Enschede, parkeren in de binnenstad

Enschede is een stad en een gemeente in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Overijssel in de streek Twente. Behalve de stad Enschede vallen ook de dorpen Lonneker, Boekelo, Usselo en Glanerburg onder de gemeente. Aan de oostkant grenst de stad aan de Duitse gemeente Gronau en aan de westkant aan de Nederlandse gemeente Hengelo. Enschede telt ongeveer158 duizend inwoners van 160 verschillende nationaliteiten.

De stad heeft een haven aan een eindpunt van het Twentekanaal en staat via dat kanaal en de rivieren de Ijssel en de Nederrijn onder andere in verbinding met het Ijsselmeer, Arnhem en de haven van Rotterdam. Behalve het Twentekanaal lopen er nog 10 verschillende beken door de gemeente.

Enschede stond in de 18de, 19de en het begin van de 20ste eeuw vooral bekend als textielstad. In de jaren zestig van de twintigste eeuw is de textielindustrie echter volledig verloren gegaan en Enschede heeft zich sindsdien ontwikkeld tot diensten- en universiteitsstad. Behalve vanwege de universiteit is Enschede ook bekend vanwege de lokale voetbalvereniging FC Twente, bierbrouwer Grolsch en de op een na oudste marathon van Europa.

De geschiedenis van Enschede

Enschede ontstond al in de vroege middeleeuwen als een agrarische nederzetting. In 1325 kreeg Enschede stadsrechten van de Utrechtse Bisschop. De stad werd omringd door een dubbele ovale grachtengordel met versterkte poorten. Vanaf 1465 werd de stad verder versterkt met een palissade en later een fort. In 1518 werd de stad door de Geldersen veroverd op de bisschop van Utrecht.

Tijdens de 80 jarige oorlog speelde de stad geen grote rol van betekenis. Enschede werd in 1597 zonder slag of stoot veroverd door prins Maurits en die liet de verdedigingswerken ontmantelen en de buitenste gracht dempen. De militaire rol van Enschede was daarmee uitgespeeld. De stad bleef onbelangrijk tot de 18de eeuw, toen de textielindustrie tot ontwikkeling kwam. Nadat België zich van Nederlands afsplitste werd deze industrie verder gestimuleerd door de Nederlandse staat en groeide Enschede uit tot de belangrijkste textielstad van Nederland. Tussen 1870 en 1900 vervijfvoudigde de bevolking van Enschede. Tijdens de tweede wereldoorlog werd Enschede tientallen malen getroffen door veelal geallieerde bommenwerpers die dachten met een Duitse stad van doen te hebben.

Na de Tweede Wereldoorlog is de textielindustrie compleet ingestort en de grote fabrieken werden gesloopt. Op 13 mei 2000 vond een grote vuurwerkramp plaats die de wijk Roombeek compleet vernielde. De wederopbouw van Roombeek werd in 2010 voltooid.

Enschede, parkeren bij TravelCar

Goedkoop parkeren

Wellicht maakt u zich zorgen dat u bij uw bezoek aan de stad Enschede veel geld kwijt aan het parkeren en daardoor minder geld over heeft om de dingen te doen die u eigenlijk wilde doen. Niet nodig want als u bij TravelCar boekt weet u zeker dat u de auto tegen de voordeligste tarieven parkeert. De prijzen die TravelCar hanteert zijn namelijk stukken lager dan die van de andere aanbieders van parkeergelegenheden in Enschede. Het makkelijke is dat u van te voren precies weet wat u kwijt bent als u de parkeerplaats al van te voren boekt via onze website of app. Overigens biedt TravelCar meer diensten aan dan alleen goedkoop parkeren. Zo kunt u uw auto door ons laten wassen terwijl u zelf elders bezig bent met de dingen die voor u belangrijk zijn. Vanzelfsprekend is ook deze service zeer scherp geprijsd.

Lang parkeren

Enschede is een bruisende stad die een economische spilfunctie vervult in de regio. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u, zij het voor werk of voor uw plezier, meerdere dagen in de stad zult doorbrengen. Mocht u de auto in die tijd niet nodig hebben is het fijn om te weten dat u bij TravelCar de auto makkelijk voor langere tijd kunt parkeren. Ook voor lang parkeren geld dat TravelCar de goedkoopste aanbieder van parkeerplaatsen is in Enschede. Uniek in Nederland is de combinatie van parkeerdiensten en autodelen. Uw kunt uw auto via TravelCar verhuren nadat u deze voor langere tijd bij ons geparkeerd heeft. Natuurlijk regelt TravelCar de verhuur dan voor u en is uw auto tijdens deze verhuur door ons 100% verzekert. U kunt uw auto op deze manier gratis parkeren of zelfs geld verdienen terwijl u elders bezig bent.

Prettig is ook dat alle parkeergelegenheden van TravelCar bewaakt zijn. U kunt de auto dus gerust voor langere tijd bij ons achterlaten zonder dat u in de stress hoeft te zitten over beschadigingen of criminelen.

Veilig parkeren

Terwijl u van de stad aan het genieten bent of met uw werkzaamheden bezig bent hoeft u zich geen zorgen te maken dat dieven zaken uit uw auto ontvreemden of mensen uw auto beschadigen. Zoals hierboven vermeld is parkeren bij TravelCar 100% veilig. Alle parkeergelegenheden van TravelCar zijn afgesloten door hekken en of muren. Onbevoegden kunnen dus niet bij uw auto in de buurt komen. Los daarvan is er bij alle parkeervoorzieningen van TravelCar altijd 24 uur per dag camerabewaking en of personeel aanwezig. U kunt dus altijd als u in Enschede bent de auto goedkoop en veilig bij TravelCar parkeren en u kunt zich bezig houden met de zaken die voor u belangrijk zijn.

Parkeren in Enschede

Bezoek het Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe huist in een schitterend rijksmonument uit 1929 en heeft een grote collectie kunstwerken uit de middeleeuwen voornamelijk beeldende kunst en kunstnijverheid. Verbeelding staat centraal. Door verbeelding gaan verhalen leven en komen kunstwerken tot leven. In het museum zijn duizenden historische voorwerpen te bewonderen. Het museum heeft ook een schitterende museumtuin waarin ook een ´los hoes´ staat, een type boerderij van het hallenhuistype dat vooral in Twente en in de Achterhoek voorkwam. Het karakteristieke van deze boerderijen was dat vee en bewoners een grote ruimte deelden. Het ´los hoes´ bij het museum is met behoud van de originele kenmerken omgebouwd tot een unieke expositiehal.

Leer alles over bierbrouwen tijdens de Grolsch Brouwerij tour.

Al vierhonderd jaar word er door Grolsch bier gebrouwen en de brouwerij heeft daarom als enige in Nederland het predicaat ´Koninklijke´. De tour door de brouwerij biedt liefhebbers en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om alles te leren over de geschiedenis van het bier, hoe het bier word gebrouwen, het bottelen van de karakteristieke beugelflessen en de iconische bierreclames. De standaard rondleiding duurt twee en een half uur maar via de website zijn er verschillende opties te boeken met diverse bieren en traditionele en minder traditionele hapjes.

Geniet van de oude binnenstad van Enschede.

In de oude binnenstad van Enschede is volop te doen en te zien. De ondertussen meer dan duizend jaar oude Grote Kerk staat in het centrum van de stad. De kerk zelf biedt rondleidingen, diensten maar ook geregeld theatervoorstellingen. Rondom de kerk ligt de oude markt waarop bijna het hele jaar van alles te doen is. In de winter word hier een Winter Wonder landschap gebouwd met onder andere een openluchtschaatsbaan. Maar ook in de zomer is er volop te beleven. De vele restaurants en barretjes serveren culinaire traktaties uit alle hoeken van de wereld.

Ontdek de bijzondere wijk Roombeek.

Roombeek is de een oude arbeiderswijk die tijdens de vuurwerkramp van 2000 bijna compleet werd vernietigd. Naast 23 doden en 950 gewonden raakten 1250 mensen hun huis kwijt. De wijk is sindsdien herbouwd en is een grote demonstratie geworden van hoe moderne architectuur en historische gebouwen uit het textieltijdperk samen gegaan zijn in een harmonieus samenspel. Er worden jaarlijks verschillende rondleidingen gegeven maar ook op eigen houtje is een wandeling zeer de moeite waard. De museumfabriek is in deze wijk gevestigd met vele interessante exposities, aan kinderen is hier ook gedacht met vele activiteiten speciaal voor hen.

De Voordelen van TravelCar.

Online Reserveren via de TravelCar app of website.

TravelCar biedt u de mogelijkheid om u parkeerplaatsen al dagen van te voren te boeken. U hoeft dus niet meer op goed geluk naar een parkeergelegenheid op zoek te gaan in de hoop dat deze niet vol is of extreme prijzen rekent. Bij TravelCar boekt u eenvoudig via de app (Android of ios) of de website. U hoeft alleen de parkeerplaats te selecteren, te betalen en bij aankomst op uw bestemming kunt u zonder stress parkeren. U weet dus precies hoeveel u moet betalen en dat alles met slechts een paar keer klikken. Deze super gemakkelijke manier van parkeerplaatsen reserveren word wereldwijd al door honderdduizenden mensen gebruikt en bespaart hen veel kosten vergeleken met andere aanbieders van parkeerplaatsen.

Professionele organisatie

TravelCar is een jong en modern bedrijf opgericht in 2012 in Frankrijk. Ondertussen is onze organisatie actief in 57 landen wereldwijd met meer dan een half miljoen klanten. Oorspronkelijk opgericht als platform voor de huur en verhuur van de auto´s van onze leden onderling. Tegenwoordig biedt TravelCar complete vervoersoplossingen rond vliegvelden, treinstations, havens en binnensteden. Deze snelle groei kon alleen gerealiseerd worden door het leveren van een uitstekende en professionele service. Gebruikers waarderen TravelCar dan ook steevast met een score van 9 of hoger bij klanttevredenheidssites zoals Trustpilot.

De beste prijzen.

TravelCar is de goedkoopste aanbieder van parkeerplaatsen. Vergeleken met andere aanbieders bespaart u al gauw tientallen euro's. Behalve alleen parkeren kunt u afhankelijk van de parkeerplaats ook andere diensten supergoedkoop afnemen zoals bijvoorbeeld het wassen van uw auto. Het verhuren van uw auto bij langer parkeren zocht ervoor dat onze gebruikers zelfs gratis kunnen parkeren of in het geval van daadwerkelijke verhuur geld kunnen verdienen. Een auto huren is bij TravelCar veel goedkoper dan bij andere verhuurders.

Waar kunt u allemaal parkeren met TravelCar?

In Enschede kunt u makkelijk en goedkoop in het centrum van de stad parkeren. Ook buiten Enschede biedt TravelCar via haar partners op veel plaatsen in Nederland parkeeroplossingen aan.

Luchthavens

TravelCar parkeerplaatsen zijn te vinden vlakbij de grotere Nederlandse luchthavens Schiphol, Rotterdam-The Hague airport, Maastricht-Aachen, Eindhoven en Groningen-Eelde. Omdat de parkeergelegenheden niet op bij de vliegvelden zelf liggen maar daar vlakbij kunnen we veel lagere tarieven garanderen. Na het parkeren van uw auto kunt u met een gratis shuttleservice naar het vliegveld en natuurlijk bij aankomst ook weer terug naar uw auto. Voor nog meer gemak heeft TravelCar ook een valetservice. U kunt de auto dan gewoon voor de vertrekhal achterlaten en de sleutels geven aan een van onze medewerkers. Deze zorgt er vervolgens voor dat uw auto netjes geparkeerd word. Bij aankomst staat de auto klaar voor u bij de uitgang.

Stadscentra

TravelCar parkeergelegenheden zijn te vinden in het centrum van steeds meer Nederlandse steden. Enkele steden met TravelCar parkeeraanbieders zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Amersfoort, Den Bosch en Zaanstad. Kijk voor een volledig overzicht op onze website of download onze app.

Zeehavens:

De havens van Amsterdam, Rotterdam en Vlissingen bieden u de optie om uw auto goedkoop en veilig bij TravelCar te parkeren. Vanzelfsprekend zijn dit goed bewaakte parkeerplaatsen die dicht bij uw vertrekpunt liggen en ook nog eens uitstekende aanvullende service bieden.

Klantenservice

Wilt u een vraag stellen of een opmerking plaatsen? U kunt ook hiervoor gebruik maken van onze website of app. En natuurlijk kunt u ons ook bellen. Onze klantenservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. Vanwege het internationale karakter van TravelCar is onze klantenservice in een heleboel verschillende talen beschikbaar. U wordt dus direct geholpen in de taal van uw keuze. Ook in het buitenland. Onze klantenservice krijgt zeer hoge waarderingen van onze klanten dus neemt u gerust contact met ons op mocht dat nodig zijn. We staan u ten alle tijden op vriendelijke wijze te woord.