Goedkope Autohuur Groningen

Groningen

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen, één van de noordelijkste provincies van Nederland en wordt door Groningers ook wel gewoon “Stad” genoemd. Meer dan 3.000 jaar voor Christus woonden er al mensen op de plaats van de huidige stad, die nu ruim 200.000 inwoners telt. Groningen is ook een Hanzestad met een rijke historie en ca. 30% van de bevolking bestaat uit studenten van de Rijksuniversiteit en de Hogescholen. Groningen ligt op ongeveer 65 kilometer van Leeuwarden en steden als Haren en Eelde liggen op korte afstand van de stad.


Goedkope autoverhuur in Groningen


Bij TravelCar kun je niet alleen terecht voor een betaalbare parkeerplaats, maar ook voor een goedkope huurauto. Ben je van plan om een bezoek aan Groningen te brengen, maar wil je alle vrijheid hebben om de stad en de omgeving van de stad te verkennen? Dan biedt onze professionele autoverhuurservice in Groningen de perfecte oplossing. Bij TravelCar vind je namelijk een goede huurauto in Groningen voor ongelofelijk lage prijs. Omdat je natuurlijk goed voorbereid wilt zijn, kun je je huurauto heel gemakkelijk vooraf online reserveren bij TravelCar.

Dankzij onze lage prijzen voor huurauto’s kun je flink besparen op de autohuur tijdens je vakantie of weekendje weg in Groningen. De stad heeft veel interessante bezienswaardigheden in alle delen van de stad. Dankzij de ringweg om de stad heen ben je ook snel weer de stad uit en kun je op je gemak wat leuke trips door de regio gaan maken. TravelCar biedt huurauto’s aan in elk deel van de stad. Zo kun je je auto altijd vlak bij je hotel of verblijfplaats ophalen.

Rijden in de stad stelt andere eisen aan een auto dan rijden over snelwegen. Ben je vooral van plan om in de stad te blijven, dan is het bij TravelCar niet nodig om een onnodig grote en dure auto te huren. Kies gewoon voor een kleine stadsauto waarmee je handig door smalle straten heen rijdt en die je eenvoudig kunt parkeren, ook als er even niet zo veel ruimte is. Wil je vooral met je auto de snelweg op om de omgeving van Groningen te gaan bekijken, dan zoek je waarschijnlijk een wat grotere en comfortabeler type auto. Ook hiervoor kun je bij TravelCar terecht want onze vloot bestaat uit allerlei soorten auto’s zodat er altijd een auto bij zit die voldoet aan jouw wensen.

Bij TravelCar hoef je de huur van je auto niet te beperken tot één dag. Ons aanbod huurauto’s kun je voor diverse aaneengesloten periodes huren. Zo kun je bij ons terecht als je maar 1 dag een auto wilt huren, bijvoorbeeld omdat je vooral in de stad blijft of omdat je bezoek maar kort duurt. Blijf je langer? Ook dan kun je prima bij TravelCar terecht. Huur een auto voor een paar dagen, of kies meteen voor een hele week, of nog langer. Bij TravelCar heb je allerlei mogelijkheden als het gaat om het huren van een auto.

Als je onderweg bent, dan is het prettig om te weten dat jij en je huurauto goed verzekerd zijn tegen allerlei dingen die onderweg kunnen gebeuren. Bij TravelCar kun je gerust een auto huren, want wij verhuren elke huurauto met een all inclusive verzekering. Dat betekent een ruime dekking zodat je zonder zorgen kunt wegrijden. Daarnaast kun je 24 uur per dag rekenen op de goed opgeleide medewerkers van onze professionele klantenservice. Je kunt bij hen terecht als je vragen hebt of als je onderweg hulp nodig hebt.

Kortom: zoek je een professionele autoverhuurservice waarbij alles van A tot Z geregeld is, met geweldige prijzen en een professionele klantenservice? Huur dan je auto in Groningen bij TravelCar.


Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?


Of je nu met je hele gezin op reis gaat of juist met z’n tweeën op pad gaat, je kunt rekenen op de service van TravelCar, Bij ons kun je kiezen uit de volgende typen huurauto’s voor een scherpe prijs:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar


Autorijden in Groningen


Groningen is een van de Hanzesteden van Nederland. Het centrum van de stad kent vele smalle, oude straatjes en een aantal wat bredere asfaltwegen die de stad doorkruisen. Het is niet altijd eenvoudig om je auto in de binnenstad te parkeren. Er zijn mogelijkheden om je auto net buiten het centrum te parkeren om vervolgens met de bus of wandelend verder te gaan.

Rijd langs Groningse architectuur

Groningen staat onder andere bekend vanwege een aantal gebouwen in de stad die een bijzondere architectuur hebben. Met je huurauto kun je prima langs een aantal van deze gebouwen in Groningen rijden omdat ze in de buurt staan van snelwegen of de ringweg die om de stad heen ligt. Zo is het gebouw van de Gasunie een van de opvallendste gebouwen die je meteen ziet staan als je de stad nadert vanuit het zuiden of westen. Daarnaast wordt de skyline van Groningen mede bepaald door de hoge Martinitoren, de reden waarom veel mensen de stad bezoeken, en de Tasmantoren van de Informatie Beheer Groep. Al deze gebouwen vallen op vanwege de bijzondere architectuur en langs veel gebouwen kun je gewoon met je auto rijden. Maak bijvoorbeeld een leuke route die je kunt rijden met je huurauto zodat je geen enkel gebouw hoeft te missen.

Bezoek het Groninger Museum

Het Groninger Museum staat bekend vanwege de bijzondere architectuur van het gebouw en vanwege de tentoonstellingen die er gehouden worden. Het gebouw zelf is ontworpen door architect Alessandro Mendini. Bekijk zelf het veelbesproken ontwerp wat het Museum een zeer opvallend uiterlijk geeft. Je kunt het bijna niet missen. Als kunstliefhebber kun je hier prima vertoeven. Het museum heeft een vaste collectie waarvan een groot deel gaat over de geschiedenis en de cultuur van de stad Groningen. Je kunt er ook een mooie verzameling 17e-eeuwse tekeningen bekijken en de collectie van o.a. de kunstenaar Mesdag bekijken. Pak je huurauto van TravelCar en rij snel naar dit bijzondere Groningse museum wat je echt een keer gezien moet hebben.

Beklim de Martinitoren

Het centrum van Groningen is gedeeltelijk autovrij. Parkeer je huurauto daarom aan de rand van de stad en binnen een paar minuten wandelen sta je oog in oog met de Martinitoren en de Martinikerk. De Martinitoren, ook wel op z’n Gronings “d’Olle Grieze” genoemd, trekt elk jaar veel toeristen. De 97 meter hoge toren kan namelijk beklommen worden via de trappen in de toren. De beloning is een mooi uitzicht over het centrum van de stad Groningen met de Vismarkt, de Grote Markt en alles wat daarbuiten ligt. Rondom de toren liggen verschillende terrasjes waar je bij mooi weer gezellig kunt aanschuiven voor een hapje en een drankje.

Bezoek het stadion van FC Groningen

Voetbalfans moeten zeker even richting het stadion van FC Groningen rijden (voormalig Euroborg stadion). Het stadion is gelegen aan de zuidoostkant van de stad Groningen, langs de A7 richting Hoogezand en je kunt er makkelijk naartoe rijden. Het stadion zelf is onder architectuur gebouwd in Engelse stijl, zonder hoge hekken om het veld heen. Dit is mede te danken aan de inbreng van de supporters bij de bouw van het nieuwe stadion. Het stadion heeft 2 ringen en er kunnen 22.550 toeschouwers in. Deze voetbaltempel is voor voetballiefhebbers zeker een bezoekje waard.


Autorijden in de omgeving van Groningen


De stad Groningen is een prima uitvalsbasis om de rest van de provincie te gaan bekijken. Met je huurauto van TravelCar kun je alle kanten op en heb je alle vrijheid om naar de mooiste plekjes van Groningen te rijden.

Rijd naar vestingdorp Bourtange

De regio Westerwolde is een van de zuidelijkste regio’s van Groningen. Via de snelweg A7 en diverse N-wegen zoals de N385 en de N366 rijd je in ongeveer 1 uur met je auto naar Bourtange wat tegen de Duitse grens aan ligt. Bourtange is een vesting en een beschermd dorpsgezicht waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1580. Wandel door deze bijzondere stad in de vorm van een vijfhoek en bekijk het centrale Marktplein. Op de terugweg kun je onderweg nog een wandeling maken door de mooie natuur van de regio Westerwolde.

Bekijk het Lauwersmeer en Lauwersoog

Zin in natuur en frisse zeelucht? Rijd dan ongeveer een uurtje in je gehuurde auto van TravelCar over de provinciale wegen ten noorden van de stad tot je bij het Lauwersmeer komt. Aan de noordelijke kust bij de Waddenzee ligt het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit park is ontstaan na de aanleg van een dam in de Lauwerszee. Zo ontstond een gevarieerd natuurgebied waar een groot aantal vogelsoorten te vinden zijn. Door het gebied heen staan verschillende uitkijkpunten en vogelhutten waar je in alle rust de vogels kunt bekijken. In het activiteitencentrum kun je allerlei informatie vinden over de activiteiten die je in het gebied kunt doen.

Breng een bezoek aan de Waddeneilanden

Wil je een keertje goed uitwaaien op het strand? Rij dan naar Lauwersoog, parkeer je auto in de haven en neem de veerboot richting Schiermonnikoog. Op dit eiland, waar geen auto’s zijn toegestaan, kun je wandelend of fietsend genieten van de prachtige ongerepte natuur. Huur een fiets op het eiland of meld je aan voor een van de excursies op de Wadden. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je genieten van een huifkartocht die ook een stukje over het strand gaat. Of ga gezellig winkelen of uit eten in een van de dorpen op het eiland.

Rij naar de Veenkolonieën

Op ongeveer 75 minuten rijden van de stad Groningen via de A28 en de N33, ligt Veendam. Veendam ligt in het gebied wat de Veenkolonieën genoemd wordt. In dit gebied werd vroeger ontwatering toegepast via kanalen die gegraven werden, waarna er in het drooggelegde gebied door arbeiders turf werd gestoken. Deze turf werd vooral gebruikt door de stad Groningen. Door de aangelegde kanalen ontstond de typische lintbebouwing die vandaag de dag nog steeds te zien is in het gebied. Veendam is het hart van de Veenkolonieën waar je regelmatig festivals kunt bezoeken. In het Doe-museum kun je van alles doen, maar je kunt ook gewoon lekker gaan genieten op een terrasje.

Rij naar Haren en bezoek de Hortus

Haren is een dorp wat op circa 15 minuten rijden ligt vanaf de stad Groningen. Pak dus je huurauto en rij snel via de snelweg A28 richting dit mooie dorp wat vlak bij de stad ligt. In Haren kun je de Hortus Botanicus bezoeken. Dit is een botanische tuin van 20 hectare die eigendom is van de Rijksuniversiteit Groningen. De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland en heeft o.a. een Chinese tuin, een wilde plantentuin en een Keltische tuin. Bewonder de enorme verzameling planten en bomen die de hortus rijk is en rust daarna even uit in het authentieke Chinese theehuis. In de hortus worden ook kunstwerken tentoongesteld, zoals beelden, en de tuinen vormen een belangrijke inspiratiebron voor workshops over bijvoorbeeld schilderen en fotografie.

Bezoek de Fraeylemaborg in Slochteren

Slochteren ligt op een half uurtje rijden via de A7 en de N387. Met je huurauto kun je naar deze stad rijden en een bezoekje brengen aan de Fraeylemaborg. Dit is een kasteel wat is gelegen op een landgoed van 23 hectare. Het oorspronkelijke gebouw werd in de middeleeuwen opgericht en groeide uit tot een indrukwekkend kasteel wat later een museum werd wat jaarlijks door vele mensen wordt bezocht.


Autorijden in Nederland


Autorijden in Nederland is gemakkelijk, vanwege de uitgebreide en goed onderhouden infrastructuur. Hierdoor zijn dorpen en steden goed bereikbaar per auto. Door de relatief korte afstanden tussen de steden, kun je met je huurauto meerdere steden in één dag bezoeken. Hierbij is het goed om te weten dat de snelheid op de Nederlandse wegen is gebonden aan bepaalde snelheidslimieten die ook gecontroleerd worden. De snelheden variëren met het type weg waarop je rijdt. De belangrijkste snelheidslimieten in Nederland zijn als volgt:
Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/uProvinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/u

Locations de voiture