Goedkope Autohuur Haarlemmermeer

Haarlemmermeer

De Haarlemmermeer is een gemeente in het zuidoosten van Noord-Holland met daarin o.a. Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, de luchthaven Schiphol en Zwanenburg. Het Haarlemmermeer was vroeger een echt meer waarop gevaren werd, maar het werd uiteindelijk in 1852 met stoommachines drooggelegd. Daarna werd het gebied ontgonnen en ontstonden er nieuwe dorpen en steden. Om de Haarlemmermeer heen loopt een ringvaart en dwars door het gebied heen loopt de Hoofdvaart. Het gebied kent een strak patroon van wegen en kanalen die zorgen voor de afwatering. De Haarlemmermeer is een polder en wordt daarom vandaag de dag nog steeds drooggehouden door vijf gemalen.

Goedkope autoverhuur in Haarlemmermeer

De Haarlemmermeer is een gebied wat zich prima leent voor een korte of wat langere vakantie. Het gebied heeft veel recreatiemogelijkheden en ligt dichtbij steden als Haarlem en Amsterdam. Bovendien ligt de luchthaven Schiphol in het gebied zodat je een verblijf ook kunt combineren met je vakantie in het buitenland. Tijdens je verblijf in de Haarlemmermeer is het natuurlijk prettig als je over je eigen vervoer kunt beschikken. Bij TravelCar kun je terecht voor een professionele autoverhuurservice die ook nog eens zeer betaalbaar is. Onze tarieven zijn zeer concurrerend zodat je voordelig kunt beschikken over je huurauto.

Bij TravelCar kun je allerlei auto’s huren. Zo hebben we geschikte auto’s voor als je langere tijd in een van de steden van de Haarlemmermeer wilt blijven. Denk aan snelle en wendbare stadsauto’s die een laag huurtarief hebben. We hebben ook auto’s die geschikt zijn voor een vakantie met je gezin of als je wat meer bagage mee wilt nemen. Lijkt het je leuk om een keer in een luxe auto te rijden en te ervaren hoe dat voelt? Bekijk dan het aanbod luxe auto’s van TravelCar. Voor elke soort vakantie en voor elk deel van de stad biedt TravelCar huurauto’s aan voor zeer lage prijzen. Wij hebben jarenlange ervaring met het verhuren van auto’s zodat je kunt rekenen op onze service die van topkwaliteit is.

Met een paar klikken van je muis je auto reserveren? Dat kan, bij TravelCar. We hebben een online systeem waarmee je gewoon vanuit huis je huurauto uitkiest en reserveert. Ons reserveringssysteem hebben we speciaal ingericht zodat het huren van een auto een snel en eenvoudig klusje wordt. Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen en voor de rest zorgen wij. Zo kun je met een minimale tijdsbesteding snel je huurauto regelen voordat je op vakantie gaat naar de Haarlemmermeer.

TravelCar biedt huurauto’s aan voor verschillende periodes. We begrijpen dat je soms liever een dagje een auto wilt huren, in plaats van een week. Maar je kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor langere periodes van autoverhuur. Of je nu voor een week of voor twee weken een auto bij ons huurt, je kunt erop rekenen dat we je het beste aanbod doen qua huurprijs. Daarnaast kun je heel gemakkelijk je autohuur verlengen via onze website. Handig als je nog wat langer in de Haarlemmermeer wilt blijven en je huurauto nog een paar extra dagen nodig hebt.

Omdat onze huurprijzen laag zijn, denk je misschien dat je bij ons alleen maar oude automodellen kunt huren. Dat is niet zo. Het wagenpark van TravelCar is altijd up top date. Dat betekent dat je bij ons auto’s huurt die hooguit een paar jaar oud zijn. Dat betekent natuurlijk ook dat onze auto’s voorzien zijn van handige technologie die goed van pas komt bij het autorijden in de Haarlemmermeer. Denk bijvoorbeeld aan parkeersensors en handige navigatiesystemen waarmee je rechtstreeks naar je bestemming rijdt.

Om je rijervaring nog plezieriger te maken, biedt TravelCar je een all inclusive verzekering aan bij iedere auto die je bij ons huurt. Het is altijd verstandig om een verzekering af te sluiten voor je huurauto, in ieder geval een WA en casco-verzekering die de grootste schades afdekken. Dankzij de all inclusive verzekering van TravelCar kun je zonder zorgen gaan rijden zodat je nog meer geniet van je vakantie, midweek of weekendje weg.

Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren onderweg, maar je kunt ook een vraag hebben als je je huurauto aan het reserveren bent bij TravelCar. Dan is het fijn om te weten dan onze klantenservice 24 uur per dag voor je klaar staat. Onze professioneel getrainde medewerkers kunnen je helpen of je vragen beantwoorden. Voor ons hoort dat gewoon standaard bij de professionele service die TravelCar biedt.

Welke auto’s kun je bij TravelCar huren?

Het kiezen van een huurauto is een van de leukste dingen als je een auto wilt huren. Het wagenpark van TravelCar is uitgebreid, waardoor je volop keus hebt. Om je een indruk te geven zetten we hieronder onze automodellen op een rij.:

  • Mini – Kleine auto’s voor ongeveer 2 personen zoals de Fiat 500
  • Economy – Voordelige auto’s voor 4 personen, bijvoorbeeld de VW polo
  • Compact – Een slag groter dan de Economy, bijvoorbeeld de Seat Leon
  • Intermediate – Ruime auto’s voor 4 personen, met meer bagageruimte, zoals de Audi A4
  • Full Size – Ruime gezinsauto’s met ruimte voor meer dan 4 personen en extra bagageruimte
  • Luxe – Luxe auto’s zoals Jaguar, Mercedes, BMW of vergelijkbaar
  • Special - Minivan zoals Ford C-Max of vergelijkbaar

Autorijden in de Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer bestaat uit verschillende dorpen en steden. Onderling zijn deze verbonden door provinciale N-wegen zoals de N207, N205 en de N208. Door de Haarlemmermeer heen lopen de snelwegen A5, A4 en A44 die het gebied verbinden met steden als Leiden, Haarlem en Amsterdam.

Rij naar de luchthaven Schiphol

Via de A4 rijd je zo met je huurauto naar Schiphol toe. Schiphol is niet alleen de grootste internationale luchthaven van Nederland, het is ook een prima plek voor een dagje uit. Op Schiphol is ongelooflijk veel te zien en te doen. Als je het leuk vindt kun je vliegtuigen bekijken en op de foto zetten. Er zijn diverse uitkijkpunten waar je een mooi uitzicht hebt op de vliegtuigen die landen en opstijgen, zoals bijvoorbeeld het Panoramaterras waar je ook lekker even wat kunt drinken. Hier staat ook een Fokker100 opgesteld, waar je binnenin kunt kijken.

Voor de kinderen zijn er leuke speurtochten te doen door verschillende onderdelen van het vliegveld. Wil je graag een kijkje achter de schermen nemen, zoals bij de sneeuwvloot en de hangars. Als je mee wilt, kun je een Behind The Scenes ticket boeken waarmee je toegang krijgt tot deze leuke rondleiding die je op plaatsen brengt waar je anders niet mag komen. Heb je meer zin om te winkelen? Ook dan kun je op Schiphol prima terecht bij de vele winkels en boetiekjes.

Pak je huurauto en ga naar het Haarlemmermeersebos

Als je zin hebt in frisse lucht en een lekkere wandeling in de natuur, ga dan eens naar het Haarlemmermeersebos. Dit recreatiegebied ten noordwesten van Hoofddorp is 115 hectare groot. Je kunt er o.a. zwemmen, wandelen, fietsen en paardrijden. Of wandel over het Bomenpad waar je langs 67 bomen en struiken komt. In het gebied ligt in het bos een recreatieplas met een strand en een restaurant waar je iets kunt eten. Aan de rand van het bos loopt de N201 die ook meteen de toegangsweg is voor dit gebied. Hier vind je bovendien het Historisch Museum Haarlemmermeer waar je van alles te weten kunt komen over de drooglegging van dit gebied in 1852.

Ga een dagje winkelen in Hoofddorp/

In Hoofddorp kun je prima terecht als je een dagje wilt winkelen of gewoon een dagje gezellig naar de stad wilt maar Amsterdam een beetje te druk vindt. In winkelcentrum Viermeren vind je allerlei winkels van landelijke ketens maar ook leuke speciaalzaken en cadeauwinkels. Je kunt vlakbij het winkelcentrum parkeren in een goedkope parkeergarage. Hoofddorp ligt centraal aan de N205 en de N201. Via deze wegen rijd je er zo naartoe.

Breng een bezoek aan museum en gemaal Cruquius

Met de auto rijd je via de N201 naar de Cruquiusdijk waar het gemaal van Cruquius staat. Dit gemaal was een van de 3 gemalen die werden gebruikt om de Haarlemmermeer droog te leggen. Het gemaal is een stoomgemaal en de grootste stoommachine ter wereld. Sinds 1933 wordt het gemaal niet meer gebruikt en het bevindt zich nog steeds in de originele staat. Het is nu een rijksmonument wat in 2016 werd uitgeroepen tot het monument van het jaar. Het gemaal is omgevormd tot een museum waar je van alles te weten kunt komen over de drooglegging en de rol die de gemalen daarin gespeeld hebben.

Autorijden in de omgeving van Haarlemmermeer

De Haarlemmermeer ligt tussen de steden Leiden, Haarlem en Amsterdam die allemaal op een half uur of een uur rijden liggen vanuit de polder. Het is dus een prima uitvalsbasis voor een leuk dagje uit.

Bezoek Amsterdam met je huurauto

De stad Amsterdam is een van de grootste trekpleisters van ons land. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden toeristen de hoofdstad van Nederland die bekend staat vanwege de grachten, rondvaarten, Madame Tussauds, de Rosse Buurt, het Van Goghmuseum en nog veel meer. Vanuit Hoofddorp rijd je in ongeveer 30 minuten naar Amsterdam via de snelweg A4. In Amsterdam zelf is ontzettend veel te doen, maar de binnenstad is echt een ramp voor auto’s. Parkeer je auto daarom in een van de parkeergarages aan de rand van de stad en reis verder met de tram, metro of de bus als je iets in de binnenstad wilt gaan bekijken.

Ga met je auto kijken bij de onderdelen van de Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam bestaat uit een aantal verdedigingswerken die bedoeld waren om Amsterdam te verdedigen. De stelling van Amsterdam werd tussen 1880 en 1914 aangelegd in een straal van ongeveer 20 km rond Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is de grootste kringstelling die ooit is gebouwd. Dit indrukwekkende verdedigingswerk bestaat uit forten, sluizen en dammen die met elkaar zijn verbonden door liniewallen en dijken. De totale lengte van deze linie is maar liefst 135 km. Het is een monument waar ook andere bouwwerken deel van uitmaken, zoals fortwachterswoningen en boerderijen. De Stelling van Amsterdam staat op de Wereld Erfgoed Lijst van de UNESCO. In Vijfhuizen, Rijssenhout en Hoofddorp kun je de liniedijk en de forten bezichtigen.

Rij naar Eendenkooi Stokman in Vijfhuizen

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om wilde eenden te vangen. De kooi van Stokman is een van de weinige voorbeelden in Noord-Holland van het bijna uitgestorven beroep van de vogelarij. Deze eendenkooi is in Noord-Holland de enige boeren eendenkooi die nog bestaat. Het vangen van wilde eenden was voor de drooglegging een economische activiteit op het oude land in de Haarlemmermeer. Deze eendenkooi heeft dan een grote historische waarde. Het gebied om de kooi heen bestaat uit hakhoutbos waar de eenden rustig kunnen broeden. In het gebeid groeien een aantal zeldzame en bedreigde planten-, boom- en dierensoorten. Een mooie rustige plek om te gaan bekijken als het weer een beetje meezit. Je vindt eendenkooi Stokman aan de Kromme Spieringweg 355 in Vijfhuizen.

Rij naar het historische spoorwegstation in Vijfhuizen

Het stationsgebouw van het spoorwegstation in Vijfhuizen is een uniek gebouw. Het werd gebouwd toen De Haarlemmermeer in 1912 een spoorlijn kreeg tussen Hoofddorp en Vijfhuizen. Deze spoorlijn werd in 1935 weer opgeheven. Het stationsgebouw ligt landelijk en steekt hoog uit boven het vlakke polderlandschap. Dat maakt dit gebouw bijzonder. Op de begane grond zijn de wachtkamer, bagageruimte en de loketten nog te zien. Op de eerste verdieping ligt de voormalige Stationswachterswoning. Het station ligt aan de Spieringweg in Vijfhuizen waar je via de N205 naartoe kunt rijden.

Autorijden in Nederland

In Nederland zijn de afstanden tussen dorpen en steden onderling niet zo heel groot. Zeker niet als je binnen een provincie blijft. Omdat Nederland een relatief klein land is met een zeer uitgebreide infrastructuur, kun je met je auto op heel veel plaatsen komen. De meeste wegen zijn goed onderhouden en overzichtelijk ingedeeld. De snelheden verschillen echter tussen snelwegen, provinciale wegen en wegen in de bebouwde kom. Als je snel wilt zien hoe hard je ergens mag rijden, gebruik dan deze tabel:

Autosnelweg 130 km/u Autoweg 100 km/u

Provinciale weg 80 km/u Binnen bebouwde kom 50 km/uErfahrungsberichte

Abonnieren Sie unseren Newsletter und profitieren Sie von allen unseren günstigen Angeboten:

Ihr Abonnement des Newsletters wurde berücksichtigt 👍 Bei der Anmeldung zum Newsletter ist ein Fehler aufgetreten, bitte versuchen Sie es später noch einmal 😕