Goedkope Autohuur Amersfoort

Amersfoort

In het oosten van de provincie Utrecht ligt Amersfoort, de tweede stad van de provincie Utrecht met ruim 150.000 inwoners. Amersfoort heeft een van de belangrijkste treinstations van Nederland waar veel treinsporen samenkomen. Daarnaast is Amersfoort een garnizoensstad doordat er een aantal militaire kazernes zijn gevestigd. Het centrum van Amersfoort heeft een middeleeuws karakter dankzij de grachten en oude straatjes. De Amersfoortse Kei is een belangrijk kenmerk van de stad waaraan Amersfoort de bijnaam “Keistad” te danken heeft. Amersfoort ligt zeer centraal in Nederland op ongeveer 25 kilometer van Utrecht en de snelweg A28 loopt er vlak langs.

Goedkope autoverhuur in Amersfoort

Lijkt het je wel leuk om je vakantie in Amersfoort t vieren? Kies dan Amersfoort als uitvalsbasis voor een weekend weg, een week of misschien wel twee weken vakantie. Natuurlijk hoort bij een vakantie ook een goedkope huurauto die je alle vrijheid geeft om in je eigen tempo de stad en de omgeving te gaan bekijken. Natuurlijk is het dan prettig als je een auto kunt huren in Amersfoort die niet alleen goed, maar ook betaalbaar is. Bij TravelCar kun je dan uitstekend terecht. Onze huurauto’s zijn ongelofelijk laag geprijsd en bovendien kun je rekenen op onze jarenlange ervaring met het verhuren van auto’s over de gehele wereld.

Het maakt niet uit in welk gedeelte van de stad je verblijft of wat je allemaal wilt gaan doen tijdens je vakantie. De huurauto’s van TravelCar zijn klaar voor elke uitdaging. Zo hebben we auto’s die je perfect kunt gebruiken voor het rijden in de stad zelf. Daarnaast hebben we auto’s waar je met je hele gezin in past en met voldoende bagageruimte. Onze minivans zijn geschikt als je veel te vervoeren hebt en als je een keer wilt weten hoe een luxe auto rijdt, dan kun je er gewoon eentje bij TravelCar in Amersfoort huren.

Als je denkt dat het huren van een auto in Amersfoort een ingewikkelde zaak is, dan moet je toch even kijken naar het online reserveringssysteem van TravelCar. Je hoeft bij ons maar een paar gegevens in te vullen, zoals begin- en einddatum en je gegevens, en je auto wordt meteen gereserveerd. Het kost je maar een paar klikken en een paar minuten tijd. TravelCar zorgt dat je alle documenten krijgt toegestuurd en zorgt dat je auto op je staat te wachten als je arriveert in Amersfoort.

Voor bijna alle huurperiodes kun je bij TravelCar terecht. Het maakt niet uit of je je auto voor 2 weken nodig hebt, voor 1 week of voor 1 dag. Zo ben je extra flexibel als het gaat om vervoer en betaal je niet voor dagen dat je je auto toch niet gebruikt. Bij TravelCar kun je gewoon een auto huren voor je vakantie en dat voor een prima prijs, hoe lang of hoe kort dat ook is.

Bij TravelCar houden we onze huurauto’s graag up to date om te kunnen voldoen aan de eisen die moderne bestuurders stellen aan hun auto. Als je eenmaal gewend bent aan een navigatiesysteem in je eigen auto, dan is het wel zo prettig als er in je huurauto ook een navigatiesysteem zit. Bovendien voorkom je zo dat je verdwaalt in de stad of dat je onnodig veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar de juiste weg. Onze huurauto’s zijn voorzien van alle moderne gemakken waaronder airco en centrale deurvergrendeling. Zo rijd je altijd comfortabel in een huurauto van TravelCar.

Als je opziet tegen het regelen van een verzekering voor je huurauto in Amersfoort, dan moet je zeker je auto bij TravelCar huren. Bij ons huur je namelijk alle auto’s met een zeer complete all inclusive verzekering. Deze verzekering dekt veel voorkomende schades zodat je je daarover geen zorgen hoeft te maken als je onderweg bent. Wil je meer informatie over onze huurvoorwaarden, onze verzekering of onze huurauto’s? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Onze professioneel opgeleide medewerkers staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om je vragen te beantwoorden, ook tijdens de huurperiode. Zo sta je er ook onderweg nooit alleen voor met TravelCar.

Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?

Welke auto wil jij huren in Amersfoort? Kies je voor een voordelige en compacte auto die lekker snel en wendbaar is? Of kom je met een groep en kies je liever voor een wat grotere auto zoals een van onze minivans? Bij TravelCar heb je keuze uit een breed gevarieerd wagenpark. Kijk dus snel hieronder welk model auto het beste bij jou past:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar

Autorijden in Amersfoort

Amersfoort wordt ontsloten door diverse provinciale N-wegen zoals de N221 en de N199 waarmee je snel door de stad heen kunt rijden. Daarnaast liggen er in de stad ook diverse ringwegen om het stadscentrum heen, waarvan de stadsring het dichtste bij het centrum ligt. In het stadshart met de winkelstraten zijn autovrije voetgangerszones waar je met de auto niet mag komen. Je kunt hier je auto aan de rand van het centrum parkeren en verder richting het centrum wandelen of de bus nemen.

Rij naar het centrum en bekijk de Koppelpoort

De Koppelpoort in Amersfoort is een van de bekendste historische plekjes van Amersfoort omdat deze vanaf het treinspoor heel goed te zien is. De Koppelpoort was de stadspoort van de oude stadsmuur van Amersfoort en het was zowel een landpoort als een waterpoort. De muur werd in 1450 afgebouwd en kon toen volledig functioneren als toegangspoort naar de stad. De poorten werden geopend en gesloten met een tredmolen met hijsas die nog steeds werkt. Tijdens rondleidingen in de poort mag je zelf proberen of je de poort met de tredmolen in beweging kunt krijgen. De Koppelpoort ligt aan het Kleine Spui in Amersfoort en is het beste lopend te bereiken.

Breng een bezoekje aan Dierenpark Amersfoort

Aan de Barchman Wuytierslaan, vlak bij de N221 in Amersfoort, ligt Dierenpark Amersfoort. Dit dierenpark bestaat al sinds 1948 en is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige dierentuin van bijna 20 hectare groot. In het park wordt veel glas gebruikt in de verblijven waardoor groot en klein heel dicht bij de dieren kunnen komen. Naast zebra’s olifanten, neushoorns en tijgers, kun je in Dierenpark Amersfoort ook reptielen en insecten vinden en deze zelfs aaien. Bovendien is er ook een heus Dinopark met vogels en schildpadden. Door het park heen liggen speeltuinen waar kinderen zich lekker kunnen vermaken. Betaald parkeren kan voor de deur bij het Dierenpark zodat je snel naar binnen kunt.

Wandel langs de Muurhuizen

Wil je een bijzonder stukje historisch Amersfoort zien? Dan moet je zeker de Muurhuizen gaan bekijken in het centrum van Amersfoort. Als je langs de Muurhuizen loopt dan voelt het alsof je terug in de tijd gaat naar de Middeleeuwen. In 1380 maakte Amersfoort een flinke groei door omdat het economisch goede tijden waren. Een nieuwe stadsmuur was nodig en de oude muur werd afgebroken. Vanaf 1500 werden van het materiaal van de afgebroken muur nieuwe huizen gebouwd op de plaats waar de oude stadsmuur ongeveer had gestaan. De bouw duurde enkele jaren waardoor de huizen verschillend van vorm zijn. In één van deze huizen (de Bollenburgh) is de landsadvocaat Johan van Oldenbarneveldt opgegroeid. Daarna is het huis nog een soort werkhuis geworden voor jongens en meisjes. Wil je de Muurhuizen bezoeken, parkeer dan je auto aan de rand van het centrum en wandel verder richting de Herenstraat en de Muurhuizen.

Neem een kijkje in het Mondriaanhuis

In de binnenstad van Amersfoort ligt aan de Korte Gracht 11 het geboortehuis van de beroemde abstracte schilder Piet Mondriaan. In dit huis werd Mondriaan geboren en hij woonde er totdat hij 8 jaar oud was. In het huis is een expositie te zien over het werk van de kunstenaar, zijn leven en interesses. Hier kun je kennismaken met het leven van deze bijzondere kunstenaar die een van de grondleggers werd van de abstracte kunst. In het Doe-het-zelf- atelier waar je zelf een kunstwerk mag maken. Je kunt het beste naar het museum toe lopen en je auto aan de rand van het centrum parkeren.

Autorijden in de omgeving van Amersfoort

In de omgeving van Amersfoort valt veel te zien en te beleven. Van culturele activiteiten tot sportieve wandelingen in de natuur van de mooie Utrechtse Heuvelrug en andere natuurgebieden. Met je huurauto heb je alle vrijheid om een leuk dagje uit te gaan in de omgeving van Amersfoort. Via de snelweg A28 of de provinciale wegen rond Amersfoort rij je snel naar je bestemming. We geven hieronder wat tips voor een leuk en interessant dagje uit met je huurauto.

Rij richting de Soesterduinen

Aan de Soesterbergsestraat, op zo’n 15 minuten rijden vanaf Amersfoort via de N221, ligt het grootste stuifzandgebied van Utrecht. Het gebied is onderverdeeld in de Lange duinen en de Korte duinen. Het is een van de laatste gebieden in Nederland waar nog een groot oppervlak aan actief stuifzand voorkomt. In 1997 is het gebied door de provincie Utrecht uitgeroepen tot een aardkundig monument. Je kunt in het gebied wandelen, picknicken of je hond uitlaten. Het landschap bestaat uit bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De wandelroute van 1,5 uur begint bij de parkeerplaats aan de Foekenlaan in Soest-Zuid waar je je auto kunt parkeren.

Breng met auto een bezoek aan het nationaal Militair Museum in Soest

Het Nationaal Militair Museum in Soest is gevestigd in een reusachtig gebouw aan de Verlengde Paltzerweg 1 in Soest. Vanaf Amersfoort is het ongeveer 20 minuten rijden via de N237. Het hoofdgebouw werd in 2014 geopend en staat op de voormalige luchtbasis Soesterberg. De glazen pui is 13 meter hoog waardoor je de kanonnen, tanks en vliegtuigen goed kunt zien staan. In het museum kun je alle wapens zien van de Landmacht en de Luchtmacht, ook door de eeuwen heen. In dit museum krijg je een compleet beeld van de Nederlandse krijgsmacht en de ontwikkeling door de tijd heen. Buiten ligt de Arena, een gebied waar je zelf een keer mag rijden in een rupsvoertuig of een minitank mag besturen als je durft. Zo maak je in dit indrukwekkende museum op allerlei manieren kennis met de wapens en voertuigen van de krijgsmacht.

Neem de auto en rij naar Slot Zeist

In 26 minuten rijd je via de snelweg A28 met je huurauto van Amersfoort naar Zeist. Aan de Zinzendorflaan 1 ligt het mooie Slot Zeist, een monumentaal kasteel uit de 17e eeuw wat destijds werd gebouwd als lustoord voor Willem Adriaan van Nassau. Om het slot heen ligt een Engels landschapspark en het Broeder- en Zusterplein. Het Slot is een monument en is niet openbaar toegankelijk. Je kunt je wel aansluiten bij een rondleiding door het Slot waarbij je ook de Stijlzalen bezoekt en andere ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn. Je komt meer te weten over de geschiedenis van het Slot, de architectuur en de bewoners. Er worden ook regelmatig tentoonstellingen van beeldende kunst gehouden in het kasteel die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Autorijden in Nederland

Op de snelwegen en provinciale wegen van Nederland kun je prima opschieten. De meeste wegen in Nederland hebben een goede staat van onderhoud en worden ook goed beheerd. Ook worden er regelmatig nieuwe wegen aangelegd of worden bestaande wegen vernieuwd. Dit kan soms wel tot files leiden op de toch al drukke Nederlandse wegen. Met name tijdens de spits kan dit leiden tot lange files en een toegenomen verkeersdrukte. Ga je op pad, probeer dan altijd buiten spitstijden te rijden. Als geheugensteuntje zetten we hieronder de maximumsnelheden op de Nederlandse wegen:

Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/u

Provinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/u