Goedkope Autohuur Nijmegen

Nijmegen is een stad aan de rivier de Waal in de provincie Gelderland met bijna 177.000 inwoners en is daarmee één van de grotere steden van Gelderland. Het is vermoedelijk één van de oudste steden van Nederland wat blijkt uit overblijfselen die terug gaan tot de Romeinse Tijd. Vandaag de dag staat Nijmegen bekend om de wandelvierdaagse en de zomerfeesten, een sportief evenement wat elk jaar opnieuw enorme aantallen deelnemers en bezoekers trekt. De specialiteit van Nijmegen? Het Nijmeegse lopertje! Dit is geen wandelaar maar een dropje wat je echt even moet proeven. Nijmegen is per auto bereikbaar via de drukke snelwegen A15, A50 en A325


Goedkope autoverhuur in Nijmegen


Ga je een paar dagen, een weekendje of een week naar Nijmegen? Huur dan een auto bij TravelCar! Met onze goedkope autoverhuurservice kun je namelijk flink besparen op het huren van een auto in Nijmegen. Onze professionele service biedt je alles wat je verwacht van een autoverhuurbedrijf, zoals ruime keuze in auto’s en natuurlijk lage prijzen.

TravelCar maakt het huren van een auto in Nijmegen betaalbaar en simpel. Onze prijzen zijn laag, terwijl je kunt rekenen op een service van topkwaliteit. TravelCar is al jaren actief in 50 landen over de hele wereld en biedt parkeeroplossingen en huurauto’s op maat. Naar welk deel van Nijmegen je ook wilt rijden, je kunt op veel plaatsen in of om Nijmegen je huurauto ophalen en weer inleveren. Bij TravelCar heb je bovendien ruime keuze in auto’s. Als je met je gezin reist, dan heb je meer zitplaatsen en bagageruimte nodig dan wanneer je samen of in je eentje de stad bezoekt. Het auto aanbod van TravelCar is daarom gevarieerd en veelzijdig. Van stadsauto tot station wagon, je vindt ze bij TravelCar voor een concurrerende prijs.

Vind je het ook een gedoe om een auto te huren? Maak dan kennis met de eenvoudige en handige online autoverhuurservice van TravelCar. Het kost maar een paar minuutjes en je kunt het gewoon vanuit huis allemaal regelen. Met een paar klikken vul je de begindatum en de einddatum van je verblijf in en kies je de locatie waar je je huurauto wilt ophalen en inleveren. Kies welke auto je wilt huren in Nijmegen en vul je gegevens in. Daarna is je reservering compleet en ontvang je van ons alle gegevens die je nodig hebt om zorgeloos met je huurauto op pad te kunnen gaan.

Een auto huren bij TravelCar geeft je alle flexibiliteit die je nodig hebt. Bij ons kun je een auto huren voor langere tijd, bijvoorbeeld als je van plan bent om een week of langer in de stad te blijven. Blijf je juist een korte periode in Nijmegen, dan kun je bij ons een goedkope huurauto huren voor één of meerdere dagen, bijvoorbeeld een lang weekend.

Bij TravelCar begrijpen we dat het prettig is als je huurauto een moderne auto is die bijvoorbeeld is voorzien van een navigatiesysteem. Zeker als je nog nooit eerder in Nijmegen bent geweest, is dit een erg handig apparaat om in de auto bij je te hebben. Zo voorkom je dat je veel kostbare tijd verliest aan onnodig dwalen door de stad, op zoek naar dat ene leuke straatje…..Naast een moderne auto is een goede verzekering ook echt een must om zorgeloos met je huurauto te kunnen rijden. Daarom biedt TravelCar alle huurauto’s aan met een all inclusive verzekering zodat je dat niet meer apart hoeft te regelen.

Tenslotte kun je tijdens de verhuurperiode 24 uur per dag rekenen op de behulpzame en professionele medewerkers van onze klantenservice. Je kunt met alle vragen over je huurauto bij hen terecht en zij zullen samen met jou op zoek gaan naar een passende oplossing.


Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?


TravelCar heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan huurauto’s om zo te kunnen voldoen aan al jouw wensen wat betreft een huurauto. Het maakt niet uit welk type auto je zoekt, je vindt het zeker bij TravelCar. Bij ons heb je keuze uit de volgende typen huurauto’s voor een scherpe prijs:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar


Autorijden in Nijmegen


In en om Nijmegen is ontzettend veel te beleven en te doen. Autorijden in Nijmegen is echter niet altijd even makkelijk. Vanwege de ligging van de stad aan de rivier de Waal moet men vanuit het noorden altijd via de Waalbrug en de N325 rijden om het centrum van de stad te kunnen bereiken. Nijmegen is ook via de A50, A15 en A73 bereikbaar, maar hier rijdt vaak veel verkeer. In het centrum zijn auto’s toegestaan, maar sommige straten zijn erg smal of eenrichtingsverkeer en parkeren kan lastig zijn. Parkeer je je auto iets verder van het centrum en ga je het laatste stukje lopen, dan kun je prima met de auto naar het centrum van Nijmegen rijden om de leukste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken.

Rij naar het Kronenburg park

Over dit park is zelfs een liedje geschreven, dus het is zeker een bezoekje waard. Het park is een Rijksmonument en bestaat uit de Kronenburgertoren en restanten van de oude Nijmeegse stadsmuur. Het park voor de Toren is aangelegd in Engelse landschapsstijl en is licht glooiend. In het park zijn diverse bezienswaardigheden zoals natuurlijk de toren en stadsmuur, maar ook een vijver en een grot met waterval. Door het park heen staan meer dan 150 soorten bomen en er is ook een dierenweide gevestigd met herten en andere kleine dieren. In de grot onder de waterval stonden vroeger sprookjesfiguren die mooi verlicht waren zodat kinderen er naar konden kijken. Het hoogteverschil in het park kan oplopen tot 14 meter dus een beetje wandelervaring is wel noodzakelijk.

Bekijk de scheve toren van Nijmegen- FiftyTwo Degrees

Een van de meest in het oog springende gebouwen van Nijmegen is het kantoorgebouw Fifty Two Degrees. De naam van het gebouw verwijst naar de locatie van het gebouw wat (ongeveer) op de 52e breedtegraad ligt. Het uiterlijk van het gebouw is opvallend omdat het geen rechthoekig gebouw is. De architect wilde het ontwerp van het gebouw niet zo massief, maar wat meer uitnodigend maken. Om dat te bereiken ontwierp men het gebouw met een lichte knik van 10 graden in de gevel zodat het er van de zijkant uitziet als een scheve toren. Daarnaast zijn de gevels voorzien van verschillende gekleurde vlakken die er vanaf een afstandje uit zien als een willekeurig patroon van pixels. De parkeergarage voor het gebouw heeft een hellend groen dak met een grasveld er op. Dit is een verwijzing naar de stuwwallen in het gebied. Het gebouw ligt aan het Jonkerbosplein in Nijmegen en is makkelijk per auto bereikbaar via de Neerbosscheweg.

Rij langs het NEC stadion

Als je sportliefhebber bent, dan is het stadion waar de Nijmeegse voetbalclub N.E.C. sinds 1945 gebruik van maakt, een bezoekje waard. Het stadion heet officieel het Goffertstadion en het ligt Rij met je huurauto, rijd dan richting het Stadionsplein of het Goffertpark wat ook zeker een bezoek waard is.Het Gofferstatdion is door de tijd heen een aantal keren verbouwd en het huidige station werd in 2000 officieel in gebruik genomen. In het stadion zijn 12.500 zitplaatsen, 14 logeboxen en een sfeervak met een staantribune gemaakt met plaats voor 370 supporters. Bij het stadion hoort een uitgebreid sportcomplex en aan de overkant ligt het mooie Goffertpark.

Rij over de Waalbrug

De Waalbrug is de brug die over de Waal ligt en waar je overheen rijdt als je van Lent naar het centrum van Nijmegen rijdt via de N325 en de stadsroute S100. De Waalbrug is een boogbrug waarbij al het gewicht rust op de 2 pijlers bij de oevers. De boog heeft een lengte van 244 meter en toen de brug in 1936 werd opgeleverd, was het de langste boogbrug van Europa. ’s Avonds wordt de brug verlicht zodat dit Rijksmonument een sprookjesachtig tintje krijgt.


Autorijden in de omgeving van Nijmegen


Als je met je huurauto van TravelCar gaat autorijden in de omgeving van Nijmegen dan kom je onderweg veel plekken tegen waar je kunt genieten van cultuur, historie of de natuur.

Bezoek een aantal bijzondere kastelen

In de provincie Gelderland kun je veel kastelen vinden. Ook op kleine afstand van Nijmegen kun je een bezoek brengen aan een aantal kastelen die elk hun eigen historie hebben. Via de A50 rijd je met je huurauto in ongeveer een half uurtje naar Kasteel Doorwerth. Dit is een historische waterburcht uit de 15e eeuw die gerestaureerd is. Het kasteel is opengesteld zodat je door de verschillende kamers kunt lopen of een van de wisselende tentoonstellingen kunt bezoeken. Bovendien ligt het kasteel tussen prachtige bossen en heidevelden waar je prachtig kunt wandelen .

In het plaatsje Doornenburg, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Nijmegen via de S100 of de A15, staat kasteel Doornenburg. Dit is een van de grootste kastelen van Nederland en het staat dicht bij de rivier de Waal. De voorburcht is vrij toegankelijk. Wil je ook de hoofdburcht bekijken, dan kan dat alleen met een rondleiding.

Tenslotte ligt kasteel Hernen op 15 kilometer ten oosten van Nijmegen en is dus goed bereikbaar met een huurauto. Rij via de A326 in 15 minuten naar Hernen toe. Kasteel Hernen is een van de weinige kastelen van Nederland die zich nog in originele staat bevinden. Je kunt het kasteel alleen bezoeken tussen april en oktober.

Rij naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

Op bijna 20 autominuten van Nijmegen kun je veel te weten komen over de oorlogsgeschiedenis van Gelderland. In Groesbeek bevindt zich het Nationaal Bevrijdingsmuseum met allerlei informatie over de Tweede Wereldoorlog in het gebied. Het museum is meteen ook het startpunt van de Liberation Route (Bevrijdingsroute) waarvan je met de auto een deel kunt rijden in de buurt van Nijmegen. Hierbij kom je o.a. langs de Canadese begraafplaats en Klein-Amerika. Met een special app kun je onderweg meer informatie krijgen over deze route.

Breng een bezoek aan de Ooijpolder

Heb je zin om even uit de auto te gaan en je benen te strekken? Rij dan in ongeveer 25 minuten via de Hatertseweg/s104 richting Tiengeboden. Door het gebied Ooijpolder/Duffelt lopen diverse wandelrouten van verschillende lengtes van 3-10 kilometer. Je wandelt hierbij over boerenland waarbij je ook af en toe over een hekje moet klimmen. Onderweg kun je paarden en Galloway runderen tegenkomen die door het landschapsbeheer worden ingezet voor begrazing. De routes hebben verschillende thema’s en voeren langs bezienswaardigheden zoals de overblijfselen van kasteel Ooij en oude zandwinningen met omringende dijken.

Rij naar Berg en Dal

Berg en Dal is een klein dorp ten oosten van Nijmegen. Je rijdt er in 7 minuten met je auto heen via de S100. In Berg en Dal kun je het Afrikamuseum bezoeken met een uitgebreide collectie Afrikaanse kunst en veel informatie over verschillende Afrikaanse culturen. Je kunt ook het Romeinse aquaduct bekijken wat in een bos is gelegen bij de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Reis je met kinderen en zoek je een leuk dagje uit? Dan is het gezellige amusementspark Tivoli zeker een aanrader.


Autorijden in Nederland


De wegen in Nederland zijn uitgebreid en goed onderhouden . Hierdoor is autorijden in Nederland gemakkelijk. De meeste steden zijn per auto goed te bereiken. Door de relatief korte afstanden tussen de steden, kun je met je huurauto vaak meerdere steden in één dag bezoeken. Hierbij is het goed om te weten dat de snelheid op de Nederlandse wegen is gebonden aan bepaalde snelheidslimieten die ook gecontroleerd worden. Je moet je aan de volgende snelheidslimieten houden op de Nederlandse wegen:
Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/uProvinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/u

Témoignages

Inscrivez-vous à notre newsletter et bénéficiez de tous nos bons plans :

Votre inscription à la newsletter a bien été prise en compte 👍 Une erreur est survenue lors de votre inscription à la newsletter, veuillez réessayer plus tard 😕