Parkeren in de binnenstad van Zwolle

Zwolle lijkt op het eerste gezicht een moderne stad, maar als je iets verder zoekt dan kom je erachter dat het een rijke geschiedenis heeft die terug gaat naar de middeleeuwen wanneer het een belangrijke handelsstad was. Zwolle is echt een stad die voor iedereen wel wat heeft, zo zijn er hele nieuwe conceptstores, luxe restaurants, fantastische boekhandel en tentoonstellingen om te bezoeken in Museum de Fundatie. In Zwolle heb je dus echt een mix van de oude historie en de moderne wereld met een bruisende sfeer.
Het is nog heel duidelijk te zien dat Zwolle in de middeleeuw een bruisende handelsstad was, er zijn nu namelijk talloze festivals, culinaire top en spraakmakende tentoonstellingen te ontdekken in het historische centrum binnen de stervormige gracht. Aan deze gracht staan nog Hanze Pakhuizen en statige gevel panden die dit allemaal aanduiden. In het historische hart van de stad vind je vele terassen, restaurants en cafes. Als je een tijdje door dit centrum dwaalt kom je vanzelf de twee belangrijkste plekken tegen: de mooiste boekhandel van Nederland `Waanders in de Broeren` en Museum de Fundatie.

Geschiedenis

Zwolle was altijd al een christelijke stad, met de Moderne Devotie kwam hier een vernieuwing in, het is te zien als een hervormingsbeweging binnen de kerk en maatschappij. Mensen kwamen in opstand tegen het graaien van de kerk en wilden terug naar de basis van het geloof. Onderwijs was een heel belangrijk kanaal om deze geloofsovertuigingen van de Moderne Devotie te verspreiden, daarom werd het eerste voortgezet onderwijs van de wereld opgericht door Johan Cele in Zwolle. Van over de hele wereld kwamen studenten naar Zwolle om te studeren.
In 765 werd het handelscentrum in Zwolle gesticht in de schaduw van de grote kerk. Later werd dit de grote markt. Dat Zwolle een belangrijke handelsstad werd is niet onlogisch, dit kwam namelijk omdat Zwolle een hele gunstige ligging had over bestaande handelsroutes. Als Hanzestad beleefde Zwolle in de 15e eeuw haar Gouden Eeuw. Ook op kerkelijk en cultureel gebied ontwikkelde Zwolle een rijke geschiedenis, de moderne Devoten zijn heel lang actief gebleven en nog veel gebouwen herinneren aan hun aanwezigheid.

Parkeren met TravelCar

Goedkoop parkeren

We weten allemaal dat parkeren in stadscentra heel duur kan zijn. Gelukkig heeft TravelCar daar nu een oplossing voor, want als je nu met TravelCar parkeert kan je veel besparen! TravelCar biedt namelijk dé oplossing aan: goedkope en veilige parkeerplaatsen voor de beste prijzen die je van te voren kunt reserveren. Door met TravelCar te parkeren kun je van te voren je parkeerplaats reserveren, waarmee je tot 70% aan parkeerkosten bespaard. Je kan reserveren met een paar klikken online, waardoor jou een veilige parkeerplaats die ook dichtbij is gegarandeerd is! Je kunt via de website voor een klein prijsje je parkeerplaats bij één van onze partners reserveren. En zoals je dan zult zien zijn alle parkeerplaatsen die door TravelCar worden aangeboden in of vlakbij het stadscentrum zonder dat je die hoge parkeerkosten hoeft te betalen, als het überhaupt lukt om een plekje te vinden! Met TravelCar is het én veel goedkoper, én je bent zeker van een goed plekje en hoeft dus niet meer urenlang te zoeken. Dus alle frustraties van een parkeerplek vinden, en dan ook nog die hoge prijs moeten betalen zijn nu voorgoed voorbij.

Langer parkeren

Je auto voor meerdere dagen willen laten staan? Dat is ook geen probleem! Met TravelCar kun je dit ook met een paar klikken regelen. Ga je bijvoorbeeld met de auto op stedentrip maar wil je in de stad alles lopen? Kies een mooie parkeerplaats vlakbij je hotel en laat je auto met een gerust hart achter bij een van de vele beveiligde parkeerplaatsen van TravelCar. Wereldwijd bieden wij dit aan bij verschillende luchthavens, waar we zelfs een service hebben waarbij je auto gewassen wordt voor je hem weer komt ophalen. Door alle goede ervaringen van Nederlanders breiden we dit nu ook uit naar stadscentra, zodat je ook gerust langer kan parkeren zonder dat de kosten extreem oplopen tijdens je stedentrip, familie of vriendenbezoek, theateravond of even een weekendje ertussenuit. Het maakt niet uit wat je plannen zijn, maar je auto kan zo lang als je wilt veilig bij ons staan. Of het nou voor een nachtje is, een week of een maand maakt niet uit. Als de reservering is geplaatst kan je auto zo lang als dat je gereserveerd hebt bij ons blijven staan.

Beveiligd parkeren

Heb je zorgen over of je auto wel veilig is terwijl hij bij één van onze parkeerplaatsen staat? Dit is niet nodig! Al onze parkeerplaatsen zijn goed beveiligd. Je kunt dus met een gerust hart op stap gaan, en als je klaar bent kunnen wij verzekeren dat hij er nog tip top bij staat! Al onze parkeerplaatsen hebben namelijk 24/7 camerabewaking. Ga dus gerust op pad, zorgen zijn niet nodig want je auto is in goede handen! Doordat alle parkeerplaatsen goed zijn afgesloten en uitstekende camerabewaking hebben kunnen wij garanderen dat de auto er nog nog is zoals je hem hebt achtergelaten.

Parkeren in Zwolle

Zwolle is zeker een bezoek waard, er is zoveel te doen dat het zelfs moeilijk is om het in een dag te passen. Met een boekhandel, museum, vele terrassen en winkels en genoeg te doen in de avond. En daarnaast met mooie historische plekken om te bezoeken is het voor iedereen een leuk dagje uit.

Waanders In de Broeren

Waanders in de Broeren wordt door velen de allermooiste boekhandel in Nederland genoemd. De winkel is gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw. De moderne inrichting is gemixt met de oude historie van de kerk. Er zijn niet alleen boeken te vinden, maar ook cadeau artikelen, eten en drinken en er worden lezingen, concerten of exposities gehouden. Het is daarom niet alleen een boekhandel, maar een heuse belevenis!

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie is ook gevestigd in een bijzonder gebouw, namelijk in Paleis aan de Blijmarkt. Dit is een neoclassicistisch pand dat is gebouwd tussen 1838 en 1841 en ontworpen door Eduard Louis de Coninck uit Den Haag. Het is lang Paleis van Justitie geweest en bood later dak aan onder andere de Provinciale Planologische Dienst. In 2004/2005 is het omgetoverd tot kunstmuseum. Sinds juni 2005 is het samen met Kasteel het Nijenhuis Museum de Fundatie. Op de begane grond is er veel kunst te bekijken dat stamt vanuit de middeleeuwen tot hedendaagse kunst. Op de bovenverdieping worden wisselende exposities en tentoonstellingen geplaatst.

Academie Huis - Grote Kerk

Het Academie Huis is een plek om te leren en te ontdekken en het is een plek die leuk is om te bezoeken voor jong en oud. Hier worden gedachten uitgewisseld, geluisterd naar muziek en verhalen en krijgt de cultuur en kunst een plek. Er zijn programma’s die Zwolle wil aanbieden, het maakt niet uit of het een tentoonstelling, concert, theater, films of eindexamenexposities is. De Grote Kerk voegt hier haar eigen activiteiten aan toe, zoals programma’s van de Stadskerk en de wereldberoemde Schnitgerorgel.

Onze Lieve Vrouwe Basiliek en Peperbustoren

Sinds 14e eeuw is de Peperbustoren al een blikvanger, de toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek is 75 meter hoog en heeft een prachtig uitzicht over de stad. De toren is al heel lang het symbool van Zwolle, zoals Utrecht de Domtoren heeft, heeft Zwolle zijn Peperbus. Ze is samen met de Sassenpoort het beeld van de stad en bepaalt nog steeds de skyline van Zwolle. De Basiliek zelf is ook het bezoeken waard, met Middeleeuwse relieken, beelden, schilderijen en reliekschrijn van Thomas a Kempis uit de 17e eeuw.

Sassenpoort

De Sassenpoort is deel van de stadsmuur van Zwolle, het is een stadspoort die werd gebouwd in de overloop van de 14e op de 15e eeuw als onderdeel van de stads verdedigingswerken. Er zijn in die tijd 23 torens opgenomen in de muur, waarvan er nu slechts 3 zijn overgebleven. Op meerdere plekken waren poorten in de stadsmuur aangebracht, in totaal waren dit er 8 waarvan nu alleen de Sassenpoort is overgebleven. De Sassenpoort behoort nu tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

De voordelen van TravelCar

Of je al ervaring hebt met je parkeerplaats reserveren of het nog nooit hebt gedaan, met TravelCar gaat het heel eenvoudig. Heb je eerder al frustraties gehad met andere websites als je probeert een parkeerplaats te reserveren? Om moeten gaan met onhandige boekings- websites die niet overzichtelijk zijn? En daarbij ook nog eens slechte service gehad? Wees niet getreurd, want ik kan je vertellen dat je de oplossing hebt gevonden! Bij TravelCar gaat het online reserveren van je parkeerplaats heel eenvoudig, ons boekingssysteem is erg overzichtelijk en makkelijk om te gebruiken waardoor je zo een parkeerplaats in Zwolle geboekt hebt. Daarnaast betaal je ook zeker niet de hoofdprijs zoals je bij vele van onze concurrenten wel doet, bij ons kan je tot wel 70% besparen op je parkeerplaats. Of je nou een dagje wil parkeren of een maand, wij zijn niet alleen de makkelijkste maar ook de goedkoopste!
Kies je parkeerplaats, boek, betaal en gaan!

Wij bieden betaalbare parkeerplaatsen aan in bijna 60 verschillende landen, dus waar je ook van plan bent om heen te gaan, je kunt altijd met ons parkeren! Daarnaast doen we dit al meerdere jaren en worden we niet voor niks op Trustpilot beoordeeld met een score van 9 of hoger! We hebben een hele hoop verhalen van tevreden klanten die allemaal gebruik hebben gemaakt van ons eenvoudige boekingssysteem. En naast dat, hebben wij ook nog eens de laagste prijs van al onze concurrenten! Dus als je met TravelCar boekt en parkeert kunnen wij je verzekeren van een goede en beveiligde parkeerplaats voor de laagste prijs.

Als je regelmatig verschillende steden bezoekt weet je hoe moeilijk het kan zijn om een goede parkeerplaats te vinden. En als je er dan een gevonden hebt waar je auto nét in past is het ook nog eens heel duur! Dus je bent een hoop tijd kwijt met zoeken, maar ook nog eens een hoop geld. Dat wil natuurlijk niemand, dus door van te voren met ons te boeken kan je meteen je auto kwijt bij aankomst, zoeken is niet nodig en je zorgen maken over het geld al helemaal niet!

En wanneer je nou die parkeerplaats hebt geboekt, kun je ook nog eens met een gerust hart op stap. Want alle TravelCar parkeerplaatsen zijn super goed bewaakt met camera’s en/of surveillance zodat je auto altijd goed in de gaten wordt gehouden en je geen zorgen hoeft te maken over diefstal.

TravelCar klantenservice

Goede klantenservice is één van onze sterkste punten. Al onze klanten zijn even belangrijk en onze klantenservice staat dan ook altijd helemaal bovenaan op onze prioriteitenlijst. Ons doel is dat alle klanten een goede ervaring hebben met TravelCar en dat als er iets mis is gegaan we dat zo snel mogelijk kunnen oplossen zodat iedere klant blij en tevreden is. Onze medewerkers staan 24/7 voor je klaar om je te helpen, beginnen bij het boekingsproces tot storingen, de toppers staan klaar om het onmiddellijk op te lossen of jou erbij te helpen. Ze staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om al je vragen over je reservering te beantwoorden en als er een probleem is opgedaagd om die zo snel mogelijk voor je op te lossen, dus als je nog niet helemaal zeker was om met ons te boeken ben je dat nu zeker wel!