Goedkope Autohuur Eindhoven

Eindhoven

De stad Eindhoven is met bijna 230.000 inwoners de vijfde gemeente ven Nederland. Eindhoven ligt in het zuidoosten van de provincie Brabant. In 1232 kreeg de plaats stadsrechten en in 1920 ontstond de huidige gemeente Eindhoven die uitgroeide tot de stad zoals deze nu is. Vakantiegangers zitten goed in de stad, want Eindhoven beschikt over een eigen vliegveld, Eindhoven Airport. Vanaf hier kun je naar meer dan 70 Europese bestemmingen vliegen. Tijdens carnaval wordt Eindhoven omgedoopt tot Lampegat. Dit is een verwijzing naar de gloeilampen van Philips, waarvan de eerste fabriek in Eindhoven werd gevestigd. Philips speelde jarenlang een grote rol in de stad als werkgever, maar sinds de jaren ’90 wordt Eindhoven meer gezien als techniek- en designstad.


Goedkope autoverhuur in Eindhoven


Als je plannen hebt om een korte of langere vakantie door te brengen in Eindhoven, dan kun je bij TravelCar voordelig je eigen vervoer huren. Bij ons kun je namelijk super scherp geprijsde huurauto’s huren in Eindhoven waarmee je alle vrijheid hebt om door de stad heen te rijden. TravelCar is in 2012 opgericht in Parijs en we hebben jarenlange ervaring met het verhuren van auto’s en het aanbieden van goedkope parkeerplaatsen. We kunnen je dan ook een betaalbare en professionele service bieden als het gaat om autohuur in Eindhoven.

Weet je al wat je allemaal wilt gaan bekijken tijdens je verblijf in Eindhoven? Als je bijvoorbeeld van plan bent om vooral in de stad te blijven, dan kun je bij TravelCar terecht voor een compacte stadsauto. Deze auto’s huur je bij ons heel voordelig en al vanaf een paar tientjes per dag. Je kunt natuurlijk ook voor grotere auto’s bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je met je gezin op vakantie bent en je wilt graag een auto met wat meer beenruimte en laadruimte hebben. Je vindt het in ons uitgebreide wagenpark. Bij TravelCar kan je ook een luxe auto huren waarmee je super comfortabel rijdt en overal de show steelt.

TravelCar begrijpt dat het huren van een auto in Eindhoven soepel moet verlopen. Je wilt immers niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan het reserveren van je auto. Dat is de reden waarom we ons online boekingssysteem zo eenvoudig mogelijk hebben gemaakt. Je kunt bij ons 24 uur per dag terecht voor het boeken van je huurauto in ons overzichtelijke reserveringssysteem. Bij TravelCar hoef je niet veel gegevens in te vullen en kun je met een paar klikken je huurauto in Eindhoven regelen. Na ontvangst van je boeking gaan we direct voor je aan de slag en laten we je weten wanneer je je auto in Eindhoven op kunt komen halen.

Misschien heb je tijdens je vakantie niet elke dag een auto nodig. Of misschien ook wel? Bij TravelCar maakt het niet uit want bij ons kun je al vanaf 1 dag een auto huren. Als je af en toe een dagje uit wilt buiten de stad, dan is het heel makkelijk als je gewoon een dagje een auto kunt huren. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je altijd wilt kunnen rekenen op je huurauto. Daarom kun je bij ons ook voor één, twee of meer weken een auto huren. Natuurlijk kun je ook dan weer rekenen op onze scherpe tarieven en uitstekende service.

De huurauto’s van TravelCar zien er allemaal prima uit. De auto’s in ons wagenpark zijn jong en voorzien van handige moderne snufjes zoals een navigatiesysteem. Zo voorkom je dat je onnodig veel tijd verliest met het zoeken naar de weg in en om de stad. Daarnaast bespaart TravelCar je nu ook veel tijd en geregel door onze auto’s aan te bieden met een all inclusive verzekering. Met deze verzekering, die belangrijke zaken zoals WA en diefstal dekt, kun je met een gerust hart op weg gaan. Je kunt de voorwaarden van onze verzekering rustig nalezen tijdens het reserveren van je auto.

Als je nog vragen hebt over het huren van een auto in Eindhoven of over onze all inclusive verzekering, dan kun je je vraag stellen aan onze klantenservice. De medewerkers van ons deskundige team staan 24 uur per dag voor je klaar om je te helpen. Dankzij een speciale training kunnen ze je helpen terwijl je je auto boekt, maar kunnen ze je ook perfect te woord staan als er onderweg iets gebeurt. Bij TravelCar doen we er alles aan om je autohuur zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen!


Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?


In het wagenpark van TravelCar zit voor elk wat wils. We hebben grote auto’s, kleine auto’s, luxe auto’s en meer. Bekijk hieronder onze modellen en maak je keuze:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar


Autorijden in Eindhoven


In Eindhoven kun je over het algemeen prima autorijden. In de binnenstad worden auto’s zoveel mogelijk geweerd, maar om het centrum heen loopt een ringweg die je naar alle hoeken van de stad brengt. Net buiten het centrum liggen diverse parkeergarages en parkeerplaatsen waar je je auto kunt parkeren als je de stad in gaat. Er is veel te zien en te doen in Eindhoven en we geven je hieronder wat tips.

Bezoek Strijp-S met je huurauto

Net buiten het centrum van de stad aan de Torenallee ligt het meest hippe en creatieve deel van Eindhoven. Het voormalige Philipsterrein Strijp-S wordt tegenwoordig omgevormd tot een hip en bruisend stadsdeel. Vroeger was dit het terrein van Philips, waar je voor 2004 alleen met een speciaal pasje binnenkwam. Dat gaf het complex de bijnaam “verboden stad”. Tegenwoordig is deze verboden stad toegankelijk voor iedereen. E ris nog veel te zien van het voormalige Philips complex. Zo staat er het Glasgebouw waar de eerste gloeilampen werden ontwikkeld. Ook de Hoge Rug staat er nog, dat was het gebouw waar radio’s en televisietoestellen geassembleerd werden.

Veel oude fabrieken en kantoren van Strijp-S doen tegenwoordig dienst als restaurant, winkel, wooncomplex met hippe lofts, hotel of als ontdekfabriek. De pleinen en straten worden regelmatig gebruikt voor evenementen als de Feelgood Market, de Dutch Design Week en nog veel meer. Als je na afloop van je bezoek een lekker hapje wilt eten, loop dan naar Radio Royaal. Dit is een lunchroom en restaurant wat is gevestigd in de voormalige machinekamer van Philips. Je kunt ook naar het Ketelhuis gaan, waar ze nog ouderwetse vinylplaten draaien. Je vindt Strijp-S aan de Torenallee/Beukenlaan en parkeren kan bij een aantal garages in de buurt.

Rijd met je huurauto naar het Philipsmuseum

Eindhoven is beroemd geworden vanwege de Philipsfabriek die er in 1891 gevestigd werd. Door deze fabriek breidde de werkgelegenheid in de stad enorm uit waardoor Eindhoven sterk groeide. Op het hoogtepunt werkten er bijna 40.000 mensen bij Philips in Eindhoven. Philips werd bekend vanwege de gloeilampen, maar later kwamen daar ook radio’s, televisies, videorecorders en nog veel meer bij. Philips ontwikkelde zich van kleine gloeilampenfabrikant tot een wereldwijd concern. In het Philips Museum aan de Emmasingel kom je alles te weten over Philips in Eindhoven.

Het museum is gevestigd op de plaats waar in 1891 Gerard Philips begon met de productie van gloeilampen. Je kunt het oude fabriekje bezoeken waar de eerste gloeilamp ontwikkeld werd. Het museum vertelt het hele verhaal vanaf de eerste gloeilamp tot de innovatieve ontwikkelingen in het productaanbod van Philips vandaag de dag. Een leuk idee dus voor een dagje uit! In de omgeving van het museum kun je je auto betaald parkeren of je kunt parkeren in een van de nabijgelegen parkeergarages.

Breng met je huurauto een bezoek aan het preHistorisch Dorp

Het prehistorisch dorp in Eindhoven is een openluchtmuseum waarin je van alles kunt leren over de Nederlandse geschiedenis. In het museum worden zes tijdvakken uit de geschiedenis behandeld, van de prehistorie tot de tachtigjarige oorlog. In het museum reis je 15.000 jaar terug in de tijd. Hier ontdek je hoe de Romeinen leefden, maar je kunt ook zomaar een aantal krijgshaftige Batavieren tegen het lijf lopen. Breng een bezoek aan boeren uit de ijzertijd of ga een potje jagen in de prehistorie. In het dorp herleven oude ambachten in eeuwenoude hoeves, boerderijen en vakwerkhuizen.

Het museum begon ooit in 1982 als een prehistorisch dorpje wat was opgezet door een groep onderwijzers. Met veel hulp van vrijwilligers werd destijds een dorp uit de IJzertijd neergezet. Later kwam daar het thema middeleeuwen bij en groeide het museum uit tot het preHistorisch Dorp, nu onderdeel van het Eindhovens museum. Je kunt het museum vinden aan de Boutenslaan 161B in Eindhoven. Je kunt er voor de deur parkeren op de eigen parkeerplaats.


Autorijden in de omgeving van Eindhoven


Eindhoven ligt dichtbij de snelwegen A2, A50, A270 en A58. Via deze snelwegen kun je de stad verlaten om een uitstapje in de regio te gaan maken. We geven je hier wat suggesties.

Ga met je huurauto naar de Van Gogh Village Nuenen

Op ongeveer 5 kilometer rijden van Eindhoven via de A270/N270 ligt het plaatsje Nuenen. In 1883 kwam kunstenaar Vincent van Gogh in Nuenen wonen. Nuenen eert zijn bijzondere bewoner door het mogelijk te maken om in zijn voetsporen te lopen. De verhalen over van Gogh, zijn brieven en zijn schilderijen worden hier op één plaats tentoongesteld zodat je in één keer een volledig beeld krijgt van de jaren die hij in Nuenen doorbracht.

In het museum Vincentre kun je de verhalen over hem horen en je kunt lezen wat hij over Nuenen schreef tijdens zijn verblijf tussen 1883 en 1885. De verhalen laten zien wie van Gogh als persoon was en je ziet zijn ontwikkeling tot een wereldberoemd kunstschilder. Buiten het museum kun je in Nuenen 23 locaties zien die aan van Gogh herinneren. Hiervan kun je 14 locaties terugvinden in zijn schetsen en tekeningen. De andere locaties zijn gebouwen of standbeelden en er is ook een speciaal fietspad.

Het Vincentre museum is een mooi startpunt van je reis door het leven van Van Gogh. Het ligt aan de Berg 29 in Nuenen. In de buurt zijn diverse parkeergelegenheden waar je je huurauto kunt parkeren.

Rij met je huurauto naar de Stratumse Heide

De Stratumse Heide ligt tussen Eindhoven en Geldrop in. Je kunt je huurauto parkeren aan de Rendierweg of Heezerweg en dan zo het gebied inlopen. De Stratumse Heide is een oud stuifzandgebied van ongeveer 110 hectare groot, wat erg heuvelachtig is. In de jaren ’30 is een deel van de Stratumse Heide bebost met grove dennen. Naast stuifzand vind je hier ook een groot heidegebied wat niet bebost is, maar uit zichzelf ontwikkelde tot een heidelandschap.

Op de Stratumse Heide kun je lekker wandelen. Er zijn gemarkeerde wandelroutes van verschillende lengtes die door het gebied heen lopen. Onderweg kun je Schotse Hooglanders tegenkomen die het gebied begrazen. Door deze begrazing ontstaat er meer variatie in het gebied. Wil je wandelen door een landschap wat er uitziet als een schilderij van Van Gogh? Loop dan door naar de Gijzenrooise Zegge. Dit is een oud cultuurlandschap van 115 hectare waar nooit ruilverkaveling heeft plaatsgevonden. Door het gebied loopt de beekloop, een zijrivier van de rivier de Kleine Dommel. In de natte graslanden groeien moerasplanten zoals moerasvaren en wateraardbei. Voor natuurliefhebbers is hier genoeg te zien.


Autorijden in Nederland


Nederland ligt vol met snelwegen, provinciale wegen en lokale wegen. De Nederlandse infrastructuur is wijd vertakt en een van de meest uitgebreide van Europa. De Nederlandse wegen zijn bovendien in prima staat zodat je er met je auto uitstekend overheen kunt rijden. Er zit echter wel een grens aan hoe hard je mag rijden. En omdat niet iedereen de snelheidslimieten uit zijn hoofd kent, zetten we ze hier nog even op een rijtje:
Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/uProvinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/u

Témoignages

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez de tous nos bons plans :

Votre inscription à la newsletter a bien été prise en compte 👍 Une erreur est survenue lors de votre inscription à la newsletter, veuillez réessayer plus tard 😕