Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας

Πάρκινγκ στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» CFU

Ο Διεθνής Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» έχει λάβει το όνομά του από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και εξυπηρετεί αεροπορικά το νησί όλο το χρόνο, με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στα νότια της πόλης της Κέρκυρας, στα 2,5 χιλιόμετρα από αυτή, βόρεια και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τη Γαρίτσα και 3 χιλιομέτρων από το Κανόνι, ενώ βρίσκεται επίσης βόρεια από το Ποντικονήσι, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων. Απέχει περί τα 12 χιλιόμετρα από τις Μπενίτσες, 30 χιλιόμετρα από τον Άγιο Γεώργιο και 31 χιλιόμετρα από την Παλαιοκαστρίτσα. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας κατασκευάστηκε το 1937, με την πρώτη εμπορική πτήση να πραγματοποιείται το 1949 και την πρώτη διεθνή πτήση το 1965. Ουσιαστικά εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από τις αρχε΄ς της δεκαετίας του ’60. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου επιβατικού σταθμού έγινε το 1972. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ελλάδας, με την κίνηση να αυξάνεται κατακόρυφα το χρονικό διάστημα ανάμεσα σε Απρίλιο και σε Οκτώβριο, κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Fraport, η οποία ανέλαβε την διαχείριση από το δημόσιο, το 2017 ταξίδεψαν από και προς το αεροδρόμιο συνολικά 2.917.950 ταξιδιώτες σε 22.481 πτήσεις, ενώ για το 2018 εκτιμάται πως ο αριθμός των ταξιδιωτών πιθανότατα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια. Ο Διεθνής Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση, με τις κτιριακές του εγκαταστάσεις να καλύπτουν 27.000 τ.μ. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται ένας επιβατικός αεροσταθμός, πυροσβεστικός σταθμός, χώρος στάθμευσης 10 αεροσκαφών, ενώ τα ιδιωτικά αεροσκάφη εξυπηρετούνται από άλλη πίστα στάθμευσης έκτασης 8.000 τ.μ. Στο αεροδρόμιο Κέρκυρας υπάρχει επίσης τελωνείο, αστυνομικό τμήμα, μετεωρολογικό γραφείο, υγειονομικός σταθμός, ATM και πολλά καταστήματα.

Θέση και χάρτης Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας»

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας αναμένεται να ανακαινιστεί ριζικά μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ εκτός των άλλων προβλέπεται και η κατασκευή νέου τερματικού σταθμού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του αεροδρομίου, λόγω της συνεχούς αύξησης της επιβατικής του κίνησης. Για το συγκεκριμένο έργο αναβάθμισης αναμένεται να επενδυθούν τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ έως το 2021. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας έχει διεθνή κωδικό αναγνώρισης CFU κατά την IATA και οι συντεταγμένες GPS της ακριβούς τοποθεσίας του είναι 39.6076486,19.9122974. Στην περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο του αεροδρομίου, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο τηλ. 2661045829.

Διεύθυνση Αερολιμένα

Διεθνής Αερολιμένας Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» 49100, Κέρκυρα

Κωδικός IATA

CFU

Τύπος αεροδρομίου

Πολιτικό αεροδρόμιο για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων

Τηλεφωνικό κέντρο

2661045829

Ετήσια κίνηση επιβατών

2.917.950 επιβάτες (2017)

Συντεταγμένες GPS

39.6076486,19.9122974

 

Στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και υπηρεσίες στάθμευσης του οχήματός σας. Όσον αφορά το πάρκινγκ, η TravelCar αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή, με εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή ποιότητα με τις χαμηλές χρεώσεις. Αναζητήστε την εταιρία κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Οι εγκαταστάσεις στάθμευσης οχημάτων της TravelCar βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας και η πρόσβαση σε αυτές είναι ιδιαίτερα εύκολη, ακόμη και με τα πόδια. Πέραν τούτου βέβαια, μία από τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει στους πελάτες της η εταιρία, είναι και η μετακίνηση με ειδικό λεωφορείο, από και προς τον αεροσταθμό και το πάρκινγκ, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με συνεχή δρομολόγια, όλο το 24ωρο. Η TravelCar με τον τρόπο αυτόν σας μεταφέρει ταχύτατα στην πύλη αναχώρησής σας ή στον χώρο στάθμευσης κατά την επιστροφή, ενώ εσείς από την πλευρά σας δεν χρειάζεται να γνωρίζετε καν τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, καθώς η μετακίνησή σας γίνεται μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Παρόμοιες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα πλυντήριο αυτοκινήτων προσφέρονται επίσης από την υπηρεσία προς τους πελάτες της στον χώρο στάθμευσης.

Η TravelCar θωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της στάθμευσης αυτοκινήτων και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο εάν δει κανείς τη δραστηριότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρία συνεργάζεται με πάνω από 1.000 πρακτορεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, σε 50 και περισσότερες χώρες. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να διαθέτει στους πελάτες της πάνω από 500.000 θέσεις στάθμευσης και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Την TravelCar μπορείτε να την βρείτε σε πάρα πολλά σημεία στην Ελλάδα. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της Ελλάδας, όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι αυτά. Μπορείτε επίσης να την βρείτε σε μεγάλα θαλάσσια λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας, αλλά επίσης και σε πάρα πολλά νησιά, ενώ η TravelCar έχει επίσης παρουσία και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλα κομβικά συγκοινωνιακά σημεία. Πέραν αυτών τέλος, μπορείτε να βρείτε εγκαταστάσεις στάθμευσης της TravelCar σε αστικά κέντρα όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάρτα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Λάρισα κλπ. Όταν βρίσκεστε λοιπόν για παράδειγμα στην Ομόνοια ή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να είστε απολύτως ήσυχοι πως η στάθμευση του οχήματός σας για λίγα λεπτά ή για περισσότερες ώρες, δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα, καθώς εκεί κοντά υπάρχει η TravelCar. Ακόμη πιο ασφαλείς και σίγουροι θα μπορείτε να αισθάνεστε όταν ταξιδεύετε, καθώς οι θέσεις μακροπρόθεσμης στάθμευσης που προσφέρει η εταιρία στους πελάτες της λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό και με ανθρώπινη φύλαξη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επιπρόσθετα, οι χώροι αυτοί είναι απόλυτα προστατευμένοι από επιτήδειους ή από τον καιρό, διαθέτοντας συστήματα ασφαλείας και συνεχούς παρακολούθησης και καταγραφής βίντεο ανά πάσα στιγμή, ενώ υπάρχουν και πύλες εισόδου και εξόδου που λειτουργούν με μπαριέρες και εμποδίζουν την μη εξουσιοδοτημένη παραλαβή οποιουδήποτε οχήματος.

Στάθμευση οχημάτων και ώρες λειτουργίας

Όπως συμβαίνει με κάθε αεροδρόμιο, η ύπαρξη χώρων στάθμευσης είναι πολύ σημαντική, όταν μάλιστα η κίνηση είναι τόσο μεγάλη. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» διαθέτει εγκαταστάσεις στάθμευσης, όπου σας προσφέρεται η δυνατότητα να παρκάρετε εύκολα και γρήγορα το όχημά σας. Πιο συγκεκριμένα, το πάρκινγκ του αεροδρομίου μπορείτε να το βρείτε δίπλα ακριβώς από το κεντρικό κτίριο του τερματικού σταθμού. Ο συγκεκριμένο χώρος έχει εμβαδόν 7.000 τ.μ., που αντιστοιχούν σε 271 θέσεις στάθμευσης μακράς ή και μικρής διάρκειας. Πέραν αυτού, να σημειώσουμε ότι παρέχεται και δωρεάν στάθμευση στο αεροδρόμιο για έως και 20 λεπτά της ώρας.

Οι εγκαταστάσεις στάθμευσης της TravelCar στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι άμεσα προσβάσιμες απ’ όλους τους επισκέπτες on site. Μπορείτε απλά να μεταβείτε στο σημείο του πάρκινγκ με το όχημά σας και απλά να το παραδώσετε στους ανθρώπους της εταιρίας. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι όταν η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, καλό είναι να προχωρήσετε πρώτα σε κάποια κράτηση χώρου, για να αποφύγετε παντελώς το φαινόμενο να βρεθείτε προ μεγάλων εκπλήξεων. Η κράτηση αυτή θέσης μπορεί να γίνει με ένα απλό τηλεφώνημα ή και ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση δεν απαιτεί πάνω από 1-2 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Η TravelCar προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα οικονομικές και ανταγωνιστικές τιμές. Το ισχυρό όνομα της εταιρία στην παγκόσμια αγορά είναι από μόνο του ικανό να εγγυηθεί ότι απλά θα πάρετε αυτό το οποίο έχετε πληρώσει και αξίζετε να λάβετε, άριστες υπηρεσίες στάθμευσης του οχήματός σας με πλήρη υπευθυνότητα και ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι η TravelCar έχει βραβευτεί τόσο πολλές φορές και έχει αξιολογηθεί άριστα από διεθνείς οίκους και ιστοτόπους αξιολόγησης εταιριών και υπηρεσιών, όπως είναι για παράδειγμα η Trustpilot, η οποία συγκεκριμένα βαθμολογεί με το άκρως τιμητικό βαθμό 9 την TravelCar. Σκεφθείτε παράλληλα ότι πέρα από τη σαφή υπεροχή στο θέμα των προσφερόμενων υπηρεσιών σε σχέση με τον ανταγωνισμό, η TravelCar χρεώνει λίγο για τις υπηρεσίες της και προσφέρει παράλληλα μια σειρά πολλών επιπρόσθετων παροχών, εντελώς δωρεάν ή σε απόλυτα συμβολικές και οικονομικά συμφέρουσες τιμές.

Μια από τις υπηρεσίες αυτές είναι η υπηρεσία του Βαλέ ή Valet Parking όπως είναι ευρύτερα γνωστή παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία παρέχεται δωρεάν από την TravelCar καταφέρνει να σας εξοικονομήσει πάρα πολύ από τον χρόνο σας. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να σας επιτρέπει απλά να αφήσετε τα κλειδιά του οχήματός σας και το όχημα στην είσοδο του πάρκινγκ και απλά να φύγετε ώστε να πάτε να προλάβετε την πτήση σας, χωρίς να χάσετε άλλο λεπτό. Ιδιαίτερα υπεύθυνο και καταρτισμένο προσωπικό της εταιρίας αναλαμβάνει στη συνέχεια να σταθμεύσει το όχημά σας και να το κρατήσει ασφαλές και σε καλή κατάσταση έως ότου εσείς επιστρέψετε, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η διάρκεια του ταξιδιού σας. Όταν φτάσετε πίσω στον χώρο του πάρκινγκ απλά παραλαμβάνετε στο ίδιο ακριβώς σημείο, τα κλειδιά και το όχημά σας, χωρίς άλλη μια φορά να ασχοληθείτε με κάτι πιο πολύπλοκο από αυτό. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, προσφέρετε δωρεάν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, χωρίς περιορισμό.

Ανάλογης αξίας και αποτελεσματικότητας είναι και η εξυπηρέτηση πελατών της TravelCar, όπου κι εδώ ο χρόνος του πελάτη έχει προτεραιότητα και τη μέγιστη σημασία. Η εξυπηρέτηση παρέχετε άμεσα τηλεφωνικά, χωρίς καθυστερήσεις και μεγάλη αναμονή, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 365 ημέρες το χρόνο, όπως ακριβώς λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες της εταιρίας. Μπορείτε να λάβετε ενημέρωση για τις υπηρεσίες, τις χρεώσεις, τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων κλπ. όποτε το επιθυμείτε. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών και μέσω γραπτού μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μια αιτήματα και πληροφορίες που δεν είναι επείγοντα ή τα οποία θεωρείτε πως είναι ενδεχομένως πιο πολύπλοκα και απαιτούν προσοχή. Και σε αυτή την περίπτωση, οι απαντήσεις είναι γρήγορες, κατανοητές, πλήρεις και πάνω απ’ όλα υπεύθυνες και θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε ταχύτητα όποια απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το κέντρο. Συνεπώς η διαδρομή με αυτοκίνητο από εκεί δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά της ώρας και γίνεται μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας και των οδών Δεσύλλα, Βλαχερνών και Γεωργάκη. Ιδιαίτερα οικονομική, λόγω της μικρής απόστασης από το κέντρο είναι και η επιλογή ενός ταξί. Το κόστος της διαδρομής είναι περίπου 10 ευρώ. Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφόσον το επιθυμείτε και τα τακτικά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων της Κέρκυρας που πραγματοποιούν συνεχώς δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, η γραμμή που εξυπηρετεί τον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» είναι η νούμερο 15, η οποία περνά από το κέντρο της Κέρκυρας και φτάνει έως το λιμάνι της πόλης. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο της διαδρομής σας επί τόπου από τον οδηγό του λεωφορείου. Η γραμμή 15 του λεωφορείου συνδέεται με όλες τις γραμμές του υπεραστικού ΚΤΕΛ, προσφέροντας στη περεταίρω πρόσβαση σε όλους τους επαρχιακούς τουριστικούς προορισμούς του νησιού, βόρεια και νότια. Η τιμή του αστικού λεωφορείου ΚΤΕΛ είναι 1,70 ευρώ.

Εάν βρίσκεστε στην πόλη της Κέρκυρας η μετάβαση στο αεροδρόμιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σας πάρει πάνω από 15-20 λεπτά. Ωστόσο εάν δεν βρίσκεστε στην πόλη, αλλά για παράδειγμα στην επαρχία, οι αποστάσεις μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλες, λόγω της μεγάλης έκτασης του νησιού και συνεπώς οι μετακινήσεις σας να απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο. Όταν έχετε κάποια πτήση να προλάβετε φροντίστε να ξεκινάτε αρκετά πιο νωρίς και να δίνετε στις εκτιμήσεις σας που αφορούν τον χρόνο που απαιτείτε για την άφιξή σας στο αεροδρόμιο οδικών, γενικά περισσότερο χρόνο. Πάρα πολλά απρόοπτα μπορεί να σας βγάλουν εκτός προγράμματος και να μην καταφέρετε να φτάσετε εγκαίρως στην ώρα αναχώρησης της πτήσης σας. Σημειώστε ότι ακόμη και αν καταφέρετε φτάσετε στο αεροδρόμιο πριν την ώρα επιβίβασης της πτήσης σας, αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως τα καταφέρατε, καθώς υπάρχουν πολλά και χρονοβόρα στάδια μέχρι να μπείτε στο αεροπλάνο, τα οποία μάλιστα είναι απολύτως απαραίτητα και δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να τα παρακάμψετε.

Φροντίστε συνεπώς να αναχωρείτε για το αεροδρόμιο νωρίς και να έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα. Η χρήση των υπηρεσιών της TravelCar θα σας βοηθήσει όχι απλά να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, όσον αφορά την ασφάλεια του οχήματός σας, αλλά και να εξοικονομήσετε χρόνο, ο οποίος μπορεί να φανεί πραγματικά πολύτιμος στην περίπτωση αναχωρήσεων πτήσεων. Οι διαδικασίες παράδοσης του οχήματός σας είναι ταχύτατες, ενώ η ίδια η εταιρία με το ειδικό λεωφορείο αναλαμβάνει να σας μεταφέρει στο σημείο της πύλης αναχώρησής σας άμεσα και με την παρουσία συνοδού ανά πάσα στιγμή που μπορεί να σας προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια και καθοδήγηση.