Goedkope Autohuur Tilburg - TravelCar Nederland

Tilburg 

De stad Tilburg ligt in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en telt ruim 200.000 inwoners. In de stad wordt jaarlijks de Tilburgse kermis georganiseerd, de grootste kermis van Europa. Daarnaast heeft Tilburg een eigen universiteit, een voormalige HBS waar Vincent van Gogh 2 jaar heeft geleerd en een opvallend treinstation wat gekenmerkt wordt door een bijzondere, zwevende overkapping.

Tilburg staat van oudsher bekend vanwege de textielproductie en werd de “wolstad” genoemd. Dankzij de Cityring die om de binnenstad heen ligt, kan het verkeer goed door Tilburg heen rijden. Helaas moesten hiervoor veel historische gebouwen wijken, wat de toenmalige burgemeester de bijnaam “Cees de Sloper” opleverde.


Goedkope autoverhuur in Tilburg


Bezoek je de stad en zoek je een huurauto in Tilburg? TravelCar biedt nu een voordelige autoverhuurservice aan in Tilburg voor ongelooflijk lage prijzen. Wie een bezoek wil brengen aan deze gezellige Brabantse stad en daarbij graag eigen vervoer wil hebben, kan rekenen op deze professionele service van TravelCar. TravelCar biedt namelijk goedkope autohuur aan in Tilburg voor de beste prijs. Zo kun je besparen op autohuur tijdens je verblijf in de stad en profiteren van de services die onze autoverhuur te bieden heeft.

Tilburg is een interessante stad waar veel te zien en te doen is. Met een huurauto kun je de stad in je eigen tempo verkennen en heb je alle vrijheid om de stad te verkennen. TravelCar biedt autoverhuur aan voor elk deel van de stad. Zo vind je bij ons auto’s die geschikt zijn om snel mee door de binnenstad te rijden, maar ook auto’s waar je op de snelweg prima mee uit de voeten kunt. Zo kun je een bezoek aan de stad combineren met allerlei leuke uitstapjes in de provincie. Bij ons kun je kiezen uit verschillende modellen auto’s die perfect aansluiten bij jouw behoefte en jouw verblijf in de stad. En dat uiteraard voor een zeer scherpe prijs.

Een auto huren bij TravelCar is eenvoudig om te doen. Bij ons kun je je huurauto gewoon met een paar klikken online reserveren. Het kost weinig tijd en bovendien kun je meteen onze interessante dagprijzen voor autohuur bekijken. Met onze veelzijdige autoverhuurservice kun je bij ons in Tilburg auto’s huren voor verschillende periodes, variërend van kort tot lang. Heb je maar één dag een auto nodig, dan kun je al bij ons terecht voor een betaalbare huurauto. Maar ook als je langer in Tilburg blijft en bijvoorbeeld voor een week een huurauto nodig hebt, dan biedt TravelCar uitkomst. Bekijk onze geweldige tarieven voor dag- en weekverhuur en reserveer direct je huurauto.

Bij TravelCar begrijpen we dat een huurauto comfortabel moet zijn en daarom zijn al onze huurauto’s modern en voldoen ze aan al je wensen. Zo zijn onze auto’s voorzien van navigatiesystemen waarmee je snel je weg kunt vonden door Tilburg. Omdat we vinden dat je onderweg zorgeloos moet kunnen rijden, worden alle auto’s van TravelCar verhuurd met een all-in verzekering. Zo kun je zorgeloos de stad gaan ontdekken met je huurauto, zonder je af te hoeven vragen of je onderweg wel goed verzekerd bent.

Het is ook prettig om te weten dat je onderweg kunt rekenen op onze betrouwbare klantenservice. Onze ervaren medewerkers staan 24/7 voor je klaar zodat je ze op elk moment van de dag kunt bellen als je hulp nodig hebt met je huurauto. Wij zorgen altijd dat onze medewerkers je goed te woord kunnen staan en ze worden speciaal opgeleid om je te kunnen helpen in uiteenlopende situaties. Zo profiteer je bij TravelCar van alle voordelen die een professionele autoverhuurservice te bieden heeft en profiteer je daarnaast van onze uitstekende prijzen voor autohuur.


Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?


Bij TravelCar kun je kiezen uit diverse huurauto’s, van klein tot groot, bijvoorbeeld:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar


Autorijden in Tilburg


Tilburg is een leuke stad die je perfect per auto kunt verkennen, dankzij de goede infrastructuur van de stad. Tilburg heeft talloze monumenten, winkelstraten en musea die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in de stad. Het stadscentrum van Tilburg, met monumenten en stadsgezichten uit de tijd van de textielindustrie, is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Rijd bijvoorbeeld naar het Paleis-Raadhuis in het centrum van de stad. Dit is het voormalige paleis van Koning Willem II der Nederlanden ui 1847die graag tijd doorbracht in Tilburg.

Gaat je interesse uit naar militaire gebouwen, rijd dan eens met je huurauto naar de Lancierskazerne in het centrum van Tilburg. Dit is de oudste cavaleriekazerne in Nederland die nog bewaard is gebleven. De troepen van Willem II waren hier ooit gehuisvest, inclusief de paarden. Delen van de kazerne, waaronder de paardenstallen, zijn inmiddels benoemd tot Rijksmonument. Vandaag de dag is het Regionaal Archief er gevestigd en heeft de kazerne nieuwe functies gekregen.

Wil eens iets bijzonders zien, rijd dan richting de Spoorzone in Tilburg. Dit is een 75 hectare grote wijk die rond het station van Tilburg is gelegen. Bekijk de opvallende stationsoverkapping van het Tilburgse station en wandel langs de voormalige NS werkplaats waar treinen onderhouden werden. Deze werkplaats met alle gebouwen zoals de Smederij en de Locomotiefhal, zijn uitgeroepen tot gemeentelijke monumenten. Bekijk de Hall of Fame langs het spoor of bezoek een overdekte markt in de Wagenmakerij. Ondertussen staat je auto gewoon bij het station geparkeerd met TravelCar.

Als je nog meer van Tilburg wilt zien, rij dan eens naar de Piushaven die midden in de stad is gelegen. Deze bruisende haven is in elk seizoen het decor van allerlei culturele activiteiten zoals muziek en theater. Straatconcerten worden hier regelmatig gegeven en op het water worden o.a. Drakenbootraces gehouden. Zo valt er altijd wat te beleven aan het water van de haven. Je kunt natuurlijk ook zelf met een gehuurde boot het water op gaan om Tilburg eens vanaf het water te bekijken. Op verschillende plaatsen langs de kades kun je zelf boten huren of meegaan met een boottocht.

Als je op zoek bent naar de echte Brabantse gezelligheid, rij dan eens naar het Heuvelplein of de Heuvel. Dit is het centrale plein van Tilburg, waar vele straatjes op uit komen. Het stadsplein ziet er modern uit, maar ondanks dat heeft het plein een zeer rijke geschiedenis. Aan het plein staat de parochiekerk, wat een kenmerkend gebouw is voor het Heuvelplein. Als je in de straat naast de kerk kijkt, dan zie je een aantal winkels, cafés en restaurants waar het goed toeven is. Kom je in de zomer naar Tilburg dan kun je bovendien meedoen aan een van de vele evenementen die op de Heuvel georganiseerd worden.

Heb je zin om de volle stad even te ontvluchten om naar een rustige plek te rijden waar je kunt wandelen in het groen? Rij dan eens naar het zuidwesten van Tilburg, in de richting van de Tilburgse universiteit. Hier ligt het park de Oude Warande, een van de weinige sterrenbossen die er nog bestaan in Nederland. Een sterrenbos is een aangelegd bos met een parkachtige structuur, aangelegd in een Barokke stijl. Vanaf een centraal punt lopen alle lanen richting de hoeken van het park. De Oude Warande is een prima plek om even bij te komen van een bezoek aan de stad en te genieten van al het groen om je heen. Dankzij de centrale ligging tussen de wijken in het centrum en het Stadsdeel Reeshof.


Autorijden in de omgeving van Tilburg


In de omgeving van Tilburg liggen een aantal mooie natuurgebieden en interessante steden. Via verschillende autosnelwegen en provinciale wegen kun je de stad verlaten om de omgeving van Tilburg te gaan verkennen. We zetten hier een aantal leuke bezienswaardigheden in de omgeving van Tilburg voor je op een rij.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen


Dit bekende natuurpark ligt ten noorden van Tilburg op ongeveer 30 minuten rijden via de provinciale weg N261. De Loonse en Drunense Duinen zijn ontstaan in de late Middeleeuwen toen de zandgronden tussen Kaatsheuvel, Waalwijk en Loon op Zand niet meer begraasd werden. De grond werd hierdoor armer en plantenwortels hielden de zanderige grond niet meer vast waardoor zandverstuivingen konden ontstaan. Zo ontstond een van de grootste stuifzandgebieden van westelijk Europa met 375 hectare stuifzand.

De Loonse en Drunense Duinen zijn vrij toegankelijk als je wilt wandelen. Door het gebied heen lopen diverse wandelroutes van verschillende lengtes die je langs de mooiste plekjes leiden. Kies bijvoorbeeld voor de Wandelroute Roestelberg die Door het park heen staan informatiezuilen waar je meer kunt leren over het gebied. Bekijk de overblijfselen van militaire activiteiten die hier tot 1994 plaatsvonden, of struin door de heidevelden en kijk of je een hagedis kunt vinden. Na afloop van je wandeling kun je even bijkomen en een kop koffie drinken bij een van de restaurants of cafés in de omgeving van het Park.

De Efteling

Als je met je huurauto lekker een dagje uit wilt, ga dan naar attractiepark de Efteling, dat op slechts 25 minuten rijden vanaf Tilburg ligt. Vanuit de stad rijd je via de N261 zo naar Kaatsheuvel waar het pretpark is gelegen. De Efteling is veruit het bekendste pretpark van Nederland en het is het grootste attractiepark van de Benelux. Het attractiepark heet een oppervlakte van 72 ha. Bij het park zijn vakantieparken, hotels en een golfpark gelegen waarvan de totale oppervlakte 276 ha is. De geschiedenis van de Efteling gaat terug tot de jaren ’30 van de vorige eeuw, toen het park bestond uit een sport- en wandelpark, een roeivijver, speeltuin en een theehuis. Officieel werd het park in 1952 geopend. Het park bestond toen nog grotendeels bestond uit een sprookjesbos met ontwerpen van de bekende kunstenaar Anton Pieck zoals de bekende Langnek en de Sprekende Papegaai.

Breng je een bezoek aan de Efteling, dan kun je je auto bij het park parkeren en na je bezoek weer ophalen om weer richting Tilburg te rijden voor de rest van je verblijf in (of om) de stad.

Speelgoed- en Carnavalsmuseum ‘op Stelten’ in Oosterhout

Zin in een museumbezoek? Rijd dan via de A58 naar Oosterhout wat op ongeveer 35 kilometer van Tilburg ligt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, houdt men in Noord-Brabant erg van carnaval vieren. In dit Oosterhoutse museum draait het dan ook allemaal om de thema’s ‘speelgoed’ en ‘carnaval’. In het museum zijn 3 schitterende verzamelingen samengebracht die hiermee te maken hebben. Het grootste deel van de collectie komt vanuit speelgoedmuseum ’op Stelten’. Het andere gedeelte van de collectie komt uit het Poppen en Speelgoedmuseum Tilburg en het Kaaiendonks Carnavalsmuseum. 

Als speelgoedliefhebber kun je ook echt genieten in dit museum. Er is een hele grote verzameling van vele soorten speelgoed: poppen in allerlei soorten en maten, winkeltjes, poppenhuizen, speelgoedschooltjes en nog meer. Daarnaast kun je hier ook constructie speelgoed bekijken, zoals Meccano, autootjes, tollen, elektrische treinen, spelletjes en stokpaarden. In het museum kun je verder de grootste verzameling Anker bouwstenen van Europa bekijken, evenals een prachtige verzameling optisch speelgoed met beroemde toverlantaarns en een verzameling carnavalsattributen die specifiek bij het Kaaiendonkse carnavalsfeest horen. In het museum staat genoeg om een hele middag bij weg te kunnen dromen!


Autorijden in Nederland


Autorijden in Nederland is gemakkelijk, vanwege de uitgebreide en goed onderhouden infrastructuur. Hierdoor zijn dorpen en steden goed bereikbaar per auto. Door de relatief korte afstanden tussen de steden, kun je met je huurauto meerdere steden in één dag bezoeken. Hierbij is het goed om te weten dat de snelheid op de Nederlandse wegen is gebonden aan bepaalde snelheidslimieten die ook gecontroleerd worden. De snelheden variëren met het type weg waarop je rijdt. De belangrijkste snelheidslimieten in Nederland zijn als volgt:
Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/uProvinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/u