Parkeren in Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een Nederlandse droogmakerij. Dit is een bemalen gebied (polder) dat van oorsprong een meer of een ander groot open water of drasland was. Omdat je een droogmakerij compleet naar menselijk inzicht kan inrichten is het de beste vorm van cultuurlandschap. Droogmakerijen zijn erg typisch Nederlands, omdat we er veel meer hebben dan andere landen. Naar oppervlakte liggen 95% van alle Europese droogmakerijen in Nederland. Naast dat het een droogmakerij is, is het ook een gelijknamige gemeente in het zuiden van Noord-Holland. Haarlemmermeer is omgeven door een ringvaart en in het noordoosten van de gemeente ligt Schiphol. Het meer zelf is een mooie plek om een wandeling te maken en om even van de natuur te genieten.
De gemeente had in mei 2018, 147.532 inwoners, de grootste plaats, Hoofddorp, telt ongeveer 73.000 inwoners. Als je niet zoveel zin hebt om de natuur in te gaan is Hoofddorp ook nog het bezoeken waard. Zo kun je er goed shoppen maar zijn er ook meer culturele bezienswaardigheden om te bezoeken.

Geschiedenis

Het gebied bestond in de middeleeuwen uit drie meren: het Spieringmeer, het (oude) Haarlemmermeer en het Leidsemeer. Door het land te vervenen voor de brandstofvoorziening van de groeiende steden verdween in de loop van de jaren oevers en kwam er steeds meer veenland. In 1457 werd de weg langs het Oude Haarlemmermeer verlegd worden omdat hij op veel plaatsen niet goed meer was. Tien jaar later moest de kerk van Nieuwerkerk naar het noorden verplaatst worden, veel inwoners van omliggende dorpen gingen voortaan in Haarlem naar de kerk omdat de weg naar Nieuwerkerk te gevaarlijk werd met slecht weer. Doordat de oevers langs de buitenzijden van de meren langzaamaan steeds werden ingenomen, verplaatste al het water naar het midden. En door een stormvloed werden toen de meren verbonden. Lang zijn de namen van de oude meren nog gebruikt om de gebieden aan te wijzen maar uiteindelijk werd het het `Grote Haarlemmermeer`. Dit was het grootste meer van Holland met een oppervlakte van bijna 17 duizend hectare.

Parkeren met TravelCar

Goedkoop parkeren

We weten allemaal dat parkeren in stadscentra heel duur kan zijn. Gelukkig heeft TravelCar daar nu een oplossing voor, want als je nu met TravelCar parkeert kan je veel besparen! TravelCar biedt namelijk dé oplossing aan: goedkope en veilige parkeerplaatsen voor de beste prijzen die je van te voren kunt reserveren. Door met TravelCar te parkeren kun je van te voren je parkeerplaats reserveren, waarmee je tot 70% aan parkeerkosten bespaard. Je kan reserveren met een paar klikken online, waardoor jou een veilige parkeerplaats die ook dichtbij is gegarandeerd is! Je kunt via de website voor een klein prijsje je parkeerplaats bij één van onze partners reserveren. En zoals je dan zult zien zijn alle parkeerplaatsen die door TravelCar worden aangeboden in of vlakbij het stadscentrum zonder dat je die hoge parkeerkosten hoeft te betalen, als het überhaupt lukt om een plekje te vinden! Met TravelCar is het én veel goedkoper, én je bent zeker van een goed plekje en hoeft dus niet meer urenlang te zoeken. Dus alle frustraties van een parkeerplek vinden, en dan ook nog die hoge prijs moeten betalen zijn nu voorgoed voorbij.

Langer parkeren

Je auto voor meerdere dagen willen laten staan? Dat is ook geen probleem! Met TravelCar kun je dit ook met een paar klikken regelen. Ga je bijvoorbeeld met de auto op stedentrip maar wil je in de stad alles lopen? Kies een mooie parkeerplaats vlakbij je hotel en laat je auto met een gerust hart achter bij een van de vele beveiligde parkeerplaatsen van TravelCar. Wereldwijd bieden wij dit aan bij verschillende luchthavens, waar we zelfs een service hebben waarbij je auto gewassen wordt voor je hem weer komt ophalen. Door alle goede ervaringen van Nederlanders breiden we dit nu ook uit naar stadscentra, zodat je ook gerust langer kan parkeren zonder dat de kosten extreem oplopen tijdens je stedentrip, familie of vriendenbezoek, theateravond of even een weekendje ertussenuit. Het maakt niet uit wat je plannen zijn, maar je auto kan zo lang als je wilt veilig bij ons staan. Of het nou voor een nachtje is, een week of een maand maakt niet uit. Als de reservering is geplaatst kan je auto zo lang als dat je gereserveerd hebt bij ons blijven staan.

Beveiligd parkeren

Heb je zorgen over of je auto wel veilig is terwijl hij bij één van onze parkeerplaatsen staat? Dit is niet nodig! Al onze parkeerplaatsen zijn goed beveiligd. Je kunt dus met een gerust hart op stap gaan, en als je klaar bent kunnen wij verzekeren dat hij er nog tip top bij staat! Al onze parkeerplaatsen hebben namelijk 24/7 camerabewaking. Ga dus gerust op pad, zorgen zijn niet nodig want je auto is in goede handen! Doordat alle parkeerplaatsen goed zijn afgesloten en uitstekende camerabewaking hebben kunnen wij garanderen dat de auto er nog nog is zoals je hem hebt achtergelaten.

Parkeren in Haarlemmermeer

Haarlemmermeer heeft meerdere bezienswaardige plekken. Deze plekken liggen niet alleen in de natuur maar ook in de grootste stad, Hoofddorp. Dus voor iedereen is er wat te doen.

Haarlemmermeerse Bos

Het Haarlemmermeerse Bos in een prachtig recreatiegebied waar regelmatig evenementen gehouden worden. Zoals het Concours Hippique en het festival Mystery Land. Het bos is 115 hectare groot en gelegen ten noordwesten van Hoofddorp. Het bos is door mensen geplant in de jaren 70 en in 1979 officieel geopend voor het publiek en is sindsdien altijd een goede trekpleister geweest voor recreatie.

Musea

Haarlemmermeer heeft een meerdere musea die zeker het bezoeken waard zijn. Zo is er het Historisch Museum Haarlemmermeer. Hier kan alles geleerd worden over de geschiedenis van de Nederlandse droogmakerij en hoe dat ging bij het Haarlemmermeer. Het museum bestaat sinds 1992 en bevindt zich in het monumentale gebouw genaamd Mentzhoeve. Het heeft veel interactieve dingen, maar ook tentoonstellingen, evenementen en educatieve projecten voor alle leeftijden.
Gemaal de Cruquius is een van de drie gemalen waarmee Haarlemmermeer is drooggepompt. Daarnaast is het de grootste stoommachine ter wereld. Het gemaal is nooit meer gemoderniseerd en is in 1933 buiten werking gesteld. Het behoort nu tot de top 100 van de Nederlandse rijksmonumenten. Na een restauratie project die 20 jaar duurden werd in 2002 de machine door prins Willem-Alexander opnieuw in beweging gesteld. Sindsdien is het gemaal te bezoeken als museum.
Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum `40-`45 is een museum over de Tweede Wereldoorlog gevestigd in het Fort bij Aalsmeer. CRASH staat voor Crash Research in Aviation Society Holland. In het museum kan je leren over neergestorte vliegtuigen en hun bemanningen en over de onderduikers in Haarlemmermeer. Het is een permanente tentoonstelling die is gewijd aan de Nederlandse agenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het Bureau Bijzondere Opdrachten werkte.

Theater en cultuur

In de gemeente Haarlemmermeer is er op het gebied van theater en cultuur ook genoeg te vinden. In het centrum van Hoofddorp is Schouwburg De Meerse, Het Oude Raadhuis en Poppodium Duycker te vinden. Bij al deze locaties zijn er regelmatig optredens en voorstellingen te bezoeken. Daarnaast is er ook de bioscoop Kinepolis CineMeerse met acht verschillende samen. Hier kan de filmliefhebber alle nieuwste films bekijken!

Keukenhof

Keukenhof is denk toch wel een van de meest typische Nederlandse plekjes, en deze is ook te vinden in de gemeente Haarlemmermeer! In het Keukenhof staan elk jaar meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei en zijn er wel 800 verschillende soorten tulpen. Door veel mensen wordt dit het leukste dagje uit genoemd dat een unieke en onvergetelijke belevenis is, in andere landen zou je geen plek als Keukenhof vinden. Naast de ruim 32 ha bloemen zijn er ook andere dingen. Zoals een heuse bloemenshow, inspiratietuinen, unieke kunstwerken en worden er ook evenementen gehouden. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, zo is er een gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin. Voor iedereen dus wat wils en zeker het bezoeken waard!

De voordelen van TravelCar

Of je al ervaring hebt met je parkeerplaats reserveren of het nog nooit hebt gedaan, met TravelCar gaat het heel eenvoudig. Heb je eerder al frustraties gehad met andere websites als je probeert een parkeerplaats te reserveren? Om moeten gaan met onhandige boekings- websites die niet overzichtelijk zijn? En daarbij ook nog eens slechte service gehad? Wees niet getreurd, want ik kan je vertellen dat je de oplossing hebt gevonden! Bij TravelCar gaat het online reserveren van je parkeerplaats heel eenvoudig, ons boekingssysteem is erg overzichtelijk en makkelijk om te gebruiken waardoor je zo een parkeerplaats in Haarlemmermeer geboekt hebt. Daarnaast betaal je ook zeker niet de hoofdprijs zoals je bij vele van onze concurrenten wel doet, bij ons kan je tot wel 70% besparen op je parkeerplaats. Of je nou een dagje wil parkeren of een maand, wij zijn niet alleen de makkelijkste maar ook de goedkoopste!
Kies je parkeerplaats, boek, betaal en gaan!

Wij bieden betaalbare parkeerplaatsen aan in bijna 60 verschillende landen, dus waar je ook van plan bent om heen te gaan, je kunt altijd met ons parkeren! Daarnaast doen we dit al meerdere jaren en worden we niet voor niks op Trustpilot beoordeeld met een score van 9 of hoger! We hebben een hele hoop verhalen van tevreden klanten die allemaal gebruik hebben gemaakt van ons eenvoudige boekingssysteem. En naast dat, hebben wij ook nog eens de laagste prijs van al onze concurrenten! Dus als je met TravelCar boekt en parkeert kunnen wij je verzekeren van een goede en beveiligde parkeerplaats voor de laagste prijs.

Als je regelmatig verschillende steden bezoekt weet je hoe moeilijk het kan zijn om een goede parkeerplaats te vinden. En als je er dan een gevonden hebt waar je auto nét in past is het ook nog eens heel duur! Dus je bent een hoop tijd kwijt met zoeken, maar ook nog eens een hoop geld. Dat wil natuurlijk niemand, dus door van te voren met ons te boeken kan je meteen je auto kwijt bij aankomst, zoeken is niet nodig en je zorgen maken over het geld al helemaal niet!

En wanneer je nou die parkeerplaats hebt geboekt, kun je ook nog eens met een gerust hart op stap. Want alle TravelCar parkeerplaatsen zijn super goed bewaakt met camera’s en/of surveillance zodat je auto altijd goed in de gaten wordt gehouden en je geen zorgen hoeft te maken over diefstal.

TravelCar klantenservice

Goede klantenservice is één van onze sterkste punten. Al onze klanten zijn even belangrijk en onze klantenservice staat dan ook altijd helemaal bovenaan op onze prioriteitenlijst. Ons doel is dat alle klanten een goede ervaring hebben met TravelCar en dat als er iets mis is gegaan we dat zo snel mogelijk kunnen oplossen zodat iedere klant blij en tevreden is. Onze medewerkers staan 24/7 voor je klaar om je te helpen, beginnen bij het boekingsproces tot storingen, de toppers staan klaar om het onmiddellijk op te lossen of jou erbij te helpen. Ze staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om al je vragen over je reservering te beantwoorden en als er een probleem is opgedaagd om die zo snel mogelijk voor je op te lossen, dus als je nog niet helemaal zeker was om met ons te boeken ben je dat nu zeker wel!

Opinie klientów

Zapisz się na nasz biuletyn i otrzymuj wszystkie nasze wskazówki:

Twoja subskrypcja newslettera została wzięta pod uwagę 👍 Wystąpił błąd podczas subskrypcji newslettera, spróbuj ponownie później 😕