Binnenstad parkeren in Ede

Ede ligt in het westen van Nederland, vlak bij de Veluwe en de Gelderse Vallei. Ede is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en had in 2017 72.460 inwoners. De plaats staat bekend om de Slag om Arnhem en Operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog waarbij de geallieerde troepen daar een luchtlanding maakte. Jaarlijks trekt deze luchtlanding duizenden bezoekers naar Ede. Maar naast een rijke geschiedenis heeft Ede voor de cultuursnuivers ook genoeg te doen en te zien. Zo is er een museum, bioscoop, theater, poppodium, meerdere kerken en monumenten en zelfs een openluchttheater!
De luchtlanding is een heel groot evenement voor de stad dat jaarlijks terugkomt, en in 2019 wordt het nog groter omdat het de 75e editie is! Dus zet 21 september alvast in uw agenda om deze historische gebeurtenis te beleven. Daarnaast heeft Ede nog een heel groot evenement, namelijk de Oxfam Novib Trialwalker. Dit evenement wordt sinds een paar jaar geleden gehouden, het is het grootste team-wandelevenement van de wereld! In 2011 liepen er zelfs internationale teams mee waaronder een uit Hongkong. Het doel van dit evenement is om geld in te zamelen voor ontwikkelingslanden.

Geschiedenis

Wanneer de eerste bewoners zich vestigden en de gemeente Ede noemen, is onbekend. Maar wat we weten is dat pas in 1216 de naam Ede voor komt in officiële stukken en dat de Oude Kerk is gebouwd in de 13e eeuw.
In de zeventiende eeuw werd Ede ingevallen door de Spanjaarden onder aanvoering van Hendrik van den Bergh tijdens de Inval van de Veluwe. Vijf jaar later werd deze inval nog eens herhaald.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstond er een groot vluchtelingenkamp op de Edese heide voor Belgische vluchtelingen, dit kamp werd in 1918 afgebroken en de bouwmaterialen werden hergebruikt voor de vele beschadigde gebouwen in België.
In de Tweede Wereldoorlog gebeurde er veel in Ede, op 17 september 1944 werd er een bombardement op Ede geplaatst, hierbij verloren 69 burgers het leven. En zo was er ook de eerder genoemde Operatie Market Garden waarbij geallieerde militairen om de Ginkelse Heide zijn geland. Vanaf daar zijn ze, al vechtend tegen de Duitsers, bij Arnhem gekomen. Elk jaar wordt dit herdacht met een groot parachutespringen evenement.

Parkeren met TravelCar

Goedkoop parkeren

We weten allemaal dat parkeren in stadscentra heel duur kan zijn. Gelukkig heeft TravelCar daar nu een oplossing voor, want als je nu met TravelCar parkeert kan je veel besparen! Door met TravelCar te parkeren kan je van te voren je parkeerplaats reserveren, waarmee je tot 70% aan parkeerkosten bespaard. Je kan reserveren met een paar klikken online, waardoor jou een veilige parkeerplaats die ook dichtbij is gegarandeerd is! Dus alle frustraties van een parkeerplek vinden, en dan ook nog die hoge prijs moeten betalen zijn nu voor goed voorbij.
TravelCar biedt namelijk dé oplossing aan: goedkope en veilige parkeerplaatsen voor de beste prijzen die je van te voren kunt reserveren. Je kunt via de website voor een klein prijsje je parkeerplaats bij één van onze partners reserveren. En zoals je dan zult zien zijn alle parkeerplaatsen die door TravelCar worden aangeboden in of vlakbij het stadscentrum zonder dat je die hoge parkeerkosten hoeft te betalen, als het überhaupt lukt om een plekje te vinden! Met TravelCar is het én veel goedkoper, én je bent zeker van een goed plekje en hoeft dus niet meer urenlang te zoeken.

Langer parkeren

Je auto voor meerdere dagen willen laten staan? Dat is ook geen probleem! Met TravelCar kun je dit ook met een paar klikken regelen. Ga je bijvoorbeeld met de auto op stedentrip maar wil je in de stad alles lopen? Kies een mooie parkeerplaats vlakbij je hotel en laat je auto met een gerust hart achter bij een van de vele beveiligde parkeerplaatsen van TravelCar. Of het nou voor een nachtje is, een week of een maand maakt niet uit. Als de reservering is geplaatst kan je auto zo lang als dat je gereserveerd hebt bij ons blijven staan.
Wereldwijd bieden wij dit aan bij verschillende luchthavens, waar we zelfs een service hebben waarbij je auto gewassen wordt voor je hem weer komt ophalen. Door alle goede ervaringen van Nederlanders breiden we dit nu ook uit naar stadscentra, zodat je ook gerust langer kan parkeren zonder dat de kosten extreem oplopen tijdens je stedentrip, familie of vrienden bezoek, theater avond of even een weekendje ertussenuit. Het maakt niet uit wat je plannen zijn, maar je auto kan zo lang als je wilt veilig bij ons staan.

Beveiligd parkeren

Heb je zorgen over of je auto wel veilig is terwijl hij bij één van onze parkeerplaatsen staat? Geen zorgen! Al onze parkeerplaatsen zijn goed beveiligd. Je kunt dus met een gerust hart op stap gaan, en als je klaar bent kunnen wij verzekeren dat hij er nog tiptop bij staat! Al onze parkeerplaatsen hebben niet alleen 24/7 camera bewaking, maar worden ook dag en nacht door iemand bewaakt en alle parkeerplaatsen zijn goed afgesloten. Ga dus gerust op pad, zorgen zijn niet nodig want je auto is in goede handen! Doordat alle parkeerplaatsen goed zijn afgesloten en uitstekende camerabewaking hebben kunnen wij garanderen dat de auto er nog nog is zoals je hem hebt achtergelaten.

Parkeren in Ede

Ede heeft meerdere mooie monumenten die zeker een bezoekje waard zijn, en door TravelCar te gebruiken kun je makkelijk in de buurt van deze monumenten parkeren.

Airborne-monument

Het Airborne-monument op de Ginkelse Heide is een herdenkingsmonument dat is onthuld op 19 september 1960. Het monument is een betonnen zuil van drie meter hoog, boven op de zuil staat een koperen adelaar met gespreide vleugels en op de zijkanten zijn emblemen te vinden. Het monument is gemaakt door Melanie M. Heuff - von Oven. Het monument is een herdenking aan de parachutisten die bij de Slag om Arnhem gestorven zijn. Ieder jaar wordt op de derde zaterdag in september ter herdenking een luchtlanding uitgevoerd waarna er een kranslegging bij het monument plaatsvind.

Bevrijdingsplein

Dit plein ligt in het centrum van Ede en is dus goed te bezoeken met het gebruik van één van de TravelCar parkeerplaatsen. Zoals je van de naam kunt bedenken markeert het plein de plaats waar de opmars van de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam en Ede bevrijd werd.
Op het plein staat een waterkunstwerk genaamd “On The Rocks“, van kunstenares Marry Overtoom. Het is een met ijs gevulde champagnekoeler waaronder water verneveld en ‘s nachts het kunstwerk verlicht. De Champagne staat als teken voor het bevrijdingsfeest.

Erebegraafplaats

De Erebegraafplaats in Ede is gelegen op de Paasberg, het is de rustplaats voor 30 overleden Nederlandse verzetsmensen uit de Tweede Wereldoorlog. Lokaal wordt het meestal “Het Mausoleum“ genoemd. Voorheen was het gebied rond de paasberg een mooi bos, maar dat is toen door de Duitsers omgekapt en naar loopgraven veranderd waardoor het park was veranderd in een treurige gebeurtenis. Om het na de oorlog weer aantrekkelijker te maken maar ook de gebeurtenissen te herdenken is er vrijwel meteen bedacht om er een monument te plaatsen.

Openluchttheater Ede

Het Openluchttheater Ede of Eder Kuil is een rijksmonument dat is gebouwd in 1936 in het kader van de werkverschaffing. De architect is de heer A. Weener, toenmalig directeur van de gemeentewerken. Het theater heeft 2060 zitplaatsen, dit is bijzonder hoog gezien Ede in die tijd helemaal geen grote plaats was. In de Tweede Wereldoorlog werd het theater beschadigd door de Duitsers maar is later met hulp van de Canadese weer hersteld.

Landgoed Kernhem

Landgoed Kernhem ligt net buiten Ede en is een fantastische plaats om voor een lekkere wandeling te gaan. De graven van Gelre bouwden van de 12e tot de 14e eeuw meerdere versterkingen langs de grenzen met Sticht Utrecht, Kernhem was een van deze versterkingen en is in eigendom geweest van Udo de Booze en later van families Van Arnhem, Van Wassenaer, Van Heeckeren van Wassenaer en Bentinck.
Het huidige Huis Kernhem is in 1803 gebouwd bovenop de fundamenten van de oorspronkelijke burcht. In de 19e eeuw werd het een kostschool voor ‘aanzienlijke jongedames‘ van Anna Maria Moens.
Sinds de jaren negentig, en nu nog steeds, wordt het gebruikt voor huwelijken, kunstexposities en muziekuitvoeringen. Naast het huis ligt een grote kruidentuin en het koetshuis is in gebruik als pannenkoekenboerderij.


De voordelen van TravelCar

Of je al ervaring hebt met je parkeerplaats reserveren of het nog nooit hebt gedaan, met TravelCar gaat het heel eenvoudig. Heb je eerder al frustraties gehad met andere websites als je probeert een parkeerplaats te reserveren? Om moeten gaan met onhandige boekings- websites die niet overzichtelijk zijn? En daarbij ook nog eens slechte service gehad? Wees niet getreurd, want ik kan je vertellen dat je de oplossing hebt gevonden! Bij TravelCar gaat het online reserveren van je parkeerplaats heel eenvoudig, ons boekingssysteem is erg overzichtelijk en makkelijk om te gebruiken waardoor je zo een parkeerplaats in Ede geboekt hebt. Daarnaast betaal je ook zeker niet de hoofdprijs zoals je bij vele van onze concurrenten wel doet, bij ons kan je tot wel 70% besparen op je parkeerplaats. Of je nou een dagje wil parkeren of een maand, wij zijn niet alleen de makkelijkste maar ook de goedkoopste!
Kies je parkeerplaats, boek, betaal en gaan!

Wij bieden betaalbare parkeerplaatsen aan in bijna 60 verschillende landen, dus waar je ook van plan bent om heen te gaan, je kunt altijd met ons parkeren! Daarnaast doen we dit al meerdere jaren en worden we niet voor niks op Trustpilot beoordeeld met een score van 9 of hoger! We hebben een hele hoop verhalen van tevreden klanten die allemaal gebruik hebben gemaakt van ons eenvoudige boekingssysteem. En naast dat, hebben wij ook nog eens de laagste prijs van al onze concurrenten! Dus als je met TravelCar boekt en parkeert kunnen wij je verzekeren van een goede en beveiligde parkeerplaats voor de laagste prijs.

Als je regelmatig verschillende steden bezoekt weet je hoe moeilijk het kan zijn om een goede parkeerplaats te vinden. En als je er dan een gevonden hebt waar je auto nét in past is het ook nog eens heel duur! Dus je bent een hoop tijd kwijt met zoeken, maar ook nog eens een hoop geld. Dat wil natuurlijk niemand, dus door van te voren met ons te boeken kan je meteen je auto kwijt bij aankomst, zoeken is niet nodig en je zorgen maken over het geld al helemaal niet!

En wanneer je nou die parkeerplaats hebt geboekt, kun je ook nog eens met een gerust hart op stap. Want alle TravelCar parkeerplaatsen zijn super goed bewaakt met camera’s en/of surveillance zodat je auto altijd goed in de gaten wordt gehouden en je geen zorgen hoeft te maken over diefstal.

TravelCar klantenservice

Goede klantenservice is één van onze sterkste punten. Al onze klanten zijn even belangrijk en onze klantenservice staat dan ook altijd helemaal bovenaan op onze prioriteitenlijst. Ons doel is dat alle klanten een goede ervaring hebben met TravelCar en dat als er iets mis is gegaan we dat zo snel mogelijk kunnen oplossen zodat iedere klant blij en tevreden is. Onze medewerkers staan 24/7 voor je klaar om je te helpen, beginnend bij het boekingsproces tot storingen, de toppers staan klaar om het onmiddellijk op te lossen of jou erbij te helpen. Ze staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om al je vragen over je reservering te beantwoorden en als er een probleem is opgedaagd om die zo snel mogelijk voor je op te lossen, dus als je nog niet helemaal zeker was om met ons te boeken ben je dat nu zeker wel!