Goedkope Autohuur Breda

Breda

De Bredase geschiedenis gaat terug tot 1125 toen de stad gesticht werd in het westen van Noord Brabant. Breda is de belangrijkste stad van West-Brabant en het is de oude hoofdstad van de Baronie van Breda. Daarom wordt Breda ook wel “de Baronie” genoemd. In 2017 is het centrum van de stad voor 2 jaar uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Breda telt nu ongeveer 180.000 inwoners en sinds 2011 is een van de lokale specialiteiten de Nassaubol. Breda ligt dicht bij de snelwegen A16, A58 en A27 en is vanuit alle richtingen goed bereikbaar.


Goedkope autoverhuur in Breda


Vind je het duur om een auto te huren? Bekijk dan de geweldige huurprijzen bij TravelCar! Bij ons huur je een auto in Breda voor een zeer lage prijs. Ondanks de lage prijs kun je rekenen op kwalitatieve huurauto’s en een goede service. TravelCar is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld en we hebben enorm veel ervaring met het verhuren van auto’s in allerlei landen. Door ons brede netwerk kunnen we huurauto’s in Breda aanbieden voor haarscherpe prijzen zodat je minder hoeft te betalen.

In elk deel van de stad kun je een auto huren bij TravelCar. En omdat iedereen het prettig vindt om een beetje keuze te hebben, bieden we je een gevarieerd aanbod aan huurauto’s in diverse prijsklassen. Heb je een klein budget en wil je vooral in de stad rijden, dan kun je kiezen voor een wat kleinere auto. Kom je met je gezin en heb je veel beenruimte en laadruimte nodig, kies dan een van onze grotere modellen huurauto’s. Zo kun je altijd bij TravelCar terecht voor een passende aanbieding die jouw vakantie in Breda nog leuker maakt.

Als je naar Breda komt, dan moet je al veel zaken regelen, zoals je vervoer naar de stad en je overnachting in de stad. Het is dan prettig als je je huurauto snel en zonder gedoe kunt reserveren. TravelCar begrijpt dit als geen ander en daarom is ons boekingsproces heel snel en eenvoudig. Met een paar klikken kun je bij ons al je favoriete huurauto boeken, gewoon vanaf de bank. Wij zorgen dan dat je alle benodigde informatie snel ontvangt zodat je precies weet waar je je auto op kunt halen zodra je arriveert in de stad.

Bij TravelCar kun je zowel voor een lang verblijf als voor een kort verblijf een auto huren. Je huurt bij ons al een auto vanaf 1 dag. Ben je van plan om langer in Breda te blijven, dan kun je ook voor een langere termijn een auto bij ons huren. Bijvoorbeeld voor meerdere dagen of een hele week. Voor alle huurperiodes kun je terecht bij TravelCar. Bovendien kunnen wij ook voor langere periodes scherpe tarieven bieden zodat je voor een prima prijs kunt beschikken over alle vrijheid van je eigen vervoer in de stad.

Een huurauto is natuurlijk niet compleet zonder een goede verzekering. Daarom huur je bij TravelCar je auto inclusief een all inclusive verzekering die de meeste schades dekt. Bovendien hoef je dan ook niet meer apart nog een verzekering te regelen, want die zit gewoon bij de prijs inbegrepen. Daarnaast huur je bij TravelCar alleen maar moderne auto’s die voorzien zijn van allerlei handige technologie zoals een navigatiesysteem. Hiermee vind je snel je weg door de stad heen zonder tijd te hoeven verspillen met het zoeken naar de juiste weg.

We spraken al over onze betrouwbare service. Een belangrijk onderdeel daarvan is onze klantenservice die 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar staat. Je kunt op hen rekenen als je een vraag hebt over je huurauto. Onze professionele medewerkers staan je graag te woord en helpen bij het zoeken naar een oplossing.


Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?


Of je nu met je hele gezin op reis gaat of juist met z’n tweeën op pad gaat, je kunt rekenen op TravelCar, Bij ons kun je kiezen uit de volgende typen huurauto’s voor een scherpe prijs:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar


Autorijden in Breda


Autorijden in de stad zelf is goed te doen, het zijn de wegen om Breda heen die vaak het drukste zijn. Zo kunnen de noordelijke en zuidelijke rondweg behoorlijk druk zijn, met name tijdens de spits. Het historisch centrum is door de singels en kleine straatjes niet erg autovriendelijk. Je kunt hier beter de auto iets buiten het centrum parkeren en verder gaan lopen om de bezienswaardigheden van Breda te bekijken.

Rij naar het Kasteel van Breda

Aan het Kasteelplein 10 in de stad ligt het imposante Kasteel van Breda. Het Kasteel heeft vroeger tijdens verschillende oorlogen dienst gedaan als verdedigingswerk en burcht. In 1826 was het eigendom van koning Willem I die het kasteel ter beschikking stelde van de Koninklijke Militaire Academie. Sindsdien is het kasteel in gebruik voor de opleiding van militairen en gesloten voor publiek. Wil je het kasteel bezoeken dan kun je bij de lokale VVV informeren naar rondleidingen of het kasteel bezoeken tijdens de Brabantse Kastelendag.

Bezoek het Stedelijk Museum van Breda

Aan de Boschstraat 22 in Breda is het Stedelijk Museum van Breda gevestigd in het Rijksmonument De Beyerd. In dit museum kun je van alles bekijken over de geschiedenis en het erfgoed van Breda. Daarnaast wordt er in dit museum ook aandacht besteed aan de beeldcultuur in de vorm van grafische vormgeving en digitale beeldcultuur. Naast de uitgebreide permanente expositie en de indrukwekkende eigen collectie zijn er in het museum regelmatig nieuwe tentoonstellingen te zien.

Breng een bezoek aan de haven

Het prachtige historische centrum van Breda is echt een bezoek waard. In dit centrum bevindt zich ook de haven van de stad. Met verschillende rondvaartboten vaar je door de haven langs het Spanjaardsgat en de vele monumentale panden die je langs de oevers kunt zien staan. Eén van de oudste straten van Breda is zelfs vernoemd naar de haven. In de Havenstraat kun je veel horecagelegenheden vinden en natuurlijk horen daar de gezellige terrassen bij. Op de hoek van de Haven en de Vismarktstraat kun je de oude vishal vinden. Vroeger werd hier de vangst van de dag verhandeld. In de jaren 1965 tot 2007 was de haven gedempt tot deze in 2007 weer feestelijk werd geopend.

Rij naar het Begijnhof

De historische Begijnhof van Breda ligt aan de rand van het uitgestrekte Valkenberg park aan de Catharinastraat 45. Het Begijnhof bestaat uit kleine huisjes, een kerk en wat hofjes met daarin een kruidentuin. De huisjes werden omstreeks de twaalfde eeuw bewoond door katholieke vrouwen die hun leven in het teken van het geloof hadden gesteld. Meestal leefden ze vrij sober en simpel. De eerste huisjes van het Begijnhof werden rond 1535 gebouwd. In de achttiende eeuw kwam er op alle huisjes een verdieping. Hoe ze leefden, kun je een beetje terug zien aan het washuis, het bleekveld en de kruidentuin. Aan de Catharinastraat 29 kun je het Begijnhof Museum bezoeken. Hier kun je een woonkamer en een keuken uit die tijd bekijken om een indruk te krijgen van de leefomstandigheden.

Breng een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk

Midden in het centrum aan de Grote Markt staat de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het belangrijkste monument van de stad. De bouw van deze kerk begon ongeveer rond het jaar 1410 en duurde enkele jaren. Na oplevering van de kerk hebben er nog diverse aanpassingen en restauraties aan de kerk plaatsgevonden. In de kapel van de kerk liggen nog steeds tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. De kerk is zowel aan de buitenkant als de binnenkant voorzien van schitterende decoraties. De grootste schat uit deze Onze-Lieve-Vrouwekerk is ongetwijfeld het schilderij over de geschiedenis van het Sacrament van Niervaert. Dit schilderij bevindt zich in de Nievaartkapel.


Autorijden in de omgeving van Breda


Breda ligt vrij centraal aan de snelwegen A16, A58 en A27. Als je dus ook eens buiten de stad wilt gaan kijken met je huurauto, dan kun je vanuit de stad in een paar minuten rijden op de snelweg zitten. We zetten hier wat suggesties op een rij waar je met je gehuurde auto naartoe kunt rijden.

Rij naar de Biesbosch voor een boottocht

Op ongeveer 13 kilometer van Breda ligt het plaatsje Drimmelen. In Drimmelen ligt aan de Biesboschweg het Biesboschcentrum. Dit ligt aan de rand ligt van Nationaal Park de Biesbosch met een prachtige natuur en een waterrijke omgeving. Dit zoetwatergetijdegebied leent zich uitstekend voor een tocht per boot waarbij je de natuur op je gemak vanaf het water kunt bekijken. Misschien zie je zelfs wel een bever…. Combineer de rondvaart met een wandeling door het gebied en een lunch voor een complete dag uit midden in de natuur.

Neem de auto naar de dierentuin

Met je huurauto van TravelCar kun je gaan en staan waar je maar wilt. Als je de snelweg A58 neemt dan kun je binnen 30 minuten in Tilburg zijn. Hier kun je een bezoek brengen aan dierenpark de Oliemeulen, volgens eigen zeggen het “vreemdste “dierenpark van Nederland. In het park kun je dan ook bijzondere dieren tegenkomen, zoals roofvogels, stinkdiertjes en vogelspinnen. De laatste mag je zelfs even aaien, als je tenminste durft…..In totaal kun je 150 diersoorten bewonderen en deze zitten echt niet allemaal in kooien of achter glas. Zo wordt een bezoek aan de dierentuin een echte belevenis!

Bezoek de heemtuin in Rucphen

In Rucphen, op ongeveer 25 minuten rijden via de A58, ligt een prachtige heemtuin, omringd door een schitterend natuurgebied. In de heemtuin kun je zien hoe grote delen van Noord Brabant er vroeger uit zagen. Je kunt met name zien hoe de streken De Baronie en de Brabantse Kempen er toen uit zagen. In de tuin zijn ruim 400 wilde planten te zien die staan tussen mooi aangelegde vennetjes met daarin volop leven. Je kunt tussen de planten door lopen via de aangelegde wandelpaden zodat je alles op je gemak kunt bekijken. Na een bezoek aan de heemtuin kun je nog een wandeling maken door de natuur in de omgeving van Rucphen.

Pak je auto en rij naar de Looierij in Dongen

Dongen ligt op ongeveer 20 minuten rijden (A27) van Breda. Daar bevindt zich in het oudste en mooiste straatje van Dongen, de Kerkstraat, een van de leukste museums van Brabant in een oude voormalige looierij uit 1890. Uiteraard gaat het museum over de leerlooierij en er is dus van alles te horen en te zien over dit onderwerp.

In het museum word je rondgeleid door enthousiaste medewerkers van het museum die van alles uitleggen over het leerlooierijverleden van Dongen. Het looien van het leer was zwaar werk en het viel niet mee om een goed stuk leer te produceren in die tijd. In het mooie vernieuwde cafégedeelte bovenop de oude looiputten kun je een lekker looiersdrankje drinken. Je kunt hier ook de schitterende oude foto’s bekijken of er een mooi stuk leer kopen. Bovendien zijn er in het museum regelmatig wisseltentoonstellingen te zien met onderwerpen die te maken hebben met Dongen en de omgeving.


Autorijden in Breda


Over het algemeen kun je met je huurauto gemakkelijk door Nederland rijden. De infrastructuur is uitgebreid en zeer goed onderhouden. Dorpen en steden zijn onderling goed bereikbaar per auto. Door de relatief korte afstanden tussen de steden, kun je met je huurauto meerdere steden in één dag bezoeken. De snelheid op de Nederlandse wegen is gebonden aan bepaalde snelheidslimieten die ook regelmatig gecontroleerd worden. De snelheden variëren met het type weg waarop je rijdt. De belangrijkste snelheidslimieten in Nederland zijn als volgt:
Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/uProvinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/u

Témoignages

Zapisz się na nasz biuletyn i otrzymuj wszystkie nasze wskazówki:

Twoja subskrypcja newslettera została wzięta pod uwagę 👍 Wystąpił błąd podczas subskrypcji newslettera, spróbuj ponownie później 😕