Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης

Πάρκινγκ στον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» SKG

Ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» δημιουργήθηκε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και το 1950 ο διάδρομός του ασφαλτοστρώθηκε και κατασκευάστηκε ο πρώτος αεροσταθμός. Το 1965 δημιουργήθηκε ο νέος αεροσταθμός και έως το 1978 επεκτάθηκε πολλές φορές. Η επόμενη επέκταση πραγματοποιήθηκε την δεκαετία του ’90 και η τρέχουσα μορφή του ολοκληρώθηκε το 2003. Πλέον διαθέτει δύο διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών. Ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται γεωγραφικά σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Θεσσαλονίκης και απέχει επίσης 76 χιλιόμετρα από την πόλη των Γιαννιτσών, 100 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης, 102 χιλιόμετρα από τη Βέροια και περίπου 111 χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα ως επιβατικός σταθμός και παράλληλα ως σταθμός εμπορευμάτων, ενώ είναι σε θέση να εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού αλλά και διεθνείς πτήσεις. Πρόκειται για τον τρίτο σε μέγεθος και σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδας, μετά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Το έτος 2017 το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ρεκόρ όσον αφορά την κίνηση επιβατών, με 6.247.514 επισκέπτες όπως αναφέρει η διαχειρίστρια εταιρία Fraport, συγκριτικά με τα 5.735.581 των επιβατών που ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου το 2016, μια σημαντική αύξηση που φτάνει ποσοστιαία το 8,9%. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των επιβατών και νέα ρεκόρ προσέλευσης τα προσεχή χρόνια. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία,  πραγματοποιούνται συνολικά πάνω από 50.000 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σε ετήσια βάση.

Γεωγραφική Τοποθεσία και χάρτης του Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και λόγω του μεγάλου μεγέθους, της προσβάσιμης γεωγραφικής θέσης και της δημοτικότητάς του, μεγάλο επίσης κομμάτι στην περιοχή των Βαλκανίων, με επισκέπτες να καταφτάνουν σε αυτό κυρίως από τη Βουλγαρία, από τα Σκόπια, από τη Σερβία, καθώς επίσης και από άλλες γειτονικές χώρες. Διεθνώς το αεροδρόμιο είναι γνωστό με τη συντομογραφία του κωδικού IATA που είναι SKG και η ακριβής τοποθεσία του γεωγραφικά βρίσκεται στην περιοχή της Μίκρας, η οποία υπάγεται στον Δήμο Θέρμης θεσσαλονίκης. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του αεροδρομίου στο τηλέφωνο 2310985000 για ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

 

Διεύθυνση Αερολιμένα

Μίκρα, Δήμου Θέρμης

Κωδικός IATA

SKG

Τύπος αεροδρομίου

Πολιτικό αεροδρόμιο για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων & στρατιωτικό

Τηλεφωνικό κέντρο

2310985000

Ετήσια κίνηση επιβατών

6.247.514 επιβάτες (2017)

Συντεταγμένες GPS

40.5198892,22.9660149

 

Οι εγκαταστάσεις όπου εντοπίζεται ο αεροσταθμός του αεροδρομίου χωρίζονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, αυτό του εδάφους, μπορεί να βρει κανείς τις διεθνείς πτήσεις εκτός Σένγκεν, καθώς επίσης και τις εσωτερικές αφίξεις, ενώ στον πρώτο όροφο του αεροσταθμού πραγματοποιούνται μόνο αναχωρήσεις και υπάρχει ο χώρος όπου κανείς μπορείς να πραγματοποιήσει τα ψώνια του στα καταστήματα. Στο επόμενο επίπεδο, το τρίτο,  θα βρει κανείς τα εστιατόρια του αεροδρομίου και αρκετά μπαρ. Πολύ κοντά στον χώρο του αεροσταθμού βρίσκονται επίσης οι θέσεις πάρκινγκ του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν εγκαταστάσεις πάρκινγκ και περιμετρικά των εγκαταστάσεων αυτού. Η TravelCar διαθέτει ασφαλείς θέσεις πάρκινγκ ακριβώς δίπλα στον αεροσταθμό, τις οποίες διαθέτει σε πολύ χαμηλές τιμές, προσφέροντας ταυτόχρονα και πολλά επιπλέον προνόμια στους πελάτες της.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις πάρκινγκ τις οποίες προσφέρει η TravelCar βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 5 λεπτών από τον αεροσταθμό με τα πόδια, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και υπηρεσία μεταφοράς επιβατών από τον χώρο στάθμευσης προς τις πύλες αναχώρησης και το ανάποδο, η οποία προσφέρεται εντελώς δωρεάν από την εταιρία όλη την ημέρα και τη νύχτα. Οι μετακινήσεις αυτές πραγματοποιούνται με ειδικό λεωφορείο της TravelCar, το οποίο πραγματοποιεί συνεχώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του αεροσταθμού, διαθέτοντας σε αυτό και συνοδό από το προσωπικό της εταιρίας. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους επιβάτες να μην χάνουν καθόλου χρόνο και μέσα κυριολεκτικά σε ελάχιστα λεπτά να μετακινούνται εντός του αεροδρομίου, χωρίς να πραγματοποιούν άσκοπες περιπλανήσεις και αναζητήσεις χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης επιπρόσθετων υπηρεσιών από όλους τους πελάτες της TravelCar, όπως είναι το πλυντήριο αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων, η υπηρεσία Βαλέ στο πάρκινγκ, η εξυπηρέτηση πελατών κλπ.

Το εμπορικό όνομα της TravelCar αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για εσάς και το πολύτιμο όχημά σας. Η εταιρία λειτουργεί σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας περισσότερες από 500.000 θέσεις στάθμευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διαθέτει παράλληλα πολύ εξειδικευμένο και υπεύθυνο προσωπικό, το οποίο βάζει σε προτεραιότητα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και την ασφάλεια του οχήματος, το οποίο αποτελεί την περιουσία τους. Μπορείτε να βρείτε την TravelCar σχεδόν στο σύνολο των ελληνικών αεροδρομίων της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε χώρους όπου η στάθμευση είναι δύσκολη λόγω της κίνησης. Παράλληλα η TravelCar διαθέτει εγκαταστάσεις στάθμευσης και σε άλλα κομβικά μέρη της Ελλάδας, όπως πχ. στα θαλάσσια λιμάνια της χώρας, εκεί όπου πραγματοποιούνται κρουαζιέρες και προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων ή πλησίον σιδηροδρομικών σταθμών. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της TravelCar έναντι του ανταγωνισμού είναι κατά κύριο λόγο οι χαμηλές τιμές στις οποίες προσφέρει τις υπηρεσίες της, οι ποιοτικές αυτές υπηρεσίες που διαθέτει, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, καθώς επίσης και οι γεωγραφικές τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται εγκατεστημένα τα διάφορα πάρκινγκ που διαθέτει και οι οποίες έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά, προκειμένου να βρίσκονται ακριβώς εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη στάθμευσης οχημάτων. Οι χώροι στάθμευσης της εταιρίας λειτουργούν με μπάρες όλο το 24ωρο, με συνεχή ανθρώπινη φύλαξη από φύλακες, ενώ το όχημά σας είναι πλήρως προστατευμένο από τον ήλιο, τις διάφορες άλλες καιρικές συνθήκες και τις κακόβουλες ενέργειες τρίτων.

Χώροι Πάρκινγκ και ωράριο λειτουργίας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»  διαθέτει έναν μεγάλο χώρο πάρκινγκ, όπου λειτουργούν ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης. Ακριβώς απέναντι από το κτήριο του αερολιμένα βρίσκει κανείς τον χώρο στάθμευσης P4, όπου επιτρέπεται μικρής διάρκειας στάθμευση δωρεάν για τα πρώτα 20 λεπτά της ώρας. Για τους επισκέπτες του αεροδρομίου λειτουργούν επίσης  άλλοι δύο χώροι στάθμευσης μακράς διάρκειας, ο P6 και P7, οι οποίοι και αυτοί βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του αεροσταθμού και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να απαιτούν προηγούμενη κράτηση. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια σε λιγότερο από 5 λεπτά ή μέσω λεωφορείου σε ακόμα λιγότερο χρόνο. Οι χώροι στάθμευσης P1, P2, P3, P5 και P8 προσφέρονται αποκλειστικά για τουριστικά λεωφορεία, για ταξί, εργαζόμενους του αεροδρομίου κλπ. και δεν είναι διαθέσιμες στους απλούς επισκέπτες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποδοτικά την TravelCar για τη στάθμευση του οχήματός σας στον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη και δεν απαιτεί πάνω από ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο σας. Σας προσφέρεται από την εταιρία η δυνατότητα να κλείσετε χώρο πάρκινγκ μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικά εάν θέλετε, είτε απλά να φτάσετε στις εγκαταστάσεις της TravelCar με το όχημά σας χωρίς προηγούμενη κράτηση και να αφήσετε προς στάθμευση και φύλαξη. Ο επαγγελματισμός της TravelCar θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η εταιρία έχει βραβευτεί πολλές φορές για την ποιότητα των υπηρεσιών της. Η TravelCar έχει βαθμολογηθεί με 9/10 από την υψηλού κύρους εταιρία αξιολόγησης υπηρεσιών Trustpilot και έχει αντίστοιχου επιπέδου αξιολογήσεις παντού στο διαδίκτυο. Αυτό οφείλεται κυρίως για την υπευθυνότητά της και για στο γεγονός πως καταφέρνει να συνδυάσει τις χαμηλές τιμές με τα υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών στάθμευσης και φύλαξης οχημάτων.

Η εταιρία προσφέρει στους πελάτες της εκτός των άλλων και την λεγόμενη υπηρεσία Valet Parking, δηλαδή σας επιτρέπει να αφήσετε απλά τα κλειδιά του οχήματός σας στο εξειδικευμένο της προσωπικό, χωρίς να ασχοληθείτε καθόλου με την όλη διαδικασία του πάρκινγκ και κατά την επιστροφή σας να παραλάβετε το όχημα και τα κλειδιά σας στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν χρειάζεται έτσι να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο αναζητώντας θέση πάρκινγκ στο χώρο, σταθμεύοντας και επιστρέφοντας, ενώ στην επιστροφή δεν χρειάζεται φυσικά να επαναλάβετε τη διαδικασία, ούτε να αναζητάτε και να προσπαθείτε να θυμηθείτε που είναι το όχημά σας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του αεροδρομίου.

Όσον αφορά τώρα την εξυπηρέτηση πελατών κι εδώ είναι ένας τομέας στον οποίο η TravelCar πραγματικά ξεχωρίζει. Η εξυπηρέτηση πελατών που προσφέρει η εταιρία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο χωρίς διακοπή. Δεν έχει κυριολεκτικά καμία σημασία εάν είναι ξημερώματα, Σαββατοκύριακο ή αργία, καθώς η εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί πλήρως και χωρίς διακοπές. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία τηλεφωνικά για άμεση απόκριση και εξυπηρέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με το όχημα και τη στάθμευσή του, όπως κρατήσεις, τιμές κλπ. και να ενημερωθείτε για τις ισχύουσες προσφορές που προσφέρονται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του οχήματός σας στις εγκαταστάσεις της TravelCar. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτά μέσω email με την εταιρία, εφόσον το αίτημά σας δεν είναι τόσο επείγον και στην περίπτωση αυτή δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να πάρετε απάντηση. Εφόσον τύχει να βρεθείτε κοντά στο αεροδρόμιο, μπορείτε εάν το επιθυμείτε να μιλήσετε απευθείας με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρίας στα σημεία όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης και οι εγκαταστάσεις της TravelCar.

Έχετε τη δυνατότητα να φτάσετε στον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» από την πόλη της Θεσσαλονίκη ή από την Καλαμαριά μέσω της Εγνατίας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών. Η συγκεκριμένη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή με ταξί (χρέωση 20 ευρώ την ημέρα και 28 ευρώ το βράδυ), θα σας πάρει περί τα 20 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και περίπου 15 λεπτά από το κέντρο της Καλαμαριάς. Φυσικά μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την μετακίνησή σας από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. σχεδόν με 24ωρα δρομολόγια. Μπορείτε συνεπώς να επιβιβαστείτε και να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Νο.78 «ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο», την νυχτερινή γραμμή Νο.78Ν του ίδιου δρομολογίου, καθώς και την Ν.79 «ΙΚΕΑ – Αεροδρόμιο». Σε πολύ κοντινή επίσης απόσταση από το αεροδρόμιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Νο.36, Νο.2, Νο.3, Νο.8, νο.67, Νο.69, νο.72, νο.76, Νο.87 και Νο.88. Οι συγκεκριμένες γραμμές δεν κάνουν τέρμα σε κάποιον χώρο του αεροδρομίου, ωστόσο περνούν είτε περιμετρικά είτε έχουν το τέρμα τους σε απόσταση μικρότερη του 1 χιλιομέτρου από αυτό.

Καλό θα ήταν πάντα να φροντίζετε να αναχωρείτε με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο αρκετά νωρίς για να μην βρεθείτε προ απροόπτου. Σε γενικές γραμμές καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να υπολογίστε τουλάχιστον 1 ώρα την διαδρομή από την Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο, ώστε να καταφέρετε να καλύψετε την οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει η κίνηση στος δρόμους ή οποιοδήποτε άλλο μη αναμενόμενο γεγονός βρεθεί μπροστά σας. Μην ξεχνάτε πως η πτήση σας, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για πτήση εξωτερικού περιλαμβάνει διάφορα στάδια και διαδικασίες που δεν μπορείτε να παραλείψετε και που μπορεί να χρειαστούν αρκετό χρόνο, όπως είναι για παράδειγμα η παράδοση του οχήματος στο πάρκινγκ, η μετάβαση στον χώρο των αερολιμένα, το check-in, η παράδοση των αποσκευών, ο σωματικός έλεγχος, η επιβίβαση στο αεροσκάφος κλπ. Όλα αυτά συνδυαστικά ή ενδεχομένως κάποιο απρόοπτο γεγονός σε ένα ή σε περισσότερα από τα παραπάνω στάδια μπορεί να σας κοστίσει εν τέλει την απώλεια της πτήσης σας. Γι’ αυτό φροντίστε σε κάθε περίπτωση να φτάνετε πάντα αρκετά νωρίς και ας χρειαστεί ενδεχομένως να περιμένετε και λίγο παραπάνω εκεί πριν την αναχώρησή σας.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε την TravelCar ως την πιο κατάλληλη επιλογή για τη στάθμευση και τη φύλαξη του οχήματός σας στο αεροδρόμιο, είτε λείψετε μόνο για λίγες ώρες, είτε για πολύ περισσότερες μέρες ή ακόμη και πολλές εβδομάδες. Φροντίστε να εμπιστευτείτε την καλύτερή επιλογή στάθμευσης και ταξιδέψτε δίχως άγχος και σκοτούρες.