Goedkope Autohuur Maastricht

Maastricht

Aan de Maas in het zuiden van Limburg, ligt de Limburgse hoofdstad Maastricht. Als sinds de Romeinse Tijd woonden er mensen op de plaats waar Maastricht nu ligt, dus de historie van de stad gaat ver terug. In 1814 werd Maastricht uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Limburg. Maastricht kreeg veel naamsbekendheid door het Verdrag van Maastricht wat in 1992 in Maastricht werd ondertekend en leidde tot de oprichting van de Europese Unie. In de historische binnenstad van Maastricht is ontzettend veel te zien en te doen en op de terrasjes kun je genieten van een overheerlijk stuk Limburgse vlaai.

Goedkope autoverhuur in Maastricht

Als je zin hebt in een weekendje weg of een vakantie in het bourgondische zuiden van ons land, dan zit je goed in Maastricht. Wandel door de gezellige straatjes of verken de omgeving van de stad met je eigen huurauto. Bij TravelCar huur je nu een huurauto in Maastricht voor een uitstekende prijs. Het is natuurlijk leuk als je je eigen vervoer kunt hebben tijdens je vakantie, maar we begrijpen ook dat j wat geld over wilt houden om in de stad te kunnen uitgeven. Daarom vind je bij TravelCar alleen maar zeer betaalbare huurauto’s waarmee je flink kunt besparen op autohuur in Maastricht.

Natuurlijk weet je nog niet precies wat je allemaal wilt gaan doen in de stad. Of misschien ook wel? Hoe dan ook, TravelCar heeft een passende auto voor al je plannen. Of je nu een kijkje wilt nemen in het centrum met alle interessante bezienswaardigheden, of dat je met je huurauto richting België wilt rijden. We hebben een uitgebreid en gevarieerd wagenpark voor je klaar staan met allerlei verschillende soorten auto’s. Van luxe auto’s tot gezinsauto’s of kleine wendbare stadsauto’s. Dus wat je ook van plan bent: TravelCar heeft de geschikte huurauto voor je klaar staan.

Zie je op tegen het huren van een auto omdat je denkt dat het veel gedoe is? Maak dan eens kennis met het handige online reserveringssysteem van TravelCar. Ons systeem is speciaal gemaakt om eenvoudig en snel auto’s te kunnen huren. Dat betekent dat het je weinig tijd kost en dat je bij ons bovendien heel eenvoudig je auto online kunt reserveren. Je kunt dat dus gewoon vanuit huis regelen en op je gemak je favoriete huurauto uitzoeken. Om te reserveren vul je een paar gegevens in, waarna wij zorgen voor uitvoering van je reservering.

Of je nu kort of lang een auto nodig hebt, bij TravelCar kun je auto’s huren vanaf 1 dag tot een aantal weken. Zo kun je precies aangeven hoe lang je je auto nodig hebt en betaal je altijd de beste prijs. Vooral onze daghuur is lekker flexibel zodat je tijdens je verblijf altijd kunt beslissen om een dagje een auto te huren om een leuk uitje te gaan maken.

De huurauto’s van TravelCar zijn moderne auto’s waarin je gezien mag worden. Onze auto’s hebben moderne modellen en zijn voorzien van handige technische snufjes zoals een navigatiesysteem. Hiermee vind je gemakkelijk je weg door Maastricht en omgeving heen zonder dat je kostbare tijd verspilt aan het zoeken naar de juiste weg. Neem ook snel een kijkje in ons moderne wagenpark en kies je favoriete model auto. Onze auto’s huur je bovendien met een handige all inclusive verzekering met o.a. een WA en cascoverzekering. Zo kun je met een veilig gevoel wegrijden in je huurauto.

Mocht je tijdens het reserveren of tijdens het rijden in je huurauto hulp nodig hebben, dan staan de medewerkers van onze kantenservice voor je klaar. Zij zijn speciaal getraind om al je vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Je kunt hen 24 uur per dag bereiken zodat je de hele dag door kunt rekenen op onze professionele service.

Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?

Wil je graag weten welke auto’s je zoal bij TravelCar kunt huren? Bekijk dan onderstaande lijst eens:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar

Autorijden in Maastricht

Autorijden in Maastricht kan in alle delen van het centrum, behalve in de historische binnenstad. Hier zijn grote delen autovrij en op bepaalde plaatsen kunnen milieuzones worden ingesteld. Bezoek je het centrum, parkeer je auto dan aan de rand van het centrum in een van de parkeergarages. Je kunt dan verder lopen of met de bus naar je bestemming gaan.

Bezoek het Vrijthof met je huurauto

Het Vrijthof is een groot plein wat middenin Maastricht ligt. Aan het Vrijthof staat een groot aantal historische gebouwen die herinneringen oproepen aan de tijd dat Maastricht een militaire vesting en een religieus centrum was. Een paar gebouwen die je niet mag missen: de Sint Servaaskerk, de Hoofdwacht, de Sint Janskerk, het Spaans Gouvernement en het Generaalshuis. Aan de overkant van het plein liggen talloze gezellige terrassen en mooie hotels waar het hele jaar door toeristen en lokale bewoners zijn te vinden. Het romantische en historische Vrijthof is bovendien het grootste plein van Maastricht. Bezoek niet alleen het plein maar ook het museum aan het Vrijthof. Hier kun je wisselende tentoonstellingen bewonderen met hedendaagse kunst. Je auto kun je kwijt in de parkeergarage Vrijthof.

Rij naar de vestingwerken in de stad

In Maastricht zijn eeuwenlang militairen aanwezig geweest . Dat begon al met de Romeinen die de eerste vesting in Maastricht bouwden, een zogenaamd “castellum”. Toen Maastricht in de vroege 13e eeuw stadsrechten kreeg, moest er een stadsmuur worden aangelegd om de stad heen. Ongeveer honderd jaar later werd er nog eens een tweede muur omheen gebouwd. Door het bouwen van deze stadsmuren werd Maastricht uitgebouwd tot een ware vestingstad. Maastricht was zo belangrijk door de strategische ligging aan de Maas en op de grens van België . Vanwege deze ligging was Maastricht vele eeuwen één van de belangrijkste vesting- en garnizoenssteden van het Noordwesten van Europa. Je vindt de vestingwerken aan het Jekerkwartier (de Vijf Koppen) en de Begijnenstraat. Bekijk de Helpoort of rij met je huurauto naar het Fort Sint Pieter vlakbij sportclub Jekerdal.

Breng met je auto een bezoek aan het Bonnefantenmuseum

Het eerste wat opvalt aan het Bonnefantenmuseum, is de glanzende, raketvormige zilveren toren langs het water. Het opvallende museumgebouw is ontworpen door de Italiaanse architect Aldo Rossi en schittert je tegemoet. In het museum vind je wisselende tentoonstellingen van oude, moderne en hedendaagse kunst, evenals een collectie middeleeuwse beeldhouwkunst. De bijzondere naam van het museum is ontleend aan het voormalige Bonnefantenklooster waarin het museum eerst gehuisvest was. Het museum vind je aan de Avenue Céramique 250 in Maastricht waar je vanaf de N278 zo naartoe rijdt.

Rij met je huurauto naar de grotten van de St. Pietersberg

Onder de Sint Pietersberg werd jarenlang ondergronds krijtgesteente, ook wel mergel genoemd, gewonnen. Hierdoor ontstond een uitgebreid gangenstelsel van 150 kilometer. Hiervan is nog een klein gedeelte over, verspreid over de volgende 4 gangenstelsels: Noordelijk Gangenstelsel, Gangenstelsel Zonneberg, Gangenstelsel Slavante en het Zuidelijk Gangenstelsel. Het Noordelijk Gangenstelsel en de Zonneberg kun je bezoeken met een rondleiding. Een gids neemt je dan mee de donkere grotten in zodat je langs alle bijzondere plekken komt in dit indrukwekkende ondergrondse gangenstelsel.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel mensen uit Maastricht ondergedoken in deze gangenstelsels. Daarom kom je onderweg vele namen en tekeningen tegen van mensen die daar hebben gezeten. De ingang van gangenstelsel Zonneberg ligt aan de Slavante 1. De grotten Noord zijn extra bijzonder. Hier lag ooit de Nachtwacht van Rembrandt opgeslagen en er is een enorme koepel te zien waar de bewoners van de St. Pieter schuilden in de oorlog. De ingang van deze grotten ligt aan de Luikerweg 71 in Maastricht.

Autorijden in de omgeving van Maastricht

Maastricht ligt aan de snelweg A2 en is ook bereikbaar via de N278. Via deze wegen kun je snel de stad verlaten als je zin hebt om iets van de omgeving te gaan bekijken of als je richting België wilt rijden.

Neem je huurauto naar het Nationaal Park Hoge Kempen

In Maasmechelen in België ligt het Nationaal Park Hoge Kempen. Via de N78 rijd je met je huurauto van Maastricht in 25 minuten naar Maasmechelen toe. Via een van de 6 toegangspoorten kun je het park betreden. Je kunt hier ook je auto parkeren. In het Nationaal Park vind je een typisch uitgestrekt West-Europees heidelandschap met daar omheen bossen. In het park liggen wandel- en fietspaden waar je gebruik van kunt maken om het gebied te verkennen. Je kunt sporen van de vroegere mijnbouw tegenkomen, of heidevelden die door plaggen en begrazen zijn ontstaan. Je kunt eeuwen geschiedenis terugvinden in het landschap van de Hoge Kempen. Breng dus met je huurauto een bezoek aan dit gebied en ga even lekker uitwaaien in de mooie natuur.

Rij naar de Friedesse Molen met je huurauto

In het plaatsje Neer, op ongeveer 43 minuten rijden via de A2, ligt de Friedesse Molen. De molen ligt aan een pittoresk plekje aan de Neerbeek. Op het bijbehorende huis staat op de ankers het jaartal 1717, dus de watermolen stamt waarschijnlijk ook uit dat jaar. De naam “Friedesse” is afgeleid van Godefridus Tobben die molenaar was toen de molen gebouwd werd. Waarschijnlijk stond er in 1343 ook al een molen op deze plaats. Deze is verbouwd of vervangen door een nieuwe molen. De sluizen bij de molen zijn in 1854 aangepast en in 1891 is het waterrad vernieuwd. Tenslotte zijn in 1909 alle houten sluizen vervangen door nieuwe ijzeren sluizen.

De molen is nog steeds in bedrijf. Er wordt op de ouderwetse manier graan gemalen met behulp van een molensteen die door de waterkracht wordt aangedreven. Van mei tot oktober kun je dit komen bekijken want elke zondagmiddag wordt er in de molen tarwe, boekweit of maïs gemalen. ’s Middags kun je er een rondleiding volgen en na afloop het museum bezoeken.

Neem je huurauto en rij naar Landgoed De Hamert

Op ongeveer 1 uur rijden vanaf Maastricht via de A2 en A73, ligt Landgoed de Hamert in Wellerooi. Het landgoed maakt deel uit van Nationaal Park Maasduinen, wat bestaat uit typische landschappelijke elementen zoals paraboolduinen, droge loof- en naaldbossen, vennen, hoogveen, heidevelden, akkers en Maasweiden. Door het gebied kronkelt het snelstromende Geldernsch-Nierskanaal met daar omheen een vochtig bos langs de beek. Het Landgoed de Hamert ligt ten noorden van Arcen tussen de rivier de Maas en de grens met Duitsland. Het bezoekerscentrum de Jachthut is gelegen aan de Twistedenerweg 2 in Wellerooi. Dit is het startpunt van diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes.

Bezoek met je huurauto het Drielandenpunt

Maastricht ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Vaals waar het Drielandenpunt ligt. Op dit punt komen Nederland, Duitsland en België samen. Als je durft, beklim dan de trappen van de metershoge toren en kom boven uit bij het uitkijkpunt. Je kunt ook voor een klein bedrag de lift naar boven nemen. Bovenop het uitkijkpunt kun je om je heen alle 3 de landen zien liggen. Het is meteen het hoogste punt van Nederland. Bij het Drielandenpunt zit ook een speeltuin en een spannend Labyrint met spuitende watermuren. Er is ook volop gelegenheid voor een hapje en een drankje in de buurt van het Drielandenpunt.

Autorijden in Nederland

De Nederlandse wegen zijn goed onderhouden en over het algemeen erg overzichtelijk. Wat rijden soms ingewikkeld maakt is de drukte en de files op sommige wegen. Als je buiten de spits rijdt dan valt het meestal wel mee met de drukte. De snelwegen en provinciale wegen hebben allemaal zo hun eigen snelheidslimieten. Weet je ze even niet meer allemaal uit je hoofd? Bekijk hieronder dan ons overzicht van de geldende snelheidslimieten op de Nederlandse wegen:

Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/u

Provinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/uTémoignages

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez de tous nos bons plans :

Votre inscription à la newsletter a bien été prise en compte 👍 Une erreur est survenue lors de votre inscription à la newsletter, veuillez réessayer plus tard 😕