Parkeren op Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport parkeren

Rotterdam The Hague Airport, het voormalige vliegveld Zestienhoven, ligt ten noorden van Rotterdam in de Zestienhovense polder in de provincie Zuid-Holland. Het vliegveld ligt op 6 km van Rotterdam Centrum, 29 km van Den Haag en 60 km van Utrecht en is goed bereikbaar via de snelwegen A13 en A20. De totale oppervlakte van het vliegveld is 22 hectare en er is 1 start- en landingsbaan. Vliegveld Rotterdam heeft 1 terminal waar passagiers kunnen inchecken. Vanaf de terminal lopen passagiers naar het vliegtuig bij 1 van de 10 gates, of ze worden per bus vervoerd. Rotterdam The Hague Airport is gebouwd in 1956 en de laatste jaren wordt het steeds verder uitgebreid. Het vliegveld beschikt over eigen parkeerplaatsen. TravelCar heeft uiterst scherpe aanbiedingen waarmee je goedkoop kunt parkeren bij Rotterdan The Hague Airport, treinstations en stadscentra.

Rotterdam The Hague Airport adres en plattegrond

Adres Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam
IATA code RTM
Type Luchthaven Burgerluchtvaart
Telefoonnummer 010-446 3444
Aantal passagiers 1.774.976
GPS coördinaten Breedtegraad (latitude): 51.9555086 Lengtegraad (longitude): 4.4398832
Het eigendom van Rotterdam The Hague Airport is in handen van de Schiphol Group met als aandeelhouders de gemeenten Amsterdam en Rotterdam en de Nederlandse Staat. Er vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf Rotterdam Airport waaronder Transavia en een aantal low-cost maatschappijen. Vanaf Rotterdam Airport kun je naar ruim 40 bestemmingen binnen Europa vliegen. In vergelijking met Eindhoven Airport vervoert Rotterdam The Hague Airport minder passagier en is daarmee het 3e vliegveld van Nederland. De luchthaven is tevens aangewezen als luchthaven waar het bezoek voor de koninklijke familie aankomt. Daarnaast worden er veel zakenvluchten uitgevoerd via Rotterdam Airport van o.a. Shell en een aantal andere bedrijven.

Goedkoop parkeren op Rotterdam The Hague Airport

Goedkoop parkeren bij de luchthaven is niet altijd eenvoudig. De prijzen per dag kunnen enorm oplopen, zeker als je dicht bij de terminal wilt parkeren. Kies je voor lang parkeren, of ga je langer weg en parkeer je een maand of langer dan kan dat een flink gat in je bankrekening slaan. Je kunt wel besparen door vooraf je parkeerplaats online te boeken omdat je hierbij vaak korting krijgt op de reguliere prijs. TravelCar is in 2012 opgericht in Parijs en biedt sindsdien goedkope parkeerplaatsen aan die dicht bij luchthavens, treinstations en in stadscentra zijn gelegen. De prijzen van deze low cost parkeerplaatsen liggen duidelijk lager dan de prijzen van andere aanbieders van goedkoop parkeren. Alle parkeerplaatsen die TravelCar aanbiedt liggen dichtbij het vliegveld, op maximaal 5 minuten van de terminal af dus je hoeft niet om te rijden of veel tijd te verspillen. Onze goedkope parkeertarieven zijn echt een opluchting voor iedereen die graag reist. Wil je je auto langer dan 3 maanden parkeren, dan kun je meedoen aan ons speciale leenauto programma waarbij je zelf gratis parkeren ontvangt. Je auto wordt dan tijdens je afwezigheid verhuurd aan bonafide TravelCar klanten en je ontvangt zelf een deel van de huuropbrengst. Zo kun je zelfs geld verdienen met je auto, terwijl je op reis bent. Als je reist, dan wil je natuurlijk snel op je plaats van bestemming zijn. Helaas zijn de parkeertarieven van parkeerplaatsen die dichtbij de terminal van Rotterdam The Hague Airport liggen, aan de hoge kant. Je kunt natuurlijk ook verder weg parkeren, maar dan moet je vaak ver lopen met je bagage en dat kot ontzettend veel tijd. Onze parkeerplaatsen liggen allemaal op maximaal 5 minuten reizen vanaf het vliegveld. Sommige parkeerplaatsen liggen wat verder weg, maar met onze gratis shuttle service zorgen we er altijd voor dat je op tijd bij de terminal aankomt. Onze shuttlebussen zijn effectief en brengen passagiers snel van en naar de terminal. De bussen vertrekken zeer regelmatig vanaf de parkeerplaats en brengen je op comfortabele wijze naar de luchthaven toe. Maar TravelCar biedt nog meer. Zo kun je op de parkeerplaats je auto laten wassen terwijl je weg bent, zodat je na je reis weer met een schone auto kunt vertrekken. Bij een aantal luchthavens bieden we een super snelle valet service aan. Zo kun je meteen voor de terminal uitstappen en daarna zorgen wij er voor dat je auto netjes en veilig wordt geparkeerd op een van onze parkeerplaatsen.

Parkeerlocaties van TravelCar

TravelCar heeft een groot netwerk van parkeerplaatsen zodat je je niet druk hoeft te maken om parkeren. Of om de prijs er van. Wij bieden goedkope parkeerplaatsen aan op allerlei locaties die voor reizigers heel interessant zijn, zoals luchthavens, treinstations en zelfs havens van veerboten en cruiseschepen. Luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Amsterdam Schiphol Airport vervoeren jaarlijks miljoenen passagiers en iedere dag zoeken duizenden passagiers naar een goede parkeerplaats voor hun auto bij de luchthaven. Hier biedt TravelCar uitkomst door het aanbieden van goedkope parkeerplaatsen met extra services in de buurt van het vliegveld Treinstations Via Station Rotterdam Centraal, Station Utrecht Centraal en station Den Haag reizen veel reizigers naar alle hoeken van het land of zelfs daarbuiten. Parkeer je auto bij het station en reis verder met de trein richting het vliegveld zonder gedoe. Zeker als je bij het station parkeert met TravelCar, want bij ons betaal je lage prijzen voor parkeren bij het treinstation. Havens van veerboten en cruiseschepen De Rotterdamse Haven is de grootste haven van Europa. Daarnaast vertrekken er uit Cruiseport Rotterdam verschillende cruiseschepen waaronder die van de Holland America Lijn. Parkeren bij de haven kan soms chaotisch zijn en het lukt ook niet altijd om een plekje te bemachtigen dichtbij de veerboot. Met TravelCar kun je onbezorgd op reis dankzij onze voordelige parkeerplaatsen. Met een veilig gevoel parkeren? Jazeker. Onze parkeerplaatsen zijn afgesloten met hekken of slagbomen zodat niet zomaar iedereen naar binnen kan. Veel van onze parkeerplaatsen zijn voorzien van camerabewaking of surveillance zodat er altijd een oogje in het zeil gehouden wordt.

De gates van Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport heeft 10 gates die allemaal in noordoostelijke richting in het luchthavengebouw zijn gelegen. De parkeerplaatsen van het vliegveld zelf zijn allemaal ten zuiden van de terminal gelegen. P2 is kort parkeren voor zakelijke reizigers. Deze parkeerplaats ligt op 2 minuten lopen van de terminal. P6 is ook kort parkeren maar dan voor overige reizigers. Deze parkeerplaats ligt ook op 2 minuten lopen van de terminal. P1, P1A, en P3 zijn parkeerplaatsen voor lang parkeren. Hier parkeer je als je en paar weken weg gaat. Deze liggen op 4-7 minuten lopen van de terminal en de gates. Vanuit de terminal kun je de gates zeer snel bereiken zodra je door de paspoortcontrole heen bent.

De voordelen van boeken bij TravelCar

Goede prijs & betrouwbaar TravelCar biedt een eerlijke en ongeëvenaarde service als het gaat om het reserveren van goede en toegankelijke parkeerplaatsen. TravelCar heeft een efficiënt en professioneel boekingsproces en handelt de verhuur, betalingen en verzekeringen op professionele wijze af - daarom zijn we zo populair bij reizigers die op zoek zijn naar goedkope parkeerplaatsen. Voor TravelCar hebben klanten altijd de hoogste prioriteit en er wordt hard aan gewerkt om onze klanten goedkope en makkelijk toegankelijke parkeerplaatsen aan te bieden. Als het gaat om prijs, veiligheid van auto's en beschikbaarheid van parkeerplaatsen, dan doet niemand het beter dan TravelCar. TravelCar scoort hoge scores bij Trustpilot en andere beoordelingsservices. De superieure service die wordt verleend en onze uitstekende professionaliteit levert een fantastische score van 9+ op. Als je bedenkt dat TravelCar een zeer betrouwbaar platform biedt met een hoge integriteit dan is het geen wonder dat de ratings altijd hoog zijn. Een ander gebied waar TravelCar buitengewoon goed scoort, is de mogelijkheid die we bieden om goedkope parkeerplaatsen dicht bij de luchthaven te reserveren. Daarnaast bieden we gratis efficiënte pendeldiensten waarmee reizigers op tijd de luchthaven terminal kunnen bereiken om zo hun vlucht te halen. Efficiënte valet-service Err zijn veel reizigers die geen kostbare tijd willen verspillen aan het zoeken naar parkeerplaatsen wanneer ze een vlucht moeten halen. TravelCar begrijpt dit en stelt hen in staat om gebruik te maken van valet-services en geautomatiseerd parkeren. Op die manier hoef je je zich geen zorgen te maken over parkeren of over de veiligheid van hun auto's. Hoe het werkt? Zodra je het vliegveld oprijdt, neemt een medewerker je auto en de autosleutels van je over. Dat betekent dat je je niet langer zorgen hoeft te maken over het vinden van een parkeerplaats en te zorgen dat deze veilig is. TravelCar heeft camera's geïnstalleerd op al haar parkeerterreinen. Deze bieden 24 uur per dag en 7 dagen per week de nodige videobewaking. Na je terugvlucht staat je auto weer klaar. Schoongemaakt, gepolijst en voor de aankomsthal zodat je direct weer wegrijdt. Het mag duidelijk zijn dat TravelCar uniek is in zijn aanpak van parkeren. Beleefde en efficiënte klantenservice Voor TravelCar gaat klantenservice verder dan alleen het reserveren van een parkeerplaats of het verzorgen van de boeking. Onze algemene aanpak is altijd gericht geweest op een prettige en behulpzame klantervaring. Het klantenserviceteam en onze andere professionals hebben samen een gemeenschappelijk doel: klanten geven wat ze willen en al hun vragen snel en naar tevredenheid beantwoorden. TravelCar werkt altijd extra hard om klanten te helpen. Wij zijn altijd alert, we anticiperen op problemen om ze zo juist te voorkomen. Op die manier voelt elke klant zich belangrijk en speciaal bij ons zodat je snel nog een keertje terug komt bij TravelCar. De populariteit van TravelCar is in de loop der jaren alleen maar gestegen. Dat blijkt wel bij elke nieuwe parkeerplaats waar we onze diensten aanbieden.

Bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport

Auto Per auto is het vliegveld snel bereikbaar vanaf de snelwegen A13 en A20 (afslag Doenkade/N209 Rotterdam Airport) en vanaf de provinciale weg N209 afslag Doenkade/N209 Rotterdam Airport. Bus RET Buslijn 33 rijdt tussen de luchthaven, station Rotterdam Centraal en metrostation Meijersplein. Bij Station Rotterdam Centraal sluit deze buslijn aan op Metrolijn E van de Randstadrail richting Den Haag. Bus 33 rijdt van Rotterdam Centraal naar de luchthaven en doet daar 20 tot 25 minuten over. Op weekdagen rijdt er overdag elke 10 minuten een bus. In het weekend en ’s avonds rijdt er elke 15 tot 20 minuten een bus. De eerste bus vanaf Rotterdam Centraal vertrekt doordeweeks om 6:03 uur, op zaterdag om 6:44 en op zondag om 9:04 uur. Trein Met de trein reis je via station Rotterdam Centraal waar je bus 33 kunt nemen naar het vliegveld. Als je reist vanaf Amsterdam of Breda, dan kun je de InterCity Direct nemen Randstadrail en buslijn 50 Vanuit zowel Rotterdam als Den Haag kun je met Randstadrail metrolijn E naar metrostation Meijersplein reizen. Vanaf hier neem je RET bus 50 naar de luchthaven. Deze Airportshuttle rijdt doordeweeks 2 á 3 keer per uur naar het vliegveld. Op deze manier kun je in 40 minuten van Den Haag naar Rotterdam The Hague Airport reizen. Mis de echter de bus, dan duurt dit veel langer. Vanaf Rotterdam Centraal is het meestal het snelste om met bus 33 naar het vliegveld te reizen.

Overige informatie

Het is altijd belangrijk om op tijd op het vliegveld te zijn voordat je reis gaat beginnen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je vooraf online inchecken, maar dan is het nog wel raadzaam om te zorgen dat je 2 uur van tevoren op de luchthaven bent. Als je met de auto richting het vliegveld reist, dan is het zeer belangrijk om je reis zorgvuldig te plannen en daarbij rekening te houden met het verkeer, wegwerkzaamheden en andere nare verkeersopstoppingen die je onderweg kunt tegenkomen. TravelCar helpt je om je reis wat makkelijker te maken. Zo kun je bij ons al van tevoren je parkeerplaats reserveren zodat je bij aankomst op het vliegveld gegarandeerd kunt parkeren. Dat is alvast een zorg minder. Dankzij onze lage prijzen bespaar je bovendien flink op de kosten van kort of lang parkeren bij Rotterdam Airport. TravelCar biedt de beste deals en scherpste aanbiedingen als het gaat om low cost parkeren en superieure valet services bij het vliegveld.