Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου

Πάρκινγκ στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» HER

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» αποτελεί το σημαντικότερο αεροδρόμιο στην περιοχή της Κρήτης και το δεύτερο σε σημαντικότητα από πλευράς επισκεψιμότητας αεροδρόμιο στην Ελλάδα, μετά τον διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πρώτος αεροδιάδρομος του αεροδρομίου Ηρακλείου κατασκευάστηκε στον χώρο όπου συνεχίζει να έχει τη λειτουργία του έως και σήμερα το αεροδρόμιο, το 1939, με την πρώτη επιβατική προσγείωση που πραγματοποιήθηκε. Ο πρώτος επιβατικός αεροσταθμός του αεροδρομίου Ηρακλείου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1947 και ο νεότερος αεροσταθμός εγκαινιάστηκε το 1972. Τα επόμενα χρόνια είχαμε συνεχώς εργασίες επέκτασης και ανακαίνισης, με την πιο πρόσφατη επέκταση του αεροσταθμού και την πλήρη ανακαίνιση όλων των υπόλοιπων εγκαταστάσεων να ολοκληρώνεται πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2018. Ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το κέντρο. Το αεροδρόμιο Ηρακλείου βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, 82 χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου και 142 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων. Εκτός από πολιτικό αεροδρόμιο, ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου χρησιμοποιείται και ως στρατιωτική αεροπορική βάση, ενώ λόγω της μεγάλης κίνησής του, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προγραμματίζεται η δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα, το 2016 διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου 6.865.681 επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 13,3% σε σχέση με το 2015. Ωστόσο, εκτιμάται ότι το 2017 πραγματοποιήθηκε νέο ρεκόρ επισκεπτών και πως το 2018 τα αντίστοιχα αριθμητικά στοιχεία θα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου ξεπερνά σε κίνηση τον διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Τοποθεσία και γεωγραφικός χάρτης του Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης

Παρότι το αεροδρόμιο των Χανίων διαθέτει και αυτό σημαντική κίνηση επιβατών, τον κύριο όγκο των αφίξεων και των αναχωρήσεων συνολικά στην Κρήτη, διεκπεραιώνει ο διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου. Παράλληλα, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αποτελεί μεταφορικό κόμβο που ανεφοδιάζει πτήσεις και παράλληλα συνδέει περιοχές στη Μέση ανατολή και στην βορειοανατολική Αφρική με προορισμό την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και άλλους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο διεθνής κωδικός του αεροδρομίου Ηρακλείου κατά την IATA είναι HER. Το αεροδρόμιο βρίσκεται κτισμένο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου και μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό του κέντρο στο τηλέφωνο 2810397800.

Διεύθυνση Αερολιμένα

Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»,
Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71601

Κωδικός IATA

HER

Τύπος αεροδρομίου

Πολιτικό αεροδρόμιο για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων & στρατιωτικό αεροδρόμιο

Τηλεφωνικό κέντρο

2810397800

Ετήσια κίνηση επιβατών

6.865.681 επιβάτες (2016)

Συντεταγμένες GPS

35.3393946,25.1726327

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» διαθέτει συνολική επιφάνεια κτιριακών εγκαταστάσεων έκτασης 26.000 τ.μ. και ο κύριος αεροδιάδρομός του έχει μήκος 2,7 χιλιόμετρα και πλάτος 45 μέτρα. Διαθέτει επίσης έναν εμπορικό αεροσταθμό, έναν πυροσβεστικό σταθμό και συνολικά 25 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών. Λειτουργεί όλο το 24ωρο καθημερινά και διαθέτεις επίσης τελωνείο, σταθμό αστυνομίας, μετεωρολογικό γραφείο, αεροϋγειονομικό τμήμα, ATM και γραφείο τουρισμού. Υπάρχουν ανοιχτά πολλ΄ς ώρες την ημέρα πολλά καταστήματα αφορολόγητων και άλλων ειδών, εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων κλπ. Σημαντική προσφερόμενη υπηρεσία στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο αλλά και γενικότερα είναι η στάθμευση οχημάτων. Η TravelCar διαθέτει και διαχειρίζεται θέσεις πάρκινγκ σε ελάχιστη απόσταση από τον αεροσταθμό του αεροδρομίου Ηρακλείου, τις οποίες διαθέτει όλο το εικοσιτετράωρο στους επισκέπτες και στους ταξιδιώτες του αεροδρομίου, στις πλέον οικονομικές τιμές, με επιπρόσθετα προνόμια.

Με την TravelCar απαλλάσσεστε εντελώς από το άγχος της εξεύρεσης θέσης πάρκινγκ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Η εταιρία διαθέτει χώρους στάθμευσης οχημάτων σε απόσταση πραγματικά λίγων λεπτών της ώρας από το κτίριο των αναχωρήσεων και των αφίξεων του κεντρικού αεροσταθμού. Εσείς παραδίδετε το όχημά σας ταχύτατα και χωρίς καθυστερήσεις τους ανθρώπους της εταιρίας και στη συνέχεια μπορείτε να φτάσετε στην πύλη αναχώρησής σας είτε με τα πόδια, είτε με το ειδικό λεωφορείο που διαθέτει η TravelCar γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο και το οποίο προσφέρει στους πελάτες της για την άμεση μετακίνησή τους εντελώς δωρεάν. Η συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει διαθέσιμη καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του αεροδρομίου και μάλιστα η εταιρία διαθέτει και ειδικό συνοδό του προσωπικού της, που μπορεί να σας ενημερώσει και να σας βοηθήσει σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνετε ταχύτατα στην πύλη αναχώρησής σας χωρίς άσκοπες περιπλανήσεις στους χώρους του αεροδρομίου και άλλου είδους χρονοτριβές. Επιπλέον, κατά την επιστροφή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αντίστροφη κατεύθυνση το λεωφορείο για να μεταβείτε αυτή τη φορά στον χώρο στάθμευσης και να παραλάβετε το όχημά σας. Σημειώστε επίσης πως η TravelCar διαθέτει και πρόσθετες υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις πάρκινγκ που ενδεχομένως να βρείτε χρήσιμες και ελκυστικές, όπως είναι για παράδειγμα το πλυντήριο αυτοκινήτων ή το Valet Parking.

Πέρα από τις ιδιαίτερα χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει, η TravelCar κερδίζει την προτίμηση των πελατών της λόγω του επαγγελματισμού και του εμπορικού ονόματος που έχει δημιουργήσει και το οποίο διατηρεί παγκοσμίως. Η εταιρία διαθέτει εγκαταστάσεις πάρκινγκ με περισσότερες από 500.000 θέσεις στάθμευσης σε 50 και πλέον χώρες, ενώ συνεργάζεται συνολικά με πάνω από 1.000 πρακτορεία. Τα μεγέθη αυτά από μόνα τους δείχνουν την δυναμική της εταιρίας και αντικατοπτρίζουν τα επιπλέον προνόμια που αυτή προσφέρει. Στην Ελλάδα την TravelCar θα την βρείτε εκεί όπου την έχετε μεγαλύτερη ανάγκη. Σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της χώρας, σε σημαντικά λιμάνια της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και πλησίον σιδηροδρομικών σταθμών. Η εταιρία έχει επίσης εγκαταστάσεις στάθμευσης και σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λάρισα, ο Βόλος κλπ., τόσο σε πολύ κεντρικά σημεία με κίνηση και περιορισμένους χώρους στάθμευσης, όσο και πιο μακριά από το κέντρο, σε κλειστές και καλά προστατευμένες μονάδες στάθμευσης, για την καλύτερη προστασία του οχήματός σας από φυσικές καταστροφές ή κακόβουλες ενέργειες άλλων ατόμων. Όλοι οι χώροι έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν έχοντας κατά νου αυστηρά και απαιτητικά πρότυπα φύλαξης χώρων, που περιλαμβάνουν προσωπικό ασφαλείας, μπάρες εισόδου και εξόδου, ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής εικόνας κ.α. Στην TravelCar η εξυπηρέτησή σας και η ασφάλεια του οχήματός σας έχουν πάντα τον πρώτο ρόλο.

Εγκαταστάσεις στάθμευσης και ώρες λειτουργίας

Στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» λειτουργεί ένας δημοτικός, καθώς επίσης και ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης. Όλες οι εγκαταστάσεις στάθμευσης αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στο κτίριο του αεροσταθμού. Η μεταάβαση από και προς τους χώρους στάθμευσης μπορεί να γίνει γρήγορα ακόμη και με τα πόδια. Ο δημοτικός χώρος στάθμευσης είναι σχετικά μικρός και δεν έχει σημαντικά επίπεδα ασφάλειας, ωστόσο προσφέρεται δωρεάν στους επισκέπτες του αεροδρομίου Ηρακλείου κατά τις ώρες λειτουργίας του. Οι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης διαθέτουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης, είναι καλά φυλασσόμενοι και οι τιμές είναι πολύ προσιτές. Αποτελούν σίγουρα πολύ προτιμότερη επιλογή, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολυήμερης απουσίας των ιδιοκτητών των οχημάτων.

Οι χώροι στάθμευσης της TravelCar στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είναι πάντα διαθέσιμοι και χωρίς προηγούμενη πραγματοποίηση κράτησης. Καλό είναι βέβαια να προγραμματίσουμε πλήρως το ταξίδι μας, προσέχοντας και τις λεπτομέρειες αυτέςμ ώστε να μην βρεθούμε ξαφνικά κάποια στιγμή προ απροόπτου. Η κράτηση λοιπόν θέσης στάθμευσης στην TravelCar μπορεί να γίνει είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω διαδικτυακής ηλεκτρονικής κράτησης. Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αποδοτικό, μέγιστη προστασία και οικονομικές υπηρεσίες χωρίς δεύτερα λόγια και καθυστερήσεις. Με την πρώτη σας και μόνο επαφή με κάποιον άνθρωπο της εταιρίας θα κατανοήσετε γιατί η εταιρία αξιολογήσεων Trustpilot και άλλες αντίστοιχες ανεξάρτητες υπηρεσίες αξιολόγησης επιχειρήσεων έχουν βαθμολογήσει τόσο υψηλά την TravelCar για τη συνέπεια και τις ποιοτικές της υπηρεσίες (με βαθμό 9). Μόνο η TravelCar μπορεί να συνδυάσει αυτές τις ποιοτικές υπηρεσίες και προσφορές με αντιστρόφως ανάλογα επίπεδα τιμών στον χώρο του πάρκινγκ.

Η πιο δημοφιλής υπηρεσία που προσφέρει η εταιρία είναι δίχως αμφιβολία ή υπηρεσία Valet Parking. Εάν δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, μπορούμε να αναφέρουμε εν συντομία ότι πρόκειται για μας χρήσιμη υπηρεσία στην οποία ο πελάτης απλά παραδίδει στην είσοδο του πάρκινγκ τα κλειδιά του αυτοκίνητου του και αποχωρεί, εφόσον βέβαια δοθούν πρώτα τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης. Ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος στην περίπτωση αυτή να ψάξει ο ίδιος για πάρκινγκ στους μεγάλους χώρους του πάρκινγκ, ούτε να θυμάται τελικά που στάθμευσε το όχημά του ώστε να το παραλάβει επιστρέφοντας από το ταξίδι του. Αυτό είναι κάτι που το αναλαμβάνουν οι έμπειροι και προσεχτικοί υπάλληλοι της εταιρίας. Έτσι στην επιστροφή σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραλάβετε τα κλειδιά του οχήματός σας ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου τα παρέδωσε αρχικά. Η συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχει διαθέσιμη συνεχώς, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

Ορισμένες φορές η εξυπηρέτηση πελατών είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε αντίστοιχες υπηρεσίες. Η TravelCar ηγείται και στην κατηγορία αυτή του ανταγωνισμού, καθώς προσφέρει βοήθεια και ενημέρωση από εκπαιδευμένα και καταρτισμένα άτομα, που γνωρίζουν πολύ καλές τις υπηρεσίες μας, αλλά και τις ανάγκες σας. Με ένα απλό τηλεφώνημα μπορείτε να έχετε άμεση επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο του τμήματος, όποια ώρα χρειάζεστε βοήθεια και όποια μέρα του έτους εσείς θέλετε, ακόμη και αν είναι γιορτή ή αργία. Εάν σας ταιριάζει καλύτερα η γραπτή επικοινωνία, μπορείτε να στείλετε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα αλληλογραφίας στο τμήμα εξυπηρέτησης, το οποίο θα φροντίσει να σας απαντήσει με συνέπεια το συντομότερο δυνατό. Εάν πάλι βρίσκεστε το αεροδρόμιο ή σε οποιοδήποτε άλλο από τα χιλιάδες σημεία της TravelCar, μπορείτε να έρθετε σε άμεση επικοινωνία με τους εκπροσώπους μας.

Η πρόσβαση στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είναι εύκολη. Το αεροδρόμιο έχει άμεση πρόσβαση με τον αυτοκινητόδρομο E75, την λεγόμενη Ευρωπαϊκή Οδό 75 που ξεκινά από την Νορβηγία και καταλήγει στη Σητεία. Εάν βρίσκεστε μέσα στην πόλη του Ηρακλείου μπορείτε πολύ απλά να ακολουθήσετε την κεντρική οδό Ικάρου, η οποία θα σας οδηγήσει στον χώρο του αεροδρομίου από το κέντρο της πόλης, που απέχει μόλις 4-5 χιλιόμετρα απόσταση. Στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου υπάρχει επίσης πιάτσα ταξί η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο. Το κόστος μετακίνησης εξαρτάται από την περιοχή στην οποία επιβιβάζεστε για να πάτε ή αντιστρόφως την περιοχή από την οποία αναχωρήσατε με προορισμό του αεροδρόμιο του Ηρακλείου.  Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε πως οι τιμές από/για το κέντρο του Ηρακλείου είναι 15 ευρώ, από/για τα Μάλια 42 ευρώ, από/για το Μπαλί 55 ευρώ, για την Ελούντα 75 ευρώ κλπ. Εάν το κόστος αυτό σας φαίνεται υψηλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αστικά λεωφορεία του δήμου Ηρακλείου. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο από τη Γραμμή «Αεροδρόμιο – Γαζί», δρομολόγια της οποίας αναχωρούν κάθε 10 λεπτά περίπου, υπάρχουν ωστόσο και άλλες γραμμές με στάση ή αφετηρία κοντά στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεωφορεία ΚΤΕΛ από τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης με πλήθος διαθέσιμων δρομολογίων καθημερινά.

Επειδή το Ηράκλειο είναι μια ελληνική μεγαλούπολη με 175.000 κατοίκους, με όλα τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται το γεγονός αυτό, καλό είναι να προγραμματίζετε τις μετακινήσεις σας προς τον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», αναχωρώντας αρκετά νωρίτερα. Η κίνηση στους δρόμους του Ηρακλείου αποτελεί συχνό και καθημερινό φαινόμενο και μπορεί να σας εγκλωβίσει καθοδόν για το αεροδρόμια για πολλά λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσετε ενδεχομένως την προγραμματισμένη πτήση σας και να οδηγηθείτε σε απίστευτη ταλαιπωρία. Αναχωρήστε λοιπόν νωρίς ώστε να φτάσετε εγκαίρως στο αεροδρόμιο και να περάσετε την προβλεπόμενη και πλήρως απαραίτητη διαδικασία με το check-in, την παράδοση των αποσκευών σας, τον προσωπικό έλεγχο και τον έλεγχο των χειραποσκευών, την επιβίβαση κλπ. Η διαδικασία, ανάλογα με τις συνθήκες και την κίνηση επιβατών μπορεί να διαρκέσει από πολύ λίγο χρόνο έως και πάρα πολύ χρόνο, γι’ αυτό φροντίστε να βρίσκεστε εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και γενικότερα σε οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο σε Ελλάδα και σε εξωτερικό για να αποφύγετε τις πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις, την πολύωρη αναμονή και την ταλαιπωρία.

Επιλέγοντας τις υπηρεσίες της TravelCar για την στάθμευση του αυτοκινήτου σας στο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», επιλέγετε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε χαμηλές τιμές, για την φύλαξη του οχήματός σας όσο διάστημα χρειάζεται να λείψετε. Η ταχύτατη εξυπηρέτηση της TravelCar και η εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος αποτελεί την καλύτερη λύση στο πρόβλημα του άγχους και των δαπανών που δημιουργούν τα ταξίδια, είτε πρόκειται για αναψυχή, είτε πρόκειται για δουλειά.