Διεθνής Αερολιμένας Χανίων

Πάρκινγκ στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» CHQ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» αποτελεί το ένα από τα τρία αεροδρόμια της Κρήτης, μαζί με εκείνα του Ηρακλείου και της Σητείας. Το αεροδρόμιο των Χανίων βρίσκεται στην Χερσόνησο του Ακρωτηρίου, μια περιοχή η οποία είναι γνωστή και ως Σούδα, ενώ η απόστασή του από το κέντρο της πόλης των Χανίων είναι περί τα 14 χιλιόμετρα. Το αεροδρόμιο των Χανίων απέχει επίσης 68 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, 146 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και 206 χιλιόμετρα από την πόλη του Αγίου

Comments 0

Νικολάου Λασιθίου. Χρόνο με τον χρόνο οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τα Χανιά μέσω του αεροδρομίου της πόλης, καθώς επίσης και ο αριθμός των εσωτερικών και των διεθνών πτήσεων μεγαλώνει αισθητά. Είναι ενδεικτικό πως την τελευταία δεκαετία, μεσούσης της οικονομικής κρίσης μάλιστα, οι επιβάτες διπλασιάστηκαν από τα 1,5 εκατομμύρια το 2005, στα 3 εκατομμύρια το 2017. Μάλιστα το 2017 αποτελεί χρονιά ρεκόρ όσον αφορά την άφιξη και την αναχώρηση επιβατών από τα Χανιά αεροπορικώς, με 3.042.409 επιβάτες σε 19.525 συνολικά πτήσεις. Αυτό αποτελεί αύξηση της τάξης του 2,6% σε σχέση με το 2016, όταν καταγράφηκε το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Η επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου καλύπτει μια έκταση 14.650 τμ. και περιλαμβάνουν έναν επιβατικό σταθμό, έναν αεροδιάδρομο και 10 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών. Το ωράριο λειτουργίας είναι 24ωρο, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Το αεροδρόμιο των Χανίων διαθέτει τελωνείο, σταθμό αστυνομίας και πυροσβεστικής, ιατρείο, ATM, πολλά εμπορικά καταστήματα και καφετέριες, καθώς και αίθουσα VIP, ενώ προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν Wi-Fi internet.

Τοποθεσία και χάρτης Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» αποτελεί το δεύτερο σε αριθμό πτήσεων και επισκεπτών αεροδρόμιο της Κρήτης μετά φυσικά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο έρχεται δεύτερο όσον αφορά την κίνηση στην Ελλάδα. Το αεροδρόμιο των Χανιών συγκαταλέγεται ωστόσο μέσα στα πρώτα 10 αεροδρόμια της χώρας και αυτό οφείλεται τόσο στο μεγάλο μέγεθος της πόλης των Χανίων, όσο και στο γεγονός ότι ο νομός Χανίων και γενικότερα η Κρήτη αποτελούν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Ο διεθνής κωδικός συντομογραφίας IATA του αεροδρομίου των Χανίων είναι CHQ, ενώ οι συντεταγμένες GPS είναι 35.5397143,24.1382433 και ο αριθμός επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο είναι 2821083800. Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο Χανίων λειτουργεί σήμερα τόσο ως πολιτικό, όσο και ως στρατιωτικό.

Διεύθυνση Αερολιμένα

Διεθνής Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» 73100, Χανιά Κρήτης

Κωδικός IATA

CHQ

Τύπος αεροδρομίου

Πολιτικό αεροδρόμιο για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων & στρατιωτικό

Τηλεφωνικό κέντρο

2821083800

Ετήσια κίνηση επιβατών

3.042.409 επιβάτες

Συντεταγμένες GPS

35.5397143,24.1382433

 

Το αεροδρόμιο των Χανίων διαθέτει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων, τόσο για την προσωρινή αναμονή τους όσο και για μακροπρόθεσμη στάθμευση, για όσο διάστημα δηλαδή επιθυμεί ο κάθε ταξιδιώτης – ιδιοκτήτης οχήματος. Η TravelCar προσφέρει πολύ οικονομικές προτάσεις στο αεροδρόμιο Χανίων, πραγματικά σε απόστασης μιας «ανάσας» από το κτίριο του αεροσταθμού και σας δίνει επιπρόσθετες παροχές και αντίστοιχες προσφορές ανάλογα με τον χρόνο στάθμευσης του οχήματός σας.

Οι θέσεις πάρκινγκ της TravelCar βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον αεροσταθμό, σε απόσταση πολύ λίγων λεπτών της ώρας  με τα πόδια. Ωστόσο, η εταιρία διαθέτει προς όλους τους πελάτες της, εκτός των άλλων παροχών της, και δωρεάν μετακίνηση με ειδικό λεωφορείο, το οποίο πραγματοποιεί συνεχώς δρομολόγια από τις εγκαταστάσεις του πάρκινγκ έως τον αεροσταθμό, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Με τον τρόπο αυτόν μπορείτε απλά να αφήσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στους εκπροσώπους της εταιρίας και να προχωρήσετε άμεσα προς την πύλη αναχωρήσεων ή αφίξεων χωρίς να χάνετε επιπλέον χρόνο και χωρίς την οποιαδήποτε αναμονή. Η TravelCar σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε και τις υπόλοιπες προσφορές της όπως πχ. να πλύνετε το όχημα στις εγκαταστάσεις της και στη συνέχεια να το παραλάβετε όμορφο και καθαρό.

Η TravelCar αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της στάθμευσης οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: η εταιρία διαθέτει πάνω από 500.000 θέσεις στάθμευσης και δραστηριοποιείται σε 50 και πλέον χώρες στον κόσμο, συνεργαζόμενη με 1000 πρακτορεία. Στην Ελλάδα η παρουσία της TravelCar γίνεται εύκολα αντιληπτή, ιδιαίτερα εάν κανείς πραγματοποιεί συχνά ταξίδια. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία διατηρεί εγκαταστάσεις πάρκινγκ σε όλη τη χώρα, στα περισσότερα αεροδρόμια της Ελλάδας, ακόμη και στα διάφορα νησιά, στα δημοφιλή λιμάνια όπου διακινούνται χιλιάδες ταξιδιώτες και στα οποία αράζουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία, όπως για παράδειγμα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς. Ωστόσο η παρουσία της TravelCar είναι ευρύτερη. Η εταιρία διαθέτει καλά φυλασσόμενους και κλειστούς χώρους στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Λάρισα, στον Βόλο κλπ και μάλιστα τόσο σε κεντρικές περιοχές, όπου το πρόβλημα της στάθμευσης είναι πάντα παραδοσιακά μεγαλύτερο, όσο και σε διάφορα άλλα διάσπαρτα σημεία της πόλης. Εφόσον θελήσετε να σταθμεύσετε σε κάποιο σημείο της πόλης το όχημά σας ή αναχωρείτε για κάποιο ταξίδι, θα ανακαλύψετε πιθανότατα τις εγκαταστάσεις της TravelCar κάπου γύρω σας. Έτσι, εφόσον την επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από πρώτο χέρι την ποιοτική υπεροχή της εταιρίας και των υπηρεσιών που αυτή προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η εξυπηρέτηση των πελατών και η ασφαλής στάθμευση του οχήματός τους αποτελεί για τους ανθρώπους της εταιρίας τη μέγιστη προτεραιότητα. Οι εγκαταστάσεις στάθμευσης της εταιρίας βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία και προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας, καθώς διαθέτουν 24ωρη ανθρώπινη φύλαξη με κατάλληλο προσωπικό, μπάρες εισόδου και εξόδου και προηγμένα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης βίντεο των ελεγχόμενων χώρων. Ο συνδυασμός όλων αυτών των χαρακτηριστικών είναι που κάνει την TravelCar πραγματικά να ξεχωρίζει.

Πάρκινγκ και ωράριο λειτουργίας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» διαθέτει εγκαταστάσεις πάρκινγκ όπου κανείς μπορείς να σταθμεύσει το όχημά του γρήγορα και εύκολα. Πρόκειται για το A-parking του αεροδρομίου, έναν ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο στάθμευσης για τους επιβάτες που ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο. Η εγκατάσταση βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του αεροσταθμού, λιγότερο από ένα λεπτό με τα πόδια από το κεντρικό κτίριο. Επιπλέον, η αναμονή για περιορισμένο χρόνο που δεν θα ξεπερνά τα 20 λεπτά της ώρας είναι δωρεάν.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες στάθμευσης οχημάτων της TravelCar μπορείτε είτε να προχωρήσετε πρώτα σε κάποια κράτηση θέσης και να φέρετε στη συνέχεια το όχημά σας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ή απλά να διευθετήσετε το θέμα επί τόπου χωρίς να έχει προηγηθεί κράτηση. Τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κίνηση κορυφώνεται, καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση από πριν, για να μην βρεθείτε προ απροόπτου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μία τηλεφωνική κλήση, είτε με ηλεκτρονική κράτηση από τον υπολογιστή ή τον κινητό σας μέσω διαδικτύου και η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνα από 1 με 2 λεπτά. Η TravelCar είναι μια άκρως επαγγελματική και υπεύθυνη εταιρία, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από τις αξιολογήσεις που λαμβάνει η εταιρία από τους πελάτες της, αλλά και από ανεξάρτητες υπηρεσίες αξιολόγησης, όπως η γνωστή και έγκυρη Trustpilot, η οποία βαθμολογεί την TravelCar με βαθμό 9 συνολικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αξιοπιστία της. Αν στις εξαιρετικές αυτές υπηρεσίες προσθέσουμε τις πολύ χαμηλές τιμές, μπορεί κανείς να καταλάβει τους λόγους της υπεροχής της εταιρίας στην ελληνική καθώς επίσης και στην παγκόσμια αγορά. Εφόσον λοιπόν προγραμματίζετε να ταξιδέψετε μέσω του αεροδρομίου των Χανίων, σκεφθείτε σοβαρά να δοκιμάσετε την TravelCar για τη στάθμευση του οχήματός σας, στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται πολύ κοντά στον αεροσταθμό.

Η λεγόμενη υπηρεσία του Valet Parking την οποία προσφέρει η TravelCar δωρεάν στους πελάτες της αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παροχές της εταιρίας. Πρόκειται για την διαδικασία εκείνη στην οποία ο πελάτης απλά παραδίδει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στον άνθρωπο της εταιρίας πάρκινγκ και όταν επιστρέφει από το ταξίδι του, παραλαμβάνει αντίστοιχα  στο ίδιο σημείο τα κλειδιά μαζί με το όχημα. Με τον τρόπο αυτόν, δεν είναι υποχρεωμένος πλέον κανείς να ασχοληθεί με τίποτα παραπάνω από την παράδοση των στοιχείων της ταυτότητάς του. Την υπόλοιπη διαδικασία της στάθμευσης του οχήματος και την αναζήτησή του κατά την επιστροφή, την αναλαμβάνει εξολοκλήρου η ίδια η εταιρία, χωρίς να επιβαρύνει άσκοπα το συνήθως πιεσμένο πρόγραμμα των επιβατών. Παραδίδοντας απλά τα κλειδιά του οχήματός σας σε λίγα λεπτά βρίσκεστε στην πύλη αναχώρησής σας και ξενοιάζετε από κάθε άλλο ζήτημα. Η διαδικασία του βαλέ υπάρχει διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο, ακριβώς όπως όλες οι υπηρεσίες της TravelCar.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες της εταιρίας ή εάν έχετε κάποιο ζήτημα ή πρόβλημα που να αφορά τη στάθμευση του οχήματός σας στο αεροδρόμιο των Χανίων ή όπου αλλού υπάρχει διαθέσιμη και προσφέρει τις υπηρεσίες της η TravelCar, σας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με μία δική σας τηλεφωνική σας κλήση στο κέντρο εξυπηρέτησης. Εφόσον δεν επιθυμείτε απόλυτα άμεση απάντηση, έχετε επίσης τη δυνατότητα να στείλετε το αίτημά σας γραπτά με ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στο οποίο θα λάβετε απάντηση μέσα στις επόμενες 1-2 ώρες, ανάλογα πάντα με τον φόρτο εργασίας. Είναι επίσης εφικτό να επικοινωνήσετε με εκπροσώπους της εταιρίας και on site, δηλαδή εντός των εγκαταστάσεων στάθμευσης όταν φτάσετε σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση θα λάβετε μια ευγενική και ουσιαστική απάντηση, ώστε το όποιο ζήτημα ή απορία να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό και ανά πάσα στιγμή αυτό είναι απαραίτητο να συμβεί.

Εάν βρίσκεστε στο κέντρο των Χανίων, μπορείτε να φτάσετε μέσα σε 25 με 30 λεπτά στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» οδικώς, με το αυτοκίνητό σας ή με κάποιο ταξί. Η διαδρομή προς το αεροδρόμιο, από το κέντρο της πόλης των Χανίων και αντιστρόφως γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Αεροδρομίου – Σούδας σχετικά γρήγορα όταν δεν υπάρχει κίνηση. Ακριβώς έξω από το κτίριο του αεροσταθμού υπάρχει μία πιάτσα ταξί, όπου σταθμεύουν συνεχώς τα ταξί τους επαγγελματίες οδηγοί όλο το εικοσιτετράωρο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η κούρσα ταξί από το κέντρο της πόλης έως το αεροδρόμιο και το αντίθετο κοστίζει 25 ευρώ. Από εκεί και πέρα, οι τιμές αλλάζουν βέβαια ανάλογα με το μέρος αναχώρησης ή του προορισμού σας. Η κούρσα με ταξί για παράδειγμα για το Ρέθυμνο διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά και το κόστος της είναι 90 με 100 ευρώ. Μια επιπλέον χρήσιμη επιλογή πρόσβασης αποτελούν και τα λεωφορεία των Χανίων. Το αεροδρόμιο Χανίων εξυπηρετείται από τα ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, τα οποία πραγματοποιούν πολύ συχνά δρομολόγια λεωφορείων με τις πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου. Το κόστος του εισιτηρίου από/προς Χανιά είναι 2,5 ευρώ, ενώ από/προς Ρέθυμνο είναι 8 ευρώ. Συνολικά πραγματοποιούνται 7 δρομολόγια την ημέρα από τις 05.45 έως τις 20.30 από Χανιά και άλλα 7 δρομολόγια από τις 07.15 έως τις 21.15 από το αεροδρόμιο.  

Επειδή η πόλη των Χανίων και του Ρεθύμνου έχει γενικά αρκετή κίνηση τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, είναι πάντα προτιμότερο να υπολογίζετε πιο «γενναιόδωρα» τους χρόνους των μετακινήσεών σας προς το αεροδρόμιο των Χανίων και γενικότερα προς κάθε αεροδρόμιο όταν πρόκειται να ταξιδέψετε. Για να κερδίσετε χρόνο μπορείτε να κάνετε το check-in σας ηλεκτρονικά από το σπίτι και να φροντίσετε να έχετε μόνο χειραποσκευές, εφόσον βέβαια εαυτό είναι εφικτό και το ταξίδι σας δεν θα διαρκέσει πολλές μέρες. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να υπολογίζετε πάντα την κίνηση στους δρόμους, την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου επιβατών και δώστε λίγο επιπλέον χρόνο για ενδεχόμενα απρόοπτα που μπορεί να σας προκύψουν.

Επιπλέον σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της TravelCar για τη στάθμευση του οχήματός σας, ώστε να μην χρειάζεται να καθυστερήσετε με το συγκεκριμένο ζήτημα και να μεταβείτε άμεσα στην πύλη αναχώρησής σας, χωρίς άγχος για την ασφάλεια του οχήματός σας έως ότου επιστρέψετε. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις υπηρεσίες πάρκινγκ της εταιρίας για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.