Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου

Πάρκινγκ στον Διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου JMK

Ο Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου βρίσκεται στο ομώνυμο νησί, σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1971, ενώ το 2015 ιδιωτικοποιήθηκε, μαζί με άλλα 13 αεροδρόμια στην Ελλάδα. Το ωράριο του αεροδρομίου είναι εικοσιτετράωρο, ωστόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι πτήσεις που πραγματοποιούνται είναι πολύ λίγες, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να λειτουργεί λιγότερες ώρες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Άνω Μέρα, 13 χιλιόμετρα από Καλαφάτη, 3 χιλιόμετρα από Πλατύ γιαλό και 4 χιλιόμετρα από Ορνό. Η δημοτικότητα της Μυκόνου ως τουριστικός προορισμός έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία άνοδο των επισκεπτών και των πτήσεων το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο. Συνολικά το 2017 η κίνηση του αεροδρομίου της Μυκόνου έφτασε τους 1.207.026 ταξιδιώτες από 1.017.539 το 2016, παρουσιάζοντας μια ποσοστιαία αύξηση στα επίπεδα του 18,6%. Αντίστοιχα ο αριθμός των πτήσεων το 2017 έφτασε τις 15.822, από 11.922 το 2016, μια αύξηση που φτάνει το 32,7% μέσα σε μόλις 1 έτος. Ο Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου διαθέτει μήκος διαδρόμου 1.903 μέτρα και συνολική έκταση κτιριακών εγκαταστάσεων 8.000 τ.μ., με 1 επιβατικό σταθμό και 6 πύλες αναχωρήσεων και αφίξεων εσωτερικού – εξωτερικού. Διαθέτει ΑΤΜ και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wi Fi, αναψυκτήρια, κατάστημα αφορολόγητων ειδών, ανταλλακτήριο συναλλάγματος και άλλα καταστήματα. Η TravelCar σας προσφέρει υπηρεσίες στάθμευσης του οχήματός σας στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Τοποθεσία και χάρτης Διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου

Ο Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου συγκαταλέγεται στα 10 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδος όσον αφορά την διακίνηση επιβατών. Η συντομογραφία του όπως ορίζεται από τους κωδικούς αεροδρομίων της IATA είναι JMK και βρίσκεται γεωγραφικά στην δυτική πλευρά του νησιού, έξω ακριβώς από την πόλη της Μυκόνου, στην νότια πλευρά αυτής. Οι γεωγραφικές του συντεταγμένες GPS είναι 37.4427829,25.3411012. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε για κάποιον λόγο με το αεροδρόμιο της Μυκόνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό του τηλεφωνικού κέντρου για να καλέσετε, ο οποίος είναι 228907489.

Διεύθυνση Αερολιμένα

Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου, ΤΘ 521, ΤΚ 84600, Μύκονος

Κωδικός IATA

ATH

Τύπος αεροδρομίου

Πολιτικό αεροδρόμιο για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων

Τηλεφωνικό κέντρο

2289027489

Ετήσια κίνηση επιβατών

1.207.026 επιβάτες (2017)

Συντεταγμένες GPS

37.4427829,25.3411012

 

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου διαθέτει υπαίθριο χώρο στάθμευσης ΙΧ οχημάτων και λεωφορείων σε απόσταση 2-3 λεπτών από το κεντρικό κτίριο του αεροσταθμού. Ο αριθμός των θέσεων δεν είναι μεγάλος και ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος θέση για το όχημά του εκεί λόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων. Παράλληλα, μπροστά από το κτίριο του αεροσταθμού, υπάρχουν θέσεις προσωρινής στάθμευσης για την παραλαβή επιβατών όπου μπορεί κανείς να σταθμεύσει έως και 20 λεπτά.

Η TravelCar διαθέτει οργανωμένες εγκαταστάσεις πάρκινγκ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείτε απλά να περπατήσετε για να φτάσετε στον αεροσταθμό αφού παραδώσετε το όχημά σας, η εταιρία διαθέτει και ειδικό λεωφορείο μεταφοράς των πελατών της από τον χώρο του πάρκινγκ έως τον αεροσταθμό και το αντίστροφο. Η συγκεκριμένη εταιρία προσφέρεται δωρεάν και οι μετακινήσεις αυτές πραγματοποιούνται συνεχώς, όλο το εικοσιτετράωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι ανοιχτό το αεροδρόμιο της Μυκόνου. Στο λεωφορείο υπάρχει και συνοδός της εταιρίας, ο οποίος μπορεί να σας εξυπηρετήσει λύνοντας τις όποιες απορίες σας και προσφέροντας πληροφορίες για τις υπηρεσίες της εταιρίας και γενικότερα για ότι αφορά την παραμονή και μετακίνηση εντός του αεροδρομίου. Με τον τρόπο αυτόν δεν χρειάζεται να μετακινείστε άσκοπα μέσα στη ζέστη ή στο κρύο και φυσικά δεν χάνετε καθόλου χρόνο σε άσκοπες μετακινήσεις και αναζητήσεις εντός του αεροδρομίου.

Η TravelCar είναι μια διεθνούς κύρους και αναγνώρισης εταιρία με δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, η εταιρία συνεργάζεται με πάνω από 1.000 πρακτορεία σε 50 και πλέον χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι φυσικά και η Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτόν η TravelCar είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερες από 500.000 θέσεις στάθμευσης σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας κυρίως σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και σε αστικά κέντρα. Στην Ελλάδα η εταιρία έχει παρουσία σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας, καθώς επίσης και σε αρκετούς σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλους συγκοινωνιακούς κόμβους. Την TravelCar μπορείτε να βρείτε επίσης και μέσα στην πόλη. Είτε βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, είτε πιο περιφερειακά σε μεγάλες πόλεις όπως οι Σέρρες, η Κόρινθος, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα κλπ. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας θα βρείτε ασφαλή στάθμευση για το όχημά σας σε στεγασμένους χώρους με πλήθος συστημάτων ασφαλείας, όπως πύλες εισόδου και εξόδου και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής όλων των σταθμευμένων οχημάτων και των εγκαταστάσεων στάθμευσης στις οποίες βρίσκονται αυτά. Επιπλέον υπάρχει φυσικά και ανθρώπινη φύλαξη όλο το 24ωρο, καθώς η ασφάλεια του οχήματος από επιτήδειους και από τα καιρικά φαινόμενα αποτελούν την μέγιστη προτεραιότητα της εταιρίας.

Πάρκινγκ και ωράριο λειτουργίας

Το πάρκινγκ το αεροδρομίου της Μυκόνου είναι ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του αεροδρομίου, δηλαδή 24 ώρες την ημέρα. Πρόκειται για ένα υπαίθριο πάρκινγκ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το κεντρικό κτίριο του αεροσταθμού και το οποίο είναι υπαίθριο και αφύλακτο περιμετρικά. Παράλληλα δεν υπάρχει και σταθερή ανθρώπινη φύλαξη στο συγκεκριμένο σημείο. Οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης είναι περίπου 150 σε αριθμό και παρότι κρίνονται επαρκείς τον χειμώνα όταν υπάρχουν μόνο προγραμματισμένες εσωτερικές πτήσεις και η κίνηση είναι χαμηλή, το καλοκαίρι η ζήτηση είναι αυξημένη και η στάθμευση στο συγκεκριμένο πάρκινγκ λίγο έως πολύ είναι αδύνατη.

Η TravelCar διαθέτει τις δικές της εγκαταστάσεις στάθμευσης πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων και η μετάβαση γίνεται εύκολα και γρήγορα εντός ολίγων λεπτών της ώρας. Για να εξασφαλίσετε μια θέση πάρκινγκ καλό είναι να προχωρήσετε προηγουμένως σε κάποια κράτηση, αν και έχετε πολλές πιθανότητες να βρείτε ακόμη και την τελευταία στιγμή, επισκεπτόμενοι τις εγκαταστάσεις. Σας προσφέρεται η δυνατότητα να κάνετε την κράτησή σας είτε μέσω του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή ή έξυπνου κινητού σας τηλεφώνου μέσω διαδικτύου, είτε τηλεφωνικά, καλώντας στα τηλέφωνα κρατήσεων της εταιρίας. Και στις δύο περιπτώσεις η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά τα 2-3 λεπτά έως ότου να ολοκληρωθεί. Η ποιότητα των υπηρεσιών της TravelCar είναι εγγυημένη και επιβεβαιωμένη. Δεν είναι τυχαίο πως διεθνείς ιστοσελίδες αξιολογήσεων επιχειρήσεων και υπηρεσιών από πραγματικούς χρήστες δίνουν τόσου ψηλή βαθμολογία ικανοποίησης στην TravelCar. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί για παράδειγμα η Trustpilot, στην οποία η TravelCar φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες του χώρου, αλλά και στο σύνολο των επιχειρήσεων με βαθμολογία 9/10. Το γεγονός αυτό δείχνει πως οι ίδιοι οι πελάτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρίας και έχουν πολύ θετική εμπειρία, που επιθυμούν να ξαναβιώσουν. Αυτό γιατί η TravelCar προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες στάθμευσης και άλλων υπηρεσιών του χώρου του αυτοκινήτου με υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό που αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους τους πελάτες της, καθώς εκτός των άλλων καταφέρνουν να τις συνδυάσουν και με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Μια από τις πιο αποδοτικές και δημοφιλείς υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία είναι δίχως αμφιβολία αυτή του βαλέ. Η υπηρεσία είναι διεθνώς πιο γνωστή με την ονομασία Valet Parking. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα άτομο της εταιρίας, το οποίο ουσιαστικά παίρνει από εσάς τα κλειδιά του οχήματός σας όταν το παραδίδετε στην είσοδο των εγκαταστάσεων στάθμευσης και όταν αποστρέψετε από το ταξίδι σας, σας παραδίδει στο ίδιο ακριβώς σημείο το όχημά σας με το κλειδί στο χέρι. Η όλη διαδικασία της εύρεσης θέσης, της επιστροφής και της αναζήτησης του αυτοκινήτου κλπ. δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολεί, ούτε στο ελάχιστο, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία εκτός των άλλων προσφέρεται σε όλους τους πελάτες δωρεάν και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του αεροδρομίου της Μυκόνου, δηλαδή ουσιαστικά όλο το εικοσιτετράωρο. Το μόνο που κάνει ουσιαστικά ο πελάτης είναι την ταυτοποίησή του ίδιου και του οχήματός του και την παράδοση ή την παραλαβή των κλειδιών.

Το ίδιο αποδοτικά λειτουργεί και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της TravelCar. Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρίας άμεσα και να εξυπηρετηθείτε ότι μέρα και ότι ώρα κι αν είναι, καθώς όπως όλες οι υπηρεσίες της TravelCar, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών λειτουργεί και αυτό όλο το εικοσιτετράωρο, 265 ημέρες το χρόνο, ακόμη και Σαββατοκύριακα και αργίες. Η πιο άμεση εξυπηρέτηση γίνεται φυσικά με απευθείας επικοινωνία μέσω τηλεφώνου. Μπορείτε να ρωτήσετε τον άνθρωπο της εταιρίας που θα σας εξυπηρετήσεις για οποιοδήποτε ζήτημα ή απορία έχετε σχετικά με τις υπηρεσίες και τη φύλαξη του οχήματός σας. Όλες σχεδόν οι ερωτήσεις και τα ζητήματα επιλύονται συνήθως άμεσα, μέσα σε λίγα λεπτά. Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε γραπτώς, το μόνο που έχετε να κάνετε στην περίπτωση αυτή είναι να στείλετε από τον υπολογιστή ή το κινητό σας ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Το αίτημά σας θα ληφθεί άμεσα και θα λάβετε τις απαντήσεις σας μέσα σε λίγα λεπτά συνήθως. Φροντίστε ωστόσο εάν πρόκειται για κάποιο επείγον ζήτημα, να χρησιμοποιήσετε καλύτερα την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών. Τέλος, εφόσον βρεθείτε κοντά σε κάποια εγκατάσταση της TravelCar, μπορείτε να συνομιλήσετε απευθείας με κάποιον άνθρωπο της εταιρίας επιτόπου. Και στην περίπτωση αυτή η εξυπηρέτηση είναι άμεση και ταχύτατη.

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκεται 3 με 4 χιλιόμετρα από την Χώρα, την πόλη της Μυκόνου. Μπορείτε να μεταβείτε στο αεροδρόμιο οδικώς με το όχημά σας ή με κάποιο ταξί ή να κάνετε την αντίστροφη διαδρομή προς την Χώρα μέσω της επαρχιακής οδού Μυκόνου, με τη διαδρομή να διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αντίστοιχη απόσταση και χρόνο χρειάζεστε εφόσον αναχωρείτε και από άλλους κοντινούς προορισμούς όπως ο Ορνός, η Ψαρρού και ο Πλατύς Γιαλός. Ταξί από και προς το αεροδρόμιο θα βρείτε στην πόλη και σε ολόκληρο το νησί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ. Το κόστος από και προς την Χώρα είναι 15 ευρώ περίπου. Ανάλογα με την απόσταση από το αεροδρόμιο η χρέωση μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη, γι’ αυτό πριν την επιβίβασή σας καλό είναι να ρωτήσετε τον οδηγό και να συμφωνήσετε για το κόστος της διαδρομής. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται παράλληλα και από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μυκόνου. Υπάρχουν 4 γραμμές σύνδεσης με το αεροδρόμιο, πιο συγκεκριμένα Λιμάνι – Αεροδρόμιο, Φάμπρικα – Αεροδρόμιο – Νέο Λιμάνι, Νέο Λιμάνι – Αεροδρόμιο και Νέο Λιμάνι – Φάμπρικα – Αεροδρόμιο. Κατά βάση οι λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν από τις 9.00 το πρωί έως περίπου τις 8.00 το βράδυ. Σημειώστε ότι η λεωφορειακή σύνδεση με τη Χώρα ή με άλλες περιοχές της Μυκόνου γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Η αφετηρία των λεωφορείων βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον αεροσταθμό, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο της διαδρομής από τον οδηγό.

Είναι πάντα σημαντικό όταν ταξιδεύετε από και προς την Μύκονο αεροπορικώς να προσέχετε πάρα πολύ και να διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας. Κατά κύριο λόγο οι διαδρομές στην Μύκονο είναι μικρές και δεν θα σας πάρει πάρα πολύ χρόνο να φτάσετε στο αεροδρόμιο, αλλά φροντίστε να αναχωρείτε νωρίς γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι απρόοπτο μπορεί να αντιμετωπίσετε. Να έχετε επίσης κατά νου ότι οι πτήσεις και ιδιαίτερα οι διεθνείς απαιτούν να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο πολύ νωρίτερα, ώστε να περάσετε χωρίς βιασύνη και άγχος όλη τη διαδικασία των ελέγχων και της επιβίβασης που ανάλογα με την κίνηση μπορεί να αποδειχθούν χρονοβόρες και δεν είναι επίσης εφικτό να επισπευσθούν ή να παραληφθούν.

Αυτό που μπορεί να γίνει για να κερδίσετε αρκετό χρόνο και να μην αγχωθείτε είναι να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες στάθμευσης της TravelCar για το όχημά σας με επιπρόσθετα κέρδη και οφέλη, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές που έχει να σας προσφέρει η συγκεκριμένη αγορά.